La igualtat s’haurà de trencar en la tornada

Copa Federació. El Vilafranca va tenir més ocasions que l’Ontinyent, que es va avançar en el minut 39. Oribe, de penal, va fer l’empat (59’)

VILAFRANCA 1 ONTINYENT 1

VILAFRANCA:Miguel Ramos, Josep Díez, Medina, Boira, Oribe, Abel Rita (Boada, 89’), Guti, Àlex Pla, Arnau, Via (Vives, 83’) i Acedo (Fran, 81’).ONTINYENT:Satoca, Bauti (Soler, 65’), Perujo, Carrasco, Robert, Anaba, Rubio, Nemesio, Álvaro Sánchez (Sascha, 82’), Leonardo i Malagón (Machado, 58’).GOLS:0-1 (39’) Álvaro Sánchez. 1-1 (59’) Oribe, de penal.ÀRBITRE:Martín Varas.T.G.:Als locals Miguel Ramos, Boira, Guti I Àlex Pla, i als visitants Bauti i Nemesio.PÚBLIC:Uns 500 espectadors.

El Vilafranca, l’únic equip de tercera dels quatre supervivents de la copa Federació, no va poder passar de l’empat contra l’Ontinyent en el partit d’anada de les semifinals, malgrat que va disposar de més ocasions. L’ofici dels visitants, de segona B, els va servir per marcar primer i per conservar, després del gol de penal d’Oribe, un empat que els dona un mínim avantatge de cara al partit de tornada malgrat que van ser els locals els que van disposar de més oportunitats de gol.

El Vilafranca va sortir molt endollat i va protagonitzar les primeres accions ofensives destacades, sobretot un xut fregant el pal d’Oribe a passada de Boira, que poc després va posar a prova el porter Satoca. Oribe, molt actiu ahir, va tenir la millor ocasió dels locals en la primera meitat, amb un xut de falta que va enganyar Satoca, que va fer l’estàtua, i es va estavellar al pal. La primera ocasió dels visitants va ser una rematada d’Álvaro Sánchez, que va fer lluir Miguel Ramos. Abans del descans, i poc després que els locals reclamessin un penal per mans, un servei de banda sense aparent perill dels visitants va acabar amb un cop de cap, pentinant la pilota, d’Álvaro Sánchez, que va batre Miguel Ramos.

El gol en contra no va desanimar el Vilafranca, que en la segona meitat va sortir buscant un empat que va trobar en un penal comès per Bauti sobre Rita i transformat per Oribe. Fins al final, el partit va ser un monòleg dels locals, amb ocasions d’Oribe i Boira, que van trobar la resposta de Satoca. Malgrat això, l’Ontinyent es va poder endur la victòria en el temps afegit, amb una doble rematada de Rubio salvada per Ramos.

L’altra semifinal

El Pontevedra va agafar avantatge en l’altra semifinal de la competició gràcies a un gol en l’últim minut del temps afegit, que li va permetre derrotar l’Atlètic Saguntí (2-1).