3a divisió FEF

Futbol

Benvinguts a tercera divisió

Només un any al purgatori

Benvinguts a 3a divisió. El Vilassar de Mar i el Castelldefels, campions del grup 1 i el 2 respectivament, tornaran a jugar a tercera tot just dotze mesos després d'haver-ne baixat

En només dotze mesos s'ha passat de les llàgrimes a l'alegria a Vilassar de Mar i Castelldefels després que diumenge ambdós clubs recuperessin la categoria perduda ara fa tot just un any. En tan sols una temporada, doncs, maresmencs i baixllobregatins s'han aixecat de la dura patacada i han aconseguit un ascens pel qual han hagut de lluitar fins al final.

“El primer any sempre costa més perquè t'has d'adaptar a la categoria”, afirmaven no fa pas gaire en aquest diari Manel Moya i Miki Carrillo, els dos tècnics campions. Però no sembla que això hagi estat cap problema per als dos equips que més jornades han estat líders en els seus respectius grups. “Vam començar amb molts dubtes, però en les últimes jornades s'ha notat l'experiència de la plantilla, que ha donat un cop sobre la taula”, explica el president maresmenc, Xevi Ramon. I és que el Vilassar, amb una excel·lent ratxa de resultats en les darreres vuit jornades, es va imposar en un grup 1 on hi va arribar a haver fins a sis equips en la lluita per pujar.

I ara, amb l'ascens a la butxaca i a punt de marxar de vacances, inevitablement, ja es comença a pensar en l'any que ve: “Intentarem fer un equip competitiu per donar la cara i lluitar per la salvació”, comenta Ramon, que espera no repetir una temporada tan dolenta com la d'ara fa dos cursos –28 punts i ja havia baixat en la jornada 34–: “A tercera hi ha molt nivell i si no fas les coses bé des del principi, al final ho acabes pagant.”

No era una prioritat

“Quan vam arribar al club ens vam trobar un deute de 50.000 euros i l'entitat en risc de desaparèixer; l'ascens és una gran satisfacció, però la nostra prioritat enguany era estabilitzar la situació econòmica”, explica el president del Castelldefels, Adolf Borgoñó, que en només un any i mig ha aconseguit reduir el deute “a la meitat”, gestionant la part econòmica del club com si fos una empresa.

Fos o no l'objectiu principal, Borgoñó reconeix, però, que l'ascens a tercera –“és la categoria on ens correspon estar”, diu– donarà un impuls a l'entitat: “Ens ha d'ajudar, entre altres coses, a aconseguir nous socis i a recuperar la connexió entre el club i l'entitat.”

“Volem capitalitzar la il·lusió per animar que la ciutat es bolqui en l'equip”, confessa el màxim dirigent de l'entitat marinera, que posa el treball i tocar de peus a terra com dos principis que el club ha de seguir. “A tercera tindrem el mateix pressupost que aquest any a primera catalana, i l'objectiu serà la permanència, però intentarem aprofitar la inèrcia positiva de l'ascens per començar l'any amb força”, conclou Borgoñó.

Consolidar-se serà l'objectiu d'ambdós clubs l'any del seu retorn a tercera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)