3a divisió FEF

Un històric amb ganes de tornar a treure el cap

Fase d'ascens a 2a B. El Castelló, que fa 25 anys jugava a primera, lluita per recuperar part del terreny perdut per culpa dels problemes econòmics

D'entre tots els conjunts que podien tocar al Gavà en aquesta tercera eliminatòria, cap amb tanta història com el Castelló, un club que no fa pas gaire –el darrer curs, el 1990/1991– jugava a primera divisió. D'aleshores ençà, dues dècades entre segona i segona B, fins que fa cinc anys els problemes econòmics van portar-lo a un descens administratiu a tercera, d'on ara vol aconseguir sortir.

Amb una certa estabilitat econòmica, tot i els sis milions d'euros de deute i algun endarreriment en els pagaments, els de Castelló de la Plana tenen marcat amb foc l'objectiu de tornar a segona B, un ascens que podria ajudar a l'arribada de nous inversors. Però si fa dos cursos quasi acaben a preferent tot i una plantilla faraònica, l'any passat van quedar a les portes de l'ascens tot i quedar campions.

I enguany, després d'un inici convuls –deu punts en les primeres deu jornades que van provocar la destitució de Calderé–, l'arribada de Kiko Ramírez va servir per redreçar el rumb i portar l'equip a la segona promoció consecutiva. Basat en una defensa forta i a aprofitar al màxim les accions d'estratègia i el contraatac, Ramírez ha aconseguit retornar els ànims a una afició que havia perdut la il·lusió després de la patacada de l'any passat. Així, tot i les 1.500 persones que han anat de mitjana enguany a Castàlia –per les gairebé 8.000 que solien anar-hi l'any passat–, per diumenge s'espera un estadi a rebentar, amb una entrada de prop de 15.000 espectadors, inimaginable en cap conjunt del grup V.

En l'àmbit esportiu, el Gavà haurà de vigilar especialment amb els quasi dos metres del davanter Raúl Fabiani i la qualitat del mitjapunta Charly Meseguer, els dos homes més avançats en el 1-4-2-3-1 de Kiko Ramírez.

PORTERS
ÁLVARO CAMPOS
Carlos SABATER
DEFENSES
JUANRA Cabrero
LUISMI Ruiz
GUILLE VÁZQUEZ ARTURO Navarro
ÁLVARO Gómez JUANFRAN García JESÚS López de Mota Alberto RAMOS
MIGCAMPISTES
Marc CASTELLS Jordi MARENYÀ Carlos 'CHARLY' MESEGUER CARLOS López JORGE GIMÉNEZ DANI PUJOL Diego CARRILLO Alain Richard EBWELLE GERARD Hernando
DAVANTERS
TARIQ Spezie RUBÉN FONTE RIDA Arkine Gaizka SAIZAR ANTONIO Martínez RAÚL FABIANI
COS TÈCNIC
KIKO RAMÍREZ (entrenador)
IÑAKI DESCARGA (segon entrenador)
Bona inèrcia
Després d'un mal inici de campionat, l'arribada de Kiko Ramírez ha donat solidesa a l'equip
La pressió
El pes de la història i els fracassos recents fan que l'ascens sigui una obligació per als orelluts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)