2a divisió FEF

ÓSCAR MENA

ENTRENADOR DEL GAVÀ

“Vaig estar a punt de tornar-me'n”

Mena va tenir un inici d'etapa rodó al Gavà amb una golejada al Cornellà (0-4)

“No em va agradar com es va fer el canvi de tècnic, dimecres gairebé me'n vaig a Madrid. Ho van impedir els jugadors”

Després d'una setmana de despropòsits, amb un canvi d'entrenador marcat per les denúncies, el Gavà va golejar el Cornellà. Va ser el debut somiat d'Óscar Mena (Luján, Argentina, 30-11- 1970), que té la il·lusió de créixer com a tècnic després de les experiències a l'Antequera, el Jumilla i el futbol de base de l'Atlético i l'Alcorcón.

Debuta amb un 0-4 a Cornellà. S'ho hauria imaginat mai?
Doncs no, perquè es preveia un partit molt difícil. Però això és la part bonica del futbol, la categoria és molt igualada i qualsevol equip en pot guanyar un altre. Estic molt content, sobretot pels nois, que havien tingut una setmana molt difícil.
Els tres punts aniran bé per rebaixar la tensió, no troba?
Sí, perquè la setmana passada va ser molt difícil. De mica en mica les coses es van calmant, i esperem que a partir d'ara els resultats ens acompanyin i tot sigui una miqueta més tranquil.
Com va viure vostè tot aquest enrenou?
Va ser una situació molt estranya, perquè jo venia aquí pensant que diumenge havien comunicat al tècnic sortint [Juanma Pons] que no continuaria, i després em trobo que no és així i que ell estava entrenant i desenvolupant la seva feina, tal com li corresponia. Va ser molt desagradable, perquè a ningú no li agrada estar treballant i que hi hagi un entrenador esperant. Vaja, a mi no m'agradaria que m'ho fessin.
Com bé diu, vostè havia de començar dimecres...
Sí, però el Juanma es va presentar a treballar i nosaltres ens vam quedar a casa esperant. Vaig estar a punt de tornar a Madrid, perquè no em va agradar com es va fer el canvi. Al final ens vam quedar i dijous al matí es va presentar l'ajudant del Juanma i ens va transmetre el suport de part del cos tècnic sortint. Ens va dir que sabien que nosaltres no érem culpables de res.
Com va sorgir l'oferta del Gavà?
Jo no tenia cap relació amb la gent que s'encarrega de l'àrea esportiva del club, però em van preguntar si coneixia la segona B. Els vaig dir que el grup 2 i el 4 sí, però que el 3 no. No venc la moto. De totes maneres, els vaig comentar que si les coses es feien bé i amb seriositat, vindria. I així ha estat, m'acompanya un cos tècnic que he armat amb dos nois argentins. Volem treure el cap al grup tercer i ajudar per tal que el club creixi.
Fa poc temps que hi és, però com ha vist la plantilla?
Sincerament, encara no conec el bloc, ja que he fet dos entrenaments i un partit. Si et parlés de l'equip t'enganyaria. En tot cas, la classificació sempre t'acaba posant al teu lloc. El resultat de Cornellà és molt bo, sobretot en l'aspecte anímic, però és un miratge, perquè cap equip farà més de tres gols allà.
Les primeres sensacions, però, com han estat?
Doncs em sembla que hi ha un gran grup humà. Hi ha un detall que ho demostra. El mateix dimecres, quan els jugadors van veure que volia marxar, em van venir a buscar els més veterans i em van dir: “Hem vingut a Gavà a través del Juanma i és amic d'algun de nosaltres, però hi ha canvis a tots els clubs. I si et quedes, anirem a mort amb tu, perquè el que volem es tirar la situació endavant.” Això marca la tendència de l'equip, que és un grup sòlid i molt madur.
I quina identitat vol que tingui el seu Gavà?
L'estil te'l marquen els jugadors que tens sobre la gespa. En tot cas, a mi m'agrada molt la manera de fer d'El Cholo Simeone, amb qui he treballat. Línies tancades, amb molta gent per dins i la part de fora més lliure, intentant jugar un bon futbol. Ah, i com diu El Cholo, l'esforç no és negociable: qui corri jugarà i qui no ho faci, no.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)