Girona

Catorze noms més a la família

Amb vuit temporades consecutives a segona divisió A, el Girona ha vist com un total de 121 futbolistes han jugat almenys un partit de lliga

De la plantilla passada, quatre jugadors s'han quedat en blanc i sense poder inscriure el seu nom a la llista: Germán Parreño, Marcelo, Oliveros i Nwakali

Migue (215 partits) és intocable en el lideratge, Felipe tindria a l'abast el segon lloc si renovés i Dejan Lekic és el quinzè estranger que ha defensat la samarreta blanc-i-vermella en la categoria de plata

Més de la meitat dels 26 futbolistes que ha alineat Pablo Machín aquesta temporada (14) no havien jugat mai al Girona a segona divisió A i, per tant, han fet créixer la família fins als 121 membres. Hauria pogut ser més àmplia, però n'hi ha quatre que s'han quedat sense disputar ni un sol minut (els porters Germán i Oliveros, el defensa Marcelo i el migcampista Nwakali) i s'afegeixen a una llista de cinc jugadors que havien format part d'alguna de les plantilles del Girona en la categoria de plata i que no van debutar: els porters Pociello, Quintanas i Andrés, i els dos Emmanuel (Biancuchi i Omgba), dos casos que van clamar al cel i que ni tan sols van tenir mai la paperassa arreglada malgrat que la posada en escena de l'argentí va tenir un impacte mediàtic descomunal pel fet de ser el cosí de Leo Messi.

Kiko Olivas, catapultat

Dels catorze noms que s'han incorporat al mapa, el defensa Kiko Olivas ha fet un salt espectacular gràcies al fet d'haver disputat els 46 partits (42 de lliga regular i els 4 de play-off). El central ha escalat en un sol any fins al 35è lloc del rànquing de partits jugats pels 121 futbolistes del Girona a segona A. Enguany, el paper testimonial ha estat per al juvenil Joel Arimany (4 minuts contra el Saragossa) i el migcampista David Serrano (15 minuts contra l'Osca), que ha acabat cedit al Badalona. L'apartat de jugadors que han tingut una aportació simbòlica també és considerable: 26 futbolistes han jugat menys de deu partits i, d'aquests, n'hi ha 13 que n'han disputat només un o dos. Aquí, però, s'ha de fer la diferència entre els joves que van tenir el premi d'algun minut en la LFP i dels futbolistes que van passar amb molta més pena que glòria per Montilivi. Els casos més flagrants són els de Bruno Herrero i Agostinho Cá, dos dels reforços d'hivern de la temporada 2012/13.

Migue, que acaba de celebrar el seu segon ascens a segona A (després de fer-ho fa vuit anys amb el Girona ara ho ha repetit amb el Cadis), és el jugador amb més minuts, i ho continuarà sent passi el que passi en el curs 2016/17, perquè els seus 215 partits són inabastables. Fins i tot ho serien per als tres jugadors que el segueixen en la classificació i que ja no són al Girona (Jandro, Jose i Dorca).

Dels tretze jugadors que han disputat 100 o més partits amb la samarreta del Girona, els únics que poden millorar el seu lloc en el rànquing són Richy Álvarez (setè amb 128 partits) i el recentment renovat Eloi Amagat (novè amb 118 partits). O Felipe Sanchón (cinquè, amb 143) si finalment renova. El davanter barceloní és a 25 partits del segon jugador més alineat pel Girona a segona A (Jandro). Per arribar a Migue, Felipe necessitaria dues temporades i jugar-ho pràcticament tot (72 partits).

Els estrangers

Vuit anys a segona A també han donat per a molt. Dejan Lekic ha estat el quinzè estranger que ha alineat el Girona i el segon de nacionalitat sèrbia després de Ranko Despotovic. També ha vestit de blanc-i-vermell un marroquí (Moha), un paraguaià (Acuña), un francès (Florian Lejeune), un veneçolà (Rafa Ponzo), un japonès (Ibusuki Hiroshi), un congolès (Ritchie Kitoko), dos portuguesos (Yago Fernández i Agostinho Cá) i quatre argentins (Acciari, Ballini, Brian Sarmiento i Almirón).

Pel que fa als jugadors de casa, dels 121 que té el Girona n'hi ha 25 que són nascuts a la demarcació. D'aquests, cinc han disputat 100 o més partits (Jose, Dorca, Eloi, Matamala i Pere Pons) i quatre més estan en el top 30: Granell, Chechu, Serra i Juncà, actualment a l'Eibar, que ocupa el lloc 26è amb 63 partits disputats amb el Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)