2a divisió A

L’inici d’una nova fase

Barça B. Gerard López afronta la seva primera temporada com a entrenador en una categoria professional motivat pel repte i centrat a configurar un bloc competitiu per a la segona A

Són dies de suor. De córrer, fer flexions i agafar el to físic. També de tocar la pilota, que és la base de tot plegat. El Barça B, com bona part dels equips de segona, s’ha aïllat aquesta setmana per fer l’estada de pretemporada. Els pupils de Gerard i el seu cos tècnic estan aquests dies a les instal·lacions de Torremirona, a Navata, on el nou projecte de l’equip al futbol professional va agafant forma. El bloc encara està lluny de definir-se, i el tècnic admet que ha de treballar fent front a l’overbooking de jugadors, ja que té 31 homes a les seves ordres, però l’objectiu és clar: arribar a la jornada 1 a punt per batallar en un escenari molt més exigent com la segona A.

La temporada 2017/18 és la dels reptes. Gerard López i bona part dels seus jugadors, tastaran el futbol professional. Al purgatori de segona B, el filial blaugrana només hi haurà estat un parell d’anys. “Ningú no és conscient encara de l’èxit que és pujar venint d’on veníem”, va remarcar ahir el tècnic granollerí, que explica que els últims dos cursos l’han fet créixer: “El dia a dia, amb totes les situacions, bones i dolentes, ha estat un màster continu per a mi.” Del Gerard del 2015 al del 2017, doncs, hi ha hagut un canvi. “He après molt i no deixaré de fer-ho, el d’ara és un Gerard més madur”, relata l’entrenador del Barça B, que mira al futur: “La pròxima temporada serà excitant i amb molts reptes, però el principal és que els jugadors continuïn creixent.”

La principal preocupació del tècnic ara mateix és acabar de configurar la plantilla, ja que cal accelerar el capítol de les sortides i acabar d’apuntalar el bloc amb més incorporacions. “Tenim clares quines són les posicions que hem de reforçar, la direcció esportiva sap quina idea tinc en aquest aspecte, i sap que vull potenciar els joves. Entre una cosa i l’altra formarem una bona plantilla, molt jove però competitiva en una categoria difícil.”

Avui, el primer amistós

Més enllà de les sessions dobles d’entrenament, el Barça B té aquesta setmana tres partits de preparació programats. El primer és el d’avui al camp de l’Escala (20 h), mentre que dissabte el filial blaugrana jugarà al camp del Peralada (19.30 h) i diumenge, al del Santboià (19 h).

LA DADA

31
jugadors
té a les seves ordres Gerard López en l’estada d’aquesta setmana a Navata.

LES FRASES DE GERARD LÓPEZ

Cal apuntalar posicions i vull potenciar els joves. Formarem una bona plantilla, molt jove però competitiva en una categoria difícil
Respecte a fa dos anys, el Gerard d’ara és més madur, he après molt. El dia a dia ha estat un màster continu i no deixaré d’aprendre

Tarín, amb fam després d’un calvari

Un dels homes que afronten amb més il·lusió la tornada a la feina és el central Rodrigo Tarín, que va lesionar-se al novembre passat i es va perdre tot el curs. “Després del que he passat, estic molt il·lusionat, amb ganes de disfrutar de la temporada i de tornar a sentir-me futbolista,” va dir el segon capità blaugrana, que va detallar com va viure la lesió: “Veient els partits des de fora tenia una petita ansietat que no podia controlar, ja que no hi podia intervenir. Això sí, la bona temporada que vam fer em va ajudar a afrontar la lesió d’una altra manera.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)