L'ampliació, un altre pas endavant
3,8 milions. La junta general aprova l'ampliació de capital que preveu cobrir la societat màxima accionista
Com era previsible, la junta general d'accionistes del Girona va aprovar ahir l'ampliació de capital proposada pel consell d'administració per compensació de crèdit. Al desembre, la societat màxima accionista va fer un préstec participatiu al club de 3,8 milions d'euros, i la junta d'ahir va validar l'ampliació per compensació de crèdit, d'aquests 3,8 milions. Per tant, s'ampliarà el capital social de l'entitat, amb la tranquil·litat que ja no tindrà el deute amb TSE Futbol, que ha accedit a convertir el crèdit en capital. “És un benefici per al club, que ens permet consolidar i reforçar el balanç. I també és una mostra més del compromís de la societat màxima accionista cap a l'entitat”, va valorar el president del Girona, Delfí Geli.
Poc després d'un any de la seva entrada, Geli va destacar davant dels accionistes “l'estabilitat i la confiança” que està mostrant el club. “Estem en un període de consolidació i enfortiment del projecte”.
8,9 milions de capital
L'ampliació de capital es fa amb dret d'adquisició preferent per als accionistes, que tenen un termini d'un mes per adquirir-ne (una acció nova per cada 1,34 accions que tenien). La voluntat de la màxima accionista és cobrir l'ampliació –en una primera fase no ho pot fer, perquè tots els accionistes tenen dret a participar-hi–, amb la qual cosa pujaria el seu percentatge, que superaria el 90%. Amb l'ampliació, el capital serà de 8.922.900 euros. “Ens deixa un balanç molt més sanejat, amb un marge de maniobra molt més gran. Si hem de fer front a alguna operació gran o a una situació extraordinària, el club està cobert i sanejat”, va indicar el director general, Ignasi Mas-Bagà.
Mínim de tres consellers
L'altre punt significatiu de l'ordre del dia de la junta general va ser el canvi respecte al nombre mínim que ha de tenir el consell d'administració. Segons es va aprovar ahir, el mínim de consellers es rebaixa de cinc a tres membres. “La llei ens ho permet, i és una manera de no paralitzar el club si per qualsevol circumstància perdéssim un conseller”, va comentar Mas-Bagà. El club té ara cinc consellers.
A la junta hi havia representat el 81,06% del capital –hi faltava el 14% de l'antic propietari, Josep Delgado–, tot i que només un 0,11% era presencial, i la majoria eren a la junta per delegació. Com és habitual, els punts es van aprovar per unanimitat i amb molta celeritat. Més espai es va dedicar al torn de precs i preguntes, en què va destacar la queixa d'algun soci veterà que no es va poder acreditar per votar a la junta, i discrepàncies sobre la possibilitat dels abonats d'adquirir entrades en partits clau com ara els del play-off.
Els abonats que van revendre entrades, expedientats
Durant el torn de precs i preguntes, i en ple debat sobre quina és la fórmula ideal per aconseguir que l'abonat no se senti agreujat pel sistema de venda d'entrades quan arriba la fase d'ascens, el club va revelar que va detectar que el dia del Girona-Osasuna hi va haver alguns abonats que van revendre entrades per al partit decisiu a Montilivi i que el Girona va actuar en conseqüència. “Els vam identificar i hem mantingut entrevistes amb tots ells. També els hem obert expedient, a expenses de prendre una decisió al respecte”, va declarar el director general, Ignasi Mas-Bagà. El club podria prendre la determinació de deixar els casos en una simple amonestació, però també està sobre la taula la possibilitat de no expedir el carnet per al curs 2016/17 als abonats que van fer un acte totalment prohibit per la llei.