2a divisió FEF

Expectatives de felicitat

2a divisió B. El Badalona, el Cornellà i el Lleida afronten les darreres sis jornades de lliga amb un objectiu idèntic: fallar el mínim possible i acabar la temporada jugant la fase d’ascens

Només falta un mes i mig perquè la lliga acabi i, tot i que hi ha algunes coses força definides, el desenllaç està molt obert. Tothom busca un final feliç. La millor manera possible de culminar la lliga és jugar la fase d’ascens i, ara per ara, hi ha set candidats a disputar-la. Qui ho té més encarrilat és el Mallorca, que tot i passar una crisi de resultats galopant –tres empats i tres derrotes en els darrers sis partits–, té 11 punts més que el cinquè. A partir d’aquí, la batalla està molt oberta i hi ha sis equips que es disputaran les tres places de play-off. En aquest grup, hi ha dos grans favorits: el Vila-real B i l’Elx. Cap dels dos equips, això sí, ha estat capaç de trobar una línia de resultats regular i el Badalona, quart, els té força a prop. El conjunt escapulat és l’equip més en forma de la lliga i arriba al tram determinant havent encadenat deu jornades sense perdre (26 punts de 30). Els de Manolo González han passat de la lluita per eludir el descens a situar-se quarts. Ara, això sí, els espera un tram de lliga complicat. És per això que el tècnic no vol fer càlculs: “Després de l’experiència de l’any passat no m’atreveixo a fer cap pronòstic, el que volem té una dificultat molt gran i ens centrem a estar bé i competir bé.”

El Cornellà té només un punt menys que el Badalona i, tot i haver perdut pistonada darrerament, és l’equip que té un calendari a priori més senzill, ja que després de rebre els escapulats s’enfrontarà a equips que o bé tenen la feina feta o bé estan a sota. L’entrenador, Jordi Roger, té força clar què cal fer ara: “Entre el Lleida, el Cornellà i el Badalona, qui sumi entre dotze i quinze punts farà play-off.”

A Lleida les ambicions estan intactes, tot i que l’equip travessa un sot de resultats (3 punts dels últims 12). Als de Gerard Albadalejo, això sí, els espera un últim tram molt exigent, que en la primera volta se’ls va entravessar. Dels pròxims sis rivals, només hi ha l’Hèrcules i el Sabadell que no tinguin res en joc. La resta o bé batallen per pujar –Mallorca, Mestalla i Elx– o bé estan en la pugna per evitar el descens a tercera –Olot–. El tècnic espera una reacció dels seus: “Tot el que no hem sumat a casa ho hem de sumar a fora. Ara hem d’anar a Mallorca a guanyar.”

Tot el que no hem sumat a casa ara ho hem de sumar a fora. Hem d’anar a Mallorca a guanyar
Gerard Albadalejo
ENTRENADOR DEL LLEIDA
Entre el Lleida, el Cornellà i el Badalona, qui sumi entre 12 i 15 punts farà «play-off»
Jordi Roger
ENTRENADOR DEL CORNELLÀ
No m’atreveixo a fer cap pronòstic. Nosaltres ens centrem a estar bé i competir bé
Manolo González
entrenador del badalona

El ‘play-off’ més accessible dels quatre grups

Dels quatre grups de segona divisió B, aquell que a hores d’ara té la promoció més accessible quant a punts és el català, que és on més està costant sumar. Ho demostra el fet que el Badalona (quart) ha obtingut 50 punts, una xifra més baixa que la dels altres tres grups. En el primer, el Navalcarnero n’ha sumat 54 i, en el segon, el Racing de Santander n’ha aconseguit 58 i, en el grup 4, l’Extremadura acumula 51 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)