Necessiten millorar
1a divisió femenina. El Barça i l’Espanyol intentaran redimir-se d’una temporada passada en què en el campionat de la regularitat no es van aconseguir els resultats esperats
Mai hi ha tantes ganes de començar una temporada que quan hi ha la necessitat de reivindicar-se. I aquesta és, ben segur, la sensació que han viscut al llarg de l’estiu tant el Barça com l’Espanyol, que afronten el campionat que comença aquest cap de setmana amb la intenció de girar full a una temporada amb sensacions positives però amb resultats per sota de les expectatives.
Les blaugrana, per exemple, en l’estrena de Fran Sánchez a la banqueta, van fer un pas més per acostar-se a l’elit europea competint d’igual a igual contra l’Olympique de Lió en els quarts de final de la Champions League, però van veure com se’ls escapava, per tercer curs consecutiu, el títol de lliga; l’Espanyol, per la seva banda, va aconseguir posar punt final a l’espiral destructiu dels últims anys; però, tot i això, va acabar el curs en una discreta catorzena posició. Malgrat això, tots dos equips continuen apostant pels mateixos entrenadors i per un projecte que, aquest any, s’espera que comenci a donar els seus fruits.
Des de la professionalització de la secció, el Barça ha anat fent esforços perquè el seu conjunt femení acabi competint per la Champions League a mitjà termini. Paradoxalment, però, com més a prop s’ha anat situant dels grans d’Europa, més lluny ha estat del títol de lliga. L’Athletic i l’Atlético li han guanyat la partida els últims tres anys, al conjunt blaugrana, que s’ha hagut de conformar amb la copa. Aquest any, l’equip s’ha reforçat menys que altres cursos, amb Kheira Hamraoui, una jugadora que destaca pel seu físic, com a fitxatge estel·lar, però aspira a recuperar, per fi, el tron en el campionat de la regularitat.
En una altra lliga
Amb molts menys recursos econòmics, l’Espanyol no pot competir amb els grans de la lliga, però amb una plantilla cada vegada més jove aspira a créixer utilitzant recursos propis. Moure’s entre els equips de la zona mitjana de la taula després d’una temporada passada clarament de més a menys, seria un bon senyal per continuar creient en el projecte.
TRES ANYS
El Barça no guanya el títol de lliga des que va professionalitzar la seccióLes jugadores de la casa guanyen protagonisme
En un campionat de lliga que cada vegada importa més talent de l’exterior per continuar fent pujar el nivell, els dos clubs catalans no li han girat l’esquena a aquesta tendència en els darrers anys. L’estiu passat, l’Espanyol es va reforçar amb quatre futbolistes de fora de la lliga espanyola, mentre que el Barça ja fa anys que ha entès que el salt qualitatiu definitiu per competir amb els grans d’Europa el faria incorporant futbolistes estrangeres.
Tot i això, aquest estiu l’aposta per les jugadores de la casa ha estat ferma i decidida. El conjunt blanc-i-blau no va tenir l’any passat gaire bona experiència amb el rendiment de les jugadores de fora, així que aquest curs ja ha optat decididament per apostar pel talent jove que tan bon rèdit li va donar. Així, a banda d’ascendir tres jugadores del filial –a més d’Elena Julve, que ja va jugar l’any passat amb el primer equip–, Bacardit també disposarà de dues jugadores del B.
Per evitar la fuga de talent i reafirmar l’aposta pel planter, les blaugrana, per la seva banda, també s’han decidit per fer que Gemma Font, Candela Andújar i Clàudia Pina formin part, a tots els efectes, de la primera plantilla . Anna Torrodà també tenia la mateixa proposta sobre la taula però va decidir canviar la samarreta blaugrana per la blanc-i-blava.
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024