2a divisió FEF

MARIO BARRI

EXDIRECTOR ESPORTIU DEL GAVÀ

“Posar diners al Gavà és com llençar-los a la brossa”

Barri va liderar un grup d’inversors que van pagar les mensualitats dels jugadors del Gavà durant sis mesos

El director tècnic, amb o sense inversió externa, estaria disposat a tornar al club si es produïssin canvis

Moció de censura?
Un cop Maniega va refusar la seva proposta, l’única via per la qual Mario Barri pot entrar al Gavà és a partir d’una dimissió del president –un fet impensable– o bé una moció de censura. A més, la nova junta directiva que entrés hauria d e signar una cessió de la gestió del club o bé convocar una altra assemblea per autoritzar la conversió a SAE. Sigui quin sigui l’escenari, el canvi passa perquè la massa social es mobilitzi, un fet que a Gavà, no ha passat mai fins ara.

Des del novembre passat que Mario Barri era el director esportiu del Gavà perquè l’empresa MB Sports Gavà SL, amb capital de Sud-amèrica, havia posat diners a l’entitat. Tot i els enganys durant aquests mesos, Barri i els inversors van voler comprar la futura propietat del club, pagant els deutes amb els jugadors, però no li van acceptar l’oferta. Dies després, el Gavà se’n va a tercera per impagaments. Barri i els seus tenien els diners perquè l’equip continués a segona B i l’hi van refusar. Encara no s’ho creu.

30 de juny, 12.05 h i el Gavà no ha pagat...
A aquella hora em comencen a entrar 30 o 35 missatges al mòbil. No m’ho podia creure. Vull pensar que tot és un malson.
Es creu l’excusa de Maniega per no haver arribat a temps?
És estrany. Si tu tens com a límit el dia 30, el més lògic és que et posis a tu mateix el dia 20 per si passa qualsevol endarreriment. O si veus que és una transferència internacional i que pots tenir problemes, avisar a l’AFE abans del dia 30 i no quan ja t’has endarrerit.
Vostè i el grup d’inversió que portava podrien haver fet alguna cosa perquè això no passés?
Vam fer una proposta per comprar la part que correspon a Hugo Grgona [empresari que porta la gestió del club] de manera fraccionada, amb unes variables depenent que el club es convertís en SAE. No ho van acceptar i ho vam respectar, perquè cadascú és lliure de fer-ho. I a partir d’aquí ens apartem. Fa tres o quatre setmanes que jo no estic al Gavà.
I no s’ho ensumaven?
Estàvem convençuts que si no acceptaven la nostra proposta era perquè en tenien una de millor. Per això estàvem tranquils. Ja havíem deixat la nostra empremta al club, amb això en teníem prou. També és veritat que algú amb assessorament legal no es fica al Gavà. Els diners que es posen al Gavà és com llençar-los a la brossa.
Què era exactament el què vostès volien comprar a Hugo Grgona si el Gavà no és una SAE ni ell pot ser el propietari?
Vam comprar un percentatge del club creient que el procés de conversió a SAE estava fet o estava en procés. I a dia d’avui ens hem adonat que ni està fet ni està en procés. Vam entrar enganyats i ara, tot i que la nostra compra estava supeditada en variables sobre si el club es convertia en SAE, acceptàvem que no comptessin amb el nostre projecte. Els càrrecs en el futbol no són eterns. Tot s’acaba.
Van entrar-hi enganyats, diu?
Se’ns va dir que el procés de conversió a SAE estava aprovat en assemblea, però després no va ser així. A Gavà cada segon la història canvia. Però hem d’anar a l’arrel del problema, i és que el Gavà no està a segona B per un motiu no esportiu. La resta no té importància. No puc parlar del procés perquè no hi era, però sí del resultat, i el resultat és un desastre.
La plantilla assenyala directament el president Maniega...
Jo he treballat sobretot al vestidor. Maniega en l’àmbit esportiu ens ha deixat fer i no s’hi ha ficat. En la resta, poca relació.
Però ell havia de pagar la plantilla...
El nostre grup ha pagat la plantilla fins als dos últims mesos. I deixem de pagar perquè em comuniquen que el Gavà té un deute amb Hisenda i la Seguretat Social i, a més, un altre per un judici que el club va perdre amb López Adán [exdirector esportiu i exproveïdor de roba]. Si l’administració em diu que he de deixar de pagar, jo deixo de pagar. Són els dos mesos que el Gavà acumula el deute. I jo vaig recomanar als jugadors que denunciessin, perquè els diners són seus.
Per què entren vostès al club sense res signat?
Va ser un error mogut per les ganes i la il·lusió, i perquè no hi havia temps. No ens van ensenyar els papers i ens els vam creure. Aquest error el vam cometre nosaltres i algunes empreses anteriors a la nostra.
I ara què?
Continuo amb la meva agència de representació, però miro de reüll al Gavà perquè li he agafat estima.
Estaria disposat a agafar la gestió de l’entitat?
No ho descarto. No sé en quines condicions, però el que ha passat és increïble. I m’agradaria ajudar. En el futbol, també hi has de ser en els mals moments.
Això implica comprar el club?
O comprar el club o una cessió de la gestió.
Però cal que Maniega surti...
Nosaltres voldríem treballar amb la nostra gent.
Els inversors que portava estarien disposats a invertir-hi?
És tot molt recent. No sé si el grup inversor s’hi voldrà ficar o si seria jo posant hores al club sense recursos.
Vostè, amb representants del grup inversor, es van reunir amb socis per explicar el seu projecte. Sent que la massa social li dona suport?
Crec que la nostra proposta no desagrada al soci, però és només la meva impressió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)