2a divisió FEF

La frescor i també l’ofici

Fase d’ascens a 2a A. L’Sporting és un filial amb jugadors bregats a segona B, que juga bé als espais i que arriba al ‘play-off’ després de mantenir un frec a frec pel títol amb el Mirandés

Fa tot just un any l’Sporting B va tornar a segona B amb l’objectiu de consolidar-s’hi de nou. De vegades, però, la realitat supera les expectatives. I això és el que li ha passat a l’equip entrenat per José Alberto aquesta temporada. Les coses van arrencar bé i després van fluir. Així, el filial blanc-i-vermell s’ha estat tot el curs en les posicions capdavanteres, mantenint un frec a frec pel títol amb el Mirandés. Al final, ha acabat segon i d’un play-off ha passat a un altre. Val a dir, però, que el quadre asturià ha tancat el curs mostrant un pèl d’irregularitat.

Tot i la condició de filial de l’Sporting B, com en molts altres equips de formació que competeixen en la categoria de bronze, a Mareo han apostat per un bloc que mescla joventut i projecció amb bagatge. No hi ha veterans, però hi ha força futbolistes que han superat els 22 anys i coneixien bé la segona B. L’entrenador, d’altra banda, ha pogut treballar de forma força autònoma, ja que el primer equip ha requerit molt pocs cops el filial. Així, només hi ha tres jugadors que aquesta temporada hagin jugat en lliga a les ordres de Paco Herrera o Rubén Baraja amb l’Sporting. És el cas de Montoro (dos partits), Juan Rodríguez (vuit) i Nacho Méndez (onze). Aquest darrer, de fet, és un dels futbolistes amb més projecció del planter de Mareo. És un migcampista creatiu amb criteri per moure la pilota i enllaçar la medul·lar amb l’atac.

Quant a la proposta futbolística, aquesta temporada l’Sporting B ha mantingut l’aposta per la combinació però amb un joc molt més pragmàtic i menys alegre que el del curs anterior. José Alberto ha aprofitat la velocitat dels seus homes per jugar als espais i fer mal a través del joc directe. L’equip, de fet, ha acabat la lliga amb un bon bagatge ofensiu. L’Sporting B ha estat el segon conjunt més golejador del seu grup amb 61 dianes. Els blanc-i-vermells, a més, no depenen d’un sol home i la tasca de marcar està força repartida: han marcat onze jugadors diferents, cinc dels quals han fet més de cinc dianes. En tot cas, han sobresortit el referent ofensiu, Claudio, i l’extrem Cristian Salvador, que han marcat 12 gols cadascun.

L’equip està advertit

El tècnic del filial de l’Sporting, José Alberto López, s’espera una eliminatòria molt equilibrada. Del Cornellà, el preparador asturià en destaca la capacitat de brega. “És un equip molt competitiu, que no abaixa mai els braços”, va analitzar l’entrenador blanc-i-vermell, que hi va afegir: “Juguen de forma directa i els resultats dels seus partits han estat sempre molt ajustats.” José Alberto, d’altra banda, valora molt positivament el fet de tenir el factor camp a favor: “Tenir el caliu dels nostres en la tornada serà un plus molt important.”

EL RIVAL DEL CORNELLÀ EN NÚMEROS

11
jugadors
han fet algun gol aquest curs. Els qui n’han fet més han estat Claudio i Cristian Salvador (12).

A SEGONA DIVISIÓ

61
gols
han marcat els asturians en la lliga. Al seu grup, només el Bilbao Athletic n’ha fet més (67).
15
jornades
va ser líder l’equip blanc-i-vermell: de la 21 a la 35. Al final, el Mirandés ha acabat campió de lliga.
Juan Rodríguez, Nacho Méndez i Montoro han tingut minuts amb el primer equip

L’anada al municipal, diumenge (12 h)

El Cornellà va anunciar ahir l’horari del partit d’anada a l’estadi municipal: serà diumenge a les dotze del migdia. El club verd, d’altra banda, va fer pública la política de preus per al partit. Els socis pagaran 5 euros per l’entrada i en podran aconseguir una altra al mateix preu. Els jugadors del futbol de base tindran l’entrada gratuïta i en podran comprar dues per 5 euros. Per a la resta de públic, presenciar el Cornellà-Sporting B valdrà 15 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)