2a divisió FEF

Un filial en escalada

Fase d’ascens a 2a A. El Cornellà s’enfrontarà en la primera eliminatòria a un Sporting B que ha estat una de les sorpreses del grup segon: ha estat tot el curs en les posicions capdavanteres

Continuar fent història. Aquest és el repte que el Cornellà s’ha marcat en la seva primera fase d’ascens a segona A. La idea és allargar la temporada sis setmanes més, però cal anar a pams. Per fer-ho, d’entrada haurà de superar el primer escull: l’Sporting B. Els de Jordi Roger jugaran l’anada a casa –la idea és disputar el partit diumenge a les dotze del migdia, però dependrà de la Lliga, que enguany en té els drets d’emissió– i la tornada a Astúries. Això sí, caldrà veure si el matx es disputa a El Molinón, on el filial ja va jugar diumenge passat, o bé a Mareo. La intenció inicial del club blanc-i-vermell és que el matx se celebri a l’estadi, però aquell diumenge hi juga el primer equip (20.30 h), així que s’haurà de veure com es gestiona la situació.

El filial de l’Sporting ha acabat la temporada segon del grup 2 després de ser una de les grans sorpreses del campionat, ja que tot just havia tornat l’estiu passat a la categoria de bronze. Fa un any, de fet, l’Olot va eliminar el conjunt asturià en la fase de campions, però en la repesca van assolir l’ascens. L’Sporting B té amb el Cornellà un paral·lelisme: als dos equips la temporada se’ls ha fet llarga. Tot i això, la fiabilitat mostrada durant bona part del curs ha acabat tenint recompensa. El pròxim contrincant dels del Baix Llobregat, en tot cas, ha mantingut un interessant frec a frec amb el Mirandés pel títol de lliga i va estar quinze jornades seguides ocupant la primera posició.

Jordi Roger, prudent

“L’Sporting B ha estat lluitant per quedar campió del seu grup, així que ja ens podem imaginar el potencial que tenen”, adverteix el tècnic del Cornellà, Jordi Roger, que creu que, arribats a aquest punt, el fet que la lliga hagi acabat amb una davallada és un factor relatiu: “Això és igual, que quan ve un play-off tothom ofereix la millor versió de si mateix.” L’entrenador verd, en tot cas, preveu “una eliminatòria complicada, en dos camps totalment diferents, sobretot si finalment es juga a El Molinón”. Roger, que és dels tècnics que prefereixen jugar l’anada a casa, té molt clar que res no es decidirà a Cornellà: “Haurem de fer una eliminatòria completa i mirar d’aconseguir un bon resultat al nostre camp.” La millor notícia per al tècnic dels del Baix Llobregat és que podrà disposar de tota la plantilla per primer cop en els últims mesos.

Hem de fer una eliminatòria completa. Serà igualat i no es decidirà en l’anada
Jordi Roger
ENTRENADOR DEL CORNELLÀ
Han estat lluitant per ser campions, així que ja ens podem imaginar el seu potencial. En el ‘play-off’, a més, tothom ofereix la seva millor versió
Ciutat: Gijón (Astúries)
Any de fundació: 1960 (el del primer equip és el 1905)
Historial: 28 temporades a segona B i 16 temporades a tercera.
Socis: 24.300 abonats
Estadi: Mareo (3.000 espectadors) o El Molinón (30.000 espectadors)
Mides: 105x68 metres (gespa natural)
Web: www.realsporting.com
Twitter: @RealSporting
Pressupost: 32,9 milions d’euros (per a tota l’estructura del club)
President: Javier Fernández
Entrenador: José Alberto López
DADES 2017/18 (2n): 75 punts 22 victòries, 9 empats i 7 derrotes 61 gols a favor i 36 en contra
Pitxitxis: Isma Cerro i Claudio Medina (12 gols)
ÚLTIMES TEMPORADES: 2016/17 1r (3a) 2015/16 17è (2a B) 2014/15 11è (2a B) 2013/14 9è (2a B) 2012/13 13è (2a B)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)