2a divisió FEF

Madurant en el bronze

2a divisió B. El Cornellà ha assolit els 150 partits en la tercera categoria del futbol estatal del tot consolidat i amb el ‘play-off’ a l’horitzó quan falten només dues jornades per al final

El 24 d’agost del 2014 el Cornellà va rebre la visita de l’Olot, en la primera jornada del curs 2014/15. El conjunt entrenat per Jordi Roger va empatar (0-0). Un resultat més aviat prosaic però que marcava l’inici d’una nova era a l’entitat del Baix Llobregat. El club verd, acostumat a transitar entre les categories del futbol regional i, com a molt, la tercera divisió, acabava de debutar a segona B. Des de llavors han passat tres anys, vuit mesos i deu dies. En el cronòmetre del futbol, 150 partits. Un temps que ha estat suficient per consolidar-se en la categoria de bronze. Només cal veure en quina lluita està immers l’equip ara mateix: la del play-off. Falten dues jornades i és quart. Ara toca defensar el tron.

“Fa 21 jornades que estem en zona d’ascens, depenem de nosaltres mateixos i ho hem de donar tot per jugar la promoció”, explica Sergio Gómez, un dels quatre futbolistes que han viscut des de dins la consolidació del Cornellà a segona B. El migcampista relata com ha viscut la transformació. “Quan vaig arribar hi havia la infraestructura d’un club de primera catalana o tercera divisió. El futbol de base era molt potent, però el primer equip estava una mica oblidat”, recorda Gómez, que hi afegeix: “Això ha anat canviant, el club ha anat fent passos endavant en tots els aspectes: els serveis mèdics, el nivell dels jugadors, el pressupost, l’estructura, la manera com es projecta l’entitat... De club petit hem passat a ser un club gran de la categoria. Ara tothom ens té en compte.”

Sergio Gómez creu que la base del projecte és l’estabilitat i el fet que hi ha una base molt establerta. Jordi Roger, per exemple, fa set temporades que entrena el primer equip i havia dirigit el juvenil. “Hi ha una relació familiar, el tècnic ens coneix, i a tothom qui arriba se li explica ràpidament la filosofia: aquí es treballa al 200% perquè sabem que amb el 199 no arribem”, diu el mig, que hi afegeix: “A això hi sumem que el club protegeix el jugador, aquí no hi ha grans pressions i això és molt bo. Ens allibera.” Gómez, a tot això, hi suma un darrer aspecte: “Hem aconseguit que cada vegada hi hagi més afició implicada i això, a segona B i a l’àrea metropolitana, té un mèrit enorme, perquè al principi gairebé no teníem seguiment.”

LES XIFRES DEL CORNELLÀ EN 150 PARTITS A SEGONA B

61
victòries,
44 empats i 53 derrotes. L’equip que entrena Jordi Roger ha sumat 227 punts de 450 possibles (un 50,4%).

LES FRASES

53
jornades
ha passat l’equip en zona d’ascens. En places de descens, d’altra banda, en va passar 16 la primera temporada a segona B.
187
gols a favor
i també 187 gols en contra. A casa n’ha marcat 96 i n’ha rebut 64; i a fora n’ha fet 79 i n’ha encaixat 107.
4
jugadors
han estat a l’equip els quatre cursos sencers a segona B: Pep Caballé, Pere, Borja i Sergio Gómez.
La infraestructura ha millorat molt i s’ha aconseguit una cosa molt difícil: implicar l’afició
Sergio Gómez
MIGCAMPISTA DEL CORNELLÀ
Quan vaig arribar érem un club petit i ara tothom té en compte el Cornellà. La clau és que es protegeix el jugador i es deixa treballar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)