Territorial

FORTIÀ MUNTS

“Aquí és difícil compaginar els estudis amb el futbol”

Després de dos anys a tercera divisió, pren la decisió de marxar a una universitat als Estats Units. Per què?
Les universitats amb prestigi esportiu donen moltes facilitats als esportistes per poder estudiar i competir a la vegada. Vaig trobar que marxar era una molt bona oportunitat per progressar tant en l'aspecte acadèmic com en l'esportiu.
És la creixent precarietat del futbol de 2a B i tercera una raó per marxar a fora?
És el motiu més important pel qual marxo. En el meu cas anava a la universitat
i m'entrenava a les quatre de la tarda, amb la qual cosa si tenia classes a la tarda era difícil compaginar-ho. Malauradament, aquí t'has de buscar la vida i has de renunciar a una cosa o a una altra.
Vostè ha passat pel futbol base de l'Espanyol i de la Damm i el curs passat va fer un bon paper al Gavà, amb qui va pujar a segona B. Què espera trobar de diferent en aquell futbol?
La manera de jugar, sobretot. L'aspecte físic allà és molt important. D'altra banda, jugaré amb companys de la mateixa edat, o com a molt tres anys de diferència; hi ha més igualtat en aquest sentit.
Anirà a la mateixa universitat (Virginia Commonwealth) en què es va graduar Manel Martínez, actual jugador del Sabadell. Li ha fet alguna recomanació?
Quan vaig rebre la proposta de la universitat em vaig posar en contacte amb ell. Em va dir que em donarien moltes facilitats en els aspectes esportiu, acadèmic, social i fins i tot a l'hora de donar-te suport moral. Que estaran a sobre meu perquè pugui desenvolupar-me al màxim en tots els àmbits.
Ja sé queda molt lluny, però quin horitzó futbolístic espera trobar després de graduar-se?
Ara mateix, el que m'importa més és
viure l'experiència i veure com serà tot. Si puc, intentaré complir el somni de ser futbolista professional allà i, si no, com tot futbolista, em buscaré la vida. Si he de tornar pel motiu que sigui, tornaré.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)