Territorial

futbol

segona catalana

Pendents de les promocions

2a catalana. El Gavà s'enfrontarà a l'Almagro en la segona eliminatòria d'ascens a segona B i el Palafolls al Ripollet per pujar a primera catalana. Els hipotètics ascensos podrien salvar dos equips més

Diversos equips de segona catalana estaran pendents fins als darrers instants de les fases d'ascens que estan jugant el Gavà i el Palafolls. El conjunt del Baix Llobregat va saber ahir que s'enfrontarà a l'Almagro en la segona i penúltima eliminatòria d'ascens a segona B, mentre que el Palafolls se les haurà amb el Ripollet en una única eliminatòria a doble partit per pujar a primera catalana. I és que un hipotètic ascens del Gavà a segona B permetria al Girona B, el millor catorzè entre els dos grups, aconseguir la permanència. La derrota en l'última jornada, a casa contra el Lloret (0-1), va condemnar els gironins a la catorzena posició de descens momentani, per culpa dels descensos compensats generats per la pèrdua de categoria de l'Olot i la Pobla de Mafumet des de segona B.

Amb l'ascens del Prat a segona B, el Santfeliuenc es mantindrà a tercera i, de retruc, el pitjor tretzè classificat de primera catalana, el Viladecans, també salvarà la categoria. Si pugés el Gavà, l'únic català de tercera viu i amb possibilitats d'ascens –l'Europa i el Vilafranca van caure en la primera eliminatòria contra el San Fernando i l'Atlético Malagueño, respectivament– en el grup cinquè s'hauria fet lloc als dos equips que han baixat de segona B i desapareixerien els compensats, l'única via per la qual el Girona B obtindria la permanència com a millor catorzè de la categoria. Per tant, el filial gironí haurà d'esperar un hipotètic ascens del Gavà, que encara haurà d'afrontar una tercera eliminatòria, per mantenir-se i arreglar mínimament el curs.

Més equips esperant

A segona catalana, també estaran atents a la promoció d'ascens que disputaran el Palafolls i, paral·lelament, el Gavà. En aquesta categoria, per defecte baixen quatre equips –acabada la lliga baixarien segur el Besalú, el Vilamalla, el Sant Gregori i el Bisbalenc–. Els descensos confirmats de l'Abadessenc i l'Escala des de la primera catalana han generat dues places més de descens –la del Tordera i el Breda– per fer lloc als dos nous equips de segona catalana de la demarcació, que han d'anar al grup 1. L'hipotètic i momentani descens del Girona B provocaria també el descens d'un setè equip, el Blanes. A segona catalana, però, encara hi ha fronts oberts, i és que si el Gavà puja i salva el Girona B els blanencs se salvaran, i si puja el Palafolls, a més del Blanes també salvaria la categoria el Tordera.

UNA OPCIÓ

Si el Gavà pugés, el Girona B salvaria la categoria a primera catalana i el Blanes a segona

EL MÀXIM DESIG

Si pugés el Gavà i també el Palafolls, llavors baixarien només cinc equips a tercera catalana

El Palafolls intentarà fer-la grossa

Els maresmencs, segons del grup gironí de segona catalana, disputaran l'eliminatòria a doble partit per pujar a primera catalana contra el Ripollet, segon classificat del grup quart. L'enfrontament d'anada es disputarà al Palastadium Lluís Moner (municipal de Palafolls) dissabte que ve a les 18 h, i la tornada al municipal de Ripollet, encara amb la data i l'horari per confirmar. El Palafolls ha fet una temporada brillant lluitant fins a les darreres jornades amb el Llagostera B, tot i ser novell en la categoria –els palafollencs fa tres cursos competien a quarta catalana–. El rival, el Ripollet, hauria pogut ser campió del seu grup en l'última jornada de lliga –ha acabat sumant 64 punts–, però el seu màxim contrincant, el Sant Cristòfol, no va fallar i va aconseguir l'ascens directe a primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)