Els camps del PGA no estaran a punt per començar el curs
Per fer. Pendents del vistiplau d’Urbanisme per iniciar la construcció, l’escenari més optimista preveu que els terrenys de joc per als entrenaments del Girona estiguin preparats a l’octubre
Els responsables del PGA de Caldes de Malavella i el Girona treballen en bona sintonia i, si no hi ha cap entrebanc del tot imprevist, els camps de futbol que es projecten a les instal·lacions del golf perquè l’equip de Machín s’hi entreni seran una realitat. El problema és que no serà de manera immediata, perquè entre la tramitació i la construcció passaran uns quants mesos, cosa que ha obligat el Girona a buscar una alternativa provisional. Els terminis més optimistes situen la posada al punt per a l’octubre, i és possible que l’equip encara hagi d’esperar unes setmanes més a poder trepitjar els camps.
El projecte que tenen pactat el PGA i el Girona inclou la construcció de dos camps de futbol, un de gespa híbrida –la mateixa fórmula que preparen a l’estadi de Montilivi– i un de gespa natural. També hi ha previst un edifici, d’uns 700 metres quadrats, amb vestidors, gimnàs i despatxos, i l’adequació també d’un aparcament. De fet, tot plegat ja estava inclòs en un pla especial que tenia en tràmit el PGA, i que inclou també un celler amb vinyes, una zona d’hípica i una per a activitats aquàtiques. A partir del contacte amb el Girona, el PGA ha impulsat un subtràmit per poder executar amb més celeritat el punt de futbol inclòs en el pla especial.
Els dos camps de futbol i l’edifici estan situats en terrenys de Vilobí d’Onyar. De fet, l’Ajuntament selvatà ja ha rebut el projecte, en exposició pública, i ha emès un informe favorable. A partir d’aquí, el pròxim pas és l’aprovació a la comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya. La comissió es reuneix el 26 de juliol i, si aprova l’obra, ja només faran falta dos tràmits més per poder començar a adequar els terrenys. Primer s’haurà de presentar el projecte executiu –el PGA ja hi està treballant– i després tramitar la llicència d’obres. Un cop resolta tota la burocràcia, les màquines podran entrar al terreny i adequar-lo per fer-hi el camp de gespa natural i el de gespa híbrida, que seran de dimensions reglamentàries, pensats perquè un equip de primera divisió hi pugui treballar amb tota normalitat.
Alternativa a Riudarenes
Per més que es puguin accelerar tant la tramitació com la construcció, tot indica que l’equip haurà de treballar durant els primers mesos –s’hi posa el 17 de juliol– sense la solució del PGA. Torna a fer falta una alternativa i el club ha accelerat les gestions per adequar el camp de Riudarenes a les necessitats de l’equip, segons Catalunya Ràdio. El Girona ja s’havia entrenat a la localitat selvatana durant les primeres temporades a segona A.