2a divisió FEF

Fase d’ascens a segona A

Cornellà

El paradigma d’un projecte

Pep Caballé i Sergio Gómez, que ja van estar a les ordres de Jordi Roger al juvenil fa nou temporades, viuen amb especial intensitat l’assalt a la segona divisió

“El que hem fet era impensable, però en volem més”, diu l’entrenador

L’estiu del 2008 Jordi Roger va deixar la banqueta de l’Europa juvenil per iniciar una nova etapa al capdavant del Cornellà juvenil. Llavors, el futbol de base del club verd ja començava a ser una potència, però el primer equip, un clàssic de les categories regionals fins a finals dels noranta, acabava de pujar a tercera divisió. Han passat deu anys i la realitat a la ribera del Llobregat ha canviat de forma radical. L’entitat s’ha fet gran i diumenge que ve afronta un partit històric: l’anada de la primera eliminatòria del play-off d’ascens a segona A. El Cornellà és a les portes del futbol professional. “El que hem fet és molt gran, una cosa històrica i impensable quan vaig arribar. A més, ho hem aconseguit després d’anar vivint molts moments memorables: vam jugar la copa juvenil (2010), vam ser campions de tercera, amb el posterior ascens a segona B (2014), vam jugar una eliminatòria de copa contra el Madrid al Santiago Bernabéu (2014)...”, rememora un Jordi Roger ambiciós: “Ara volem continuar fent-la grossa.”

El tècnic, però, no ha recorregut aquest camí sol. D’aquella plantilla que tenia quan va arribar al juvenil, ara hi ha dos futbolistes a les seves ordres: Pep Caballé, que és un emblema del club i qui encadena més temporades al primer equip, i Sergio Gómez, que va fer les maletes quan va acabar l’etapa de juvenil, però va tornar el 2014 per reforçar el projecte de la segona B. Tots dos han vist des de dins com el projecte ha evolucionat. “Quan vaig pujar al primer equip érem dels humils de tercera. Anàvem a jugar a Blanes, Benavent, Olesa...”, recorda Pep Caballé, que remarca el canvi: “Ara veus contra qui jugues, i com s’ha professionalitzat tot, i t’adones que estàs en un món diferent.” Tot i l’evolució, d’aquell juvenil a l’equip d’ara, tots dos hi veuen paral·lelismes. “Jordi Roger manté l’essència de llavors”, diu Caballé, una afirmació que Sergio Gómez comparteix: “Continua havent-hi l’exigència de donar-ho tot al camp, de ser molt competitius. Això es transmet a la gent que va arribant, i quan tens un bon equip i treballes, en reculls els fruits.” L’entrenador, per la seva banda, explica la seva recepta. “Durant aquests anys han passat molts jugadors i tothom remarca que som un club molt familiar, aquí no li falta de res a ningú”, diu Jordi Roger, que hi afegeix: “La clau dels èxits és que hem estat una família i hem remat tots en la mateixa direcció. No som ni els més guapos, ni els més rics, ni els que tenim més història. Però quan treballes amb il·lusió i creus que pots aconseguir un objectiu gran, al final l’assoleixes.”

“Ara és un bon moment”

Més enllà de compartir un passat, tant Roger com Caballé i Gómez pensen en clau de futur. Els espera un repte històric que comença diumenge contra l’Sporting B. Coneixent el club com el coneixen, creuen que és un bon moment per fer el salt al futbol professional. “Quan el Cornellà estava a tercera o a primera catalana ningú no es veia a segona B, però ens hi hem consolidat. Per què no podem pujar a segona A? Al club hi ha gent molt professional que treballa per fer-ho realitat”, afirma Sergio Gómez, unes paraules que Jordi Roger rubrica: “Estem preparats i més a prop que mai d’aconseguir-ho. Tenim tres eliminatòries al davant, però la resta d’equips també.”

2
‘play-offs’
seguits a segona B va disputar el Cornellà amb Jordi Roger. En el segon, el 2014, l’equip va pujar.
300
partits
ha jugat Pep Caballé amb el primer equip. Hi va debutar l’11 de gener del 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)