3a divisió FEF

Ni per dalt ni per baix

3a divisió. Ja pràcticament salvats però massa lluny de l'ascens, hi ha un grapat d'equips que viuran aquest final de curs amb total tranquil·litat

Les lligues es decideixen en les darreres deu jornades. O això diu el tòpic, que, com tots, no sempre es compleix. I, si no, que li ho preguntin al Sant Andreu, el Figueres, el Júpiter, el Cerdanyola i el Manlleu, que veuen com en aquestes darreres jornades hi tenen ben poc en joc.

Massa lluny de les primeres quatre posicions per somiar a disputar la fase d'ascens –deu punts separen de la quarta plaça el Sant Andreu i el Júpiter, els dos equips que encapçalen aquest conjunt d'equips–, no sembla tampoc que cap d'aquests equips s'hagi de preocupar gaire a mirar cap a baix. Tot i que alguns encara no se'n refien. “Encara ens falta algun punt per arribar als 45... Segurament amb els que tenim ara ja n'hi hauria prou, però més val guanyar algun partit més i no haver de patir pels descensos compensats”, explicava Toni Carrillo, entrenador del Cerdanyola, que té clar com ha d'afrontar el seu equip aquest tram final: “Estic convençut que a l'equip no li faltarà motivació i, a més, tenim l'objectiu de superar la classificació de la temporada anterior. La falta de pressió ens pot ajudar”, deia el tècnic d'un equip que en el primer any a tercera va acabar dotzè i el darrer curs va ser desè.

Amb un punt menys que els vallesans es troba un Manlleu que tanca aquest grup de cinc equips a la zona mitjana de la taula. I el discurs d'Alberto Fernández no pot ser més semblant al del seu homòleg a la banqueta del Cerdanyola. “Els entrenadors sempre exigim als nostres jugadors, i més en la nostra situació en la qual, tot i tenir marge, encara no estem totalment salvats”, explica el tècnic, conscient del patiment que van viure els osonencs a finals de la temporada passada quan no van poder confirmar que mantenien la categoria fins que la Pobla no va aconseguir l'ascens l'última setmana de juny. I, un cop arribat als 45 punts, Fernández també té clar quin ha de ser l'objectiu de l'equip: “Ens agradaria ser els millors d'aquest grup de la zona mitjana de la taula.”

Juntament amb osonencs i vallesans, en aquest grup trobem un Figueres que va deixar escapar l'oportunitat d'estar amb el grup capdavanter amb una sèrie de mals resultats al final de la primera volta, i un Sant Andreu i un Júpiter amb dinàmiques totalment diferents. “És molt millor afrontar aquests darrers partits des de la victòria que no pas deixant-se anar”, diu el tècnic andreuenc, Joan Esteva, que explica que els seus tenen “l'afany de ser protagonistes” també en aquestes darreres jornades de curs.

LES FRASES

L'objectiu principal és superar la desena posició de la temporada passada, i sortirem a competir a mort els set partits que ens queden
De motivació no ens en faltarà, i crec que aquesta falta de pressió ens pot ajudar
Toni Carrillo
entrenador del cerdanyola
Encara ens queda una mica per arribar als 45 punts, i quan hi arribem intentarem no aturar-nos
Alberto Fernández
ENTRENADOR DEL manlleu
És molt millor afrontar aquests darrers partits des de la victòria que no pas deixant-se anar
Joan Esteva
entrenador del sant andreu

El Sant Andreu encara hi creu

“Matemàticament encara estem en una situació de poder somiar i, mentre les matemàtiques no diguin el contrari, no abaixarem els braços i espremerem totes les possibilitats fins al final”, deia Joan Esteva, tècnic del Sant Andreu, que, tot i la derrota en la darrera jornada, encara creu en les possibilitats del seu equip de jugar la promoció d'ascens. Per petites que siguin.

Després d'un mal inici, el conjunt quadribarrat ha anat creixent des de l'arribada d'Esteva a la banqueta i, a pesar que l'equip mai ha acabat de trobar la regularitat necessària, els resultats de les darreres setmanes havien portat el conjunt barceloní a somiar en la possibilitat d'atrapar els equips capdavanters. Però la derrota a casa contra el Sabadell B va semblar un cop definitiu –10 punts de diferència amb el quart amb només 21 en joc–. El tècnic, però, ho té clar: mentre hi ha vida hi ha esperança.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)