2a divisió FEF

A tercera pel seu propi pes

2a divisió B. El Gavà no arriba a temps de pagar els 50.000 euros dels deutes als futbolistes i serà sancionat amb un descens. El club demana una moratòria, però la FEF diu que no se’n sortirà

Tot semblava que acabava bé quan Boris Garrós va marcar el 2-1 en el minut 88 contra l’Espanyol B i el Gavà va celebrar la salvació matemàtica. Però si bé els jugadors van obtenir premi a un esforç titànic, tot s’ha trencat perquè l’entitat no ha fet front a un deute ridícul i, per tant, el club baixarà a tercera divisió. Ahir al migdia va acabar el termini per pagar els deutes de la plantilla, i la junta directiva de Maniega no va moure ni un euro. Tot i que el club ha demanat una moratòria amb motius rocambolescos, tot indica que no l’hi concediran i el Gavà baixarà a tercera divisió.

50.000 euros separaven el conjunt blaugrana de la permanència a segona B, una quantitat molt més baixa que la dels altres dos equips que també descendeixen per aquest motiu: el Palència, 117.000 euros i el Boiro, 94.000 euros. Aquests 50.000 euros corresponen a dues mensualitats de la primera plantilla més les primes per objectius. Al cos tècnic, en canvi, se li deuen entre dos i sis mesos, depenent del cas, però no estan denunciats a l’AFE. “Vam voler deixar marge d’actuació al club”, reconeix Óscar Mena, el més afectat de tots ells, perquè se li deuen sis mensualitats. La intenció dels entrenadors és denunciar-ho ara per poder cobrar.

El Gavà no es dona per vençut i espera que la comissió mixta formada per l’associació de futbolistes i la federació espanyola li atorgui una moratòria per a aquest pagament. “Tenim el justificant que aquesta transferència de diners està feta, però com que ve de l’estranger [és capital procedent d’Hugo Grgona, que és a l’Uruguai] encara no ha passat els filtres necessaris”, va dir ahir el president Maniega. Fonts de la federació i l’AFE consultades per aquest diari, però, asseguren que és “gairebé impossible” que el Gavà obtingui la moratòria.

La FEF, això sí, ha de confirmar mitjançant una circular que executarà el descens de categoria del Gavà, i serà aleshores quan obri el termini perquè els clubs interessats demanin la plaça. La prioritat serà per als equips més ben classificats en la promoció d’ascens del grup català de la tercera divisió: és a dir, el Peralada, el Terrassa i el Vilafranca, per aquest ordre. De fet, els dos primers, segons han confirmat fonts de la federació, ja han mostrat interès a ocupar el lloc del Gavà a segona B. De tota manera, no n’hi ha prou amb mostrar interès, sinó que el club que la vulgui haurà de pagar una quantitat determinada que vorejarà els 90.000 euros. Aquesta quantitat és el resultat d’una mitjana entre els diners que deuen els tres equips descendits de segona B a tercera. En cas que aquests tres equips no puguin o no vulguin fer-hi front, la prioritat saltarà als tres catalans descendits de 2a B a tercera (l’Hospitalet, Espanyol B i el Prat) per ordre de classificació del curs passat.

UN DEUTE RIDÍCUL

El Palència i el Boiro han baixat per deutes de 117.000 i 94.000 euros respectivament

MORATÒRIA

El Gavà va demanar quatre dies més per fer efectiu el pagament

NO L’HI CONCEDIRAN

Fonts de la comissió expliquen que és “gairebé impossible” que el Gavà se salvi

PRIORITATS

La FEF oferirà la plaça al Peralada, el Terrassa i el Vilafranca, per aquest ordre

Una roda de premsa plena de tensió

El Gavà va convocar els mitjans de comunicació per presentar el nou projecte esportiu a segona B, inclòs el nou entrenador, Joan Mármol. Mármol, però, va sortir de la Bòbila abans que comencés la roda de premsa, que finalment va anar a càrrec exclusivament del president que va exposar l’esperança, a través de la moratòria, de continuar a segona B. A la sala polivalent de la Bòbila, però, hi van haver més aficionats que no pas periodistes i, fins i tot, es van viure moments de tensió quan el mateix president va obligar un aficionat a retirar una pancarta que deia: “Maniega, dimissió.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)