Territorial

futbol

Promoció d'ascens a primera catalana

El somni continua

Promoció d'ascens a 1a catalana. El Palafolls, subcampió del grup 1 de segona catalana, es juga contra el Ripollet el tercer ascens en només quatre temporades

El Palafolls juga dissabte l'anada de la promoció d'ascens a primera catalana (18 h). L'equip de Josep Matas, Pai, s'ha guanyat aquest dret després d'acabar segon del grup 1 de segona catalana –només superat pel Llagostera B–, malgrat que tot just debutava en aquesta categoria. De fet, fa només tres temporades –la 2012/13– el Palafolls jugava a quarta catalana, però d'aleshores ençà ha aconseguit dos ascensos que poden ser tres si supera l'eliminatòria contra el Ripollet, subcampió del grup 4. “Arribem a la promoció amb molta il·lusió. Ha estat una sorpresa. És el nostre primer any a segona, i ningú cobra. El plantejament inicial era salvar-nos. Quedar segons no ens ho creiem ni nosaltres mateixos”, assegura l'entrenador del Palafolls, que també explica les claus de l'èxit del seu equip: “Comences bé la temporada, de sobte et trobes a dalt, sense cap pressió, i això fa que et sentis còmode. I, a més, també tenim una bona dinàmica des de fa quatre anys.”

El tronc de l'equip s'ha mantingut des del primer ascens, amb incorporacions que han servit per reforçar la plantilla: “La temporada que vam pujar vaig recuperar jugadors de Palafolls que jugaven a fora. Al vestidor hi ha molt bon ambient, molta unió. Cada any hem afegit reforços. Hem temptejat jugadors de primera catalana que no han volgut venir perquè al Palafolls ningú cobra, però hem aconseguit fer un bon equip.”

Segons Matas, el seu equip afronta l'eliminatòria d'ascens amb el mateix ànim que ha jugat tota la temporada: “Amb il·lusió, però sense cap pressió.” “Intentarem guanyar-la. Si surt bé, perfecte, i si no, no passa res. Juguem contra un equip molt complicat, fet per pujar a primera catalana. A més, la tornada [12 de juny] la jugarem a Ripollet, i serà difícil.”

Acabi com acabi, doncs, el Palafolls podrà sentir-se satisfet de la seva campanya. “Feia més de 30 anys que aquest club no jugava a segona catalana [llavors primera regional]. Per tant, podem dir que aquesta ha estat la millor temporada de la història del Palafolls.”

LES REACCIONS

Arribem a la promoció amb molta il·lusió. Ha estat una sorpresa en el primer any a segona
Josep Matas
ENTRENADOR DEL PALAFOLLS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)