Girona

“És bàsic per al creixement del club”

El president del Girona afirma que la instal·lació és la pedra angular del projecte, però que construir-la no serà “ni fàcil ni ràpid”

Delfí Geli reconeix negociacions amb el propietari dels terrenys i assegura que l'Ajuntament de Girona també hi ha de tenir un paper rellevant

Que els terrenys siguin d'un únic propietari hauria de fer menys feixugues les gestions

L'ambició que proclama la plantilla del Girona a l'hora de buscar la zona de play-off d'ascens a primera queda reflectida també en la voluntat del club de créixer en tots els nivells. I una pedra angular del projecte de la nova propietat és l'anhelada ciutat esportiva. “Per créixer i estabilitzar el club, i per poder guanyar molt en qualitat d'entrenaments, infraestructures i instal·lacions per al planter, és clau”, explicava ahir el president, Delfí Geli. “Creiem que és bàsic per al creixement del club, i hi estem treballant”, reconeixia Geli. L'entitat va al darrere d'uns terrenys, propietat del grup Homs, que s'adeqüen perfectament a la seva idea, tant per la dimensió com per la proximitat de Montilivi. És el pla A del club, conscient que si no prosperen les gestions haurà d'activar alternatives, probablement ja fora del terme de la ciutat.

“Tenim negociacions, i continuarem tenint-ne”, explicava el president del Girona, que és caut perquè l'obra que tenen al cap és faraònica i perquè s'han d'unir diversos elements per arribar a bon port. “Les coses no són gens fàcils i necessiten el seu temps. Voldríem anar molt més ràpid, és clar, però no pot ser. Primer hem de definir on estarem, després poder començar i executar l'obra. Ens agradaria tenir-ho amb brevetat, perquè considerem que és una necessitat, però les coses no són tan senzilles”, va reiterar. Les negociacions haurien de ser a tres bandes, no només amb el propietari dels terrenys, sinó també amb l'Ajuntament. El grup Homs, consultat ahir, va reconèixer “contactes inicials” amb el club, però no pas cap proposta concreta des de Montilivi. El primer avantatge, almenys sobre el paper, és que els terrenys –a tocar de la variant de Sant Daniel– són d'un sol amo, perquè una propietat múltiple dificultaria probablement les negociacions. L'altre actor, que d'entrada és indirecte però que hauria d'acabar tenint un paper rellevant, és l'Ajuntament, que es posa a disposició del club. I a Montilivi tenen molt clar que s'hi ha d'implicar. “Estem parlant amb l'Ajuntament i amb els propietaris. I creiem que hem d'anar tots de bracet per trobar la millor solució perquè això pugui anar endavant”, va comentar Delfí Geli. El club entén que a l'Ajuntament li interessa que la ciutat esportiva s'acabi construint al seu terme municipal.

‘La casa' del futbol

El Girona té clares les necessitats no només del primer equip, que se n'ha d'anar a Navata, a Peralada o a Blanes a entrenar-se per no malmetre més del compte la gespa de l'estadi i la del camp annex, sinó també les del planter, dispersat per diversos escenaris. “A més dels entrenaments, és lògic tenir un petit camp on puguin jugar tots els equips. Ens agradaria que la gent de Girona sàpiga que allà hi juguen tots els equips del club, i que cada cap de setmana hi ha futbol. Voldríem crear aquest clima; és la lògica d'una ciutat esportiva”, assenyalava el president. “Tenir-ho tot centralitzat ens facilitaria molt la feina. Ens permetria ser molt més eficients en tots els sentits.” Els objectius de màxims inclourien fins i tot la construcció d'una residència, però Geli no vol córrer més del compte: “La idea és anar creixent, i quan tinguem el primer pas fet, farem el següent. Sabem tot el que volem, però el primer pas serà intentar tenir les necessitats bàsiques cobertes. Després, si es pot ampliar, i hi ha espai per fer-ho, molt millor.”

Les intencions respecte a la ciutat esportiva són una mostra més de la magnitud del projecte del Girona, que va canviar de mans l'estiu passat. “Els nous propietaris sabien on es posaven i els objectius que tenien. La nostra il·lusió és continuar treballant i que el club, tant de bo, pugui créixer”, va resumir Delfí Geli.

LA FILOSOFIA

“Ens agradaria centralitzar-hi tot el futbol. Seríem més eficients”, explica Delfí Geli

LES CONVERSES

“Estem parlant amb l'Ajuntament i amb els amos. Hem d'anar tots de bracet”

PER FASES?

“Sabem tot el que volem, però el primer pas és cobrir necessitats bàsiques”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)