2a divisió FEF

Com més directe, millor

2a divisió B. El tècnic, Xavi Calm, ajusta el joc amb més pilotes cap als puntes i l’equip comença a respondre just abans d’afrontar un mes contra tres rivals del top-8 de la lliga

El Cornellà ha pogut desbloquejar una dinàmica que se li estava complicant a mesura que passaven les jornades. La victòria de diumenge passat contra el Conquense va significar la primera després de vuit partits sense guanyar i va escenificar una millora en el joc que s’ha anat notant en el conjunt verd. Concretament, Xavi Calm ha optat per reforçar les àrees i l’equip ha pogut reaccionar just abans d’un tram de calendari molt complicat.

El Cornellà va encetar l’etapa posterior a Jordi Roger amb bon peu, guanyant dos dels tres primers partits. A partir d’aquí, l’equip entrenat per Xavi Calm es va encallar i tot i que va continuar sent molt difícil de vèncer, no podia passar de l’empat (sis en els darrers vuit partits). Tot plegat, ha fet que el cos tècnic hagi ajustat alguns conceptes per fer més efectiu a l’equip. “Últimament estem arribant més a l’àrea contrària”, explica Calm: “Hem canviat la manera d’arribar. Ho fem més directe i estem aportant més perill. Els puntes estan treballant molt bé i l’equip funciona de moment”, afegeix el tècnic. Els verds tenien una mitjana de 0,8 gols per partit en les deu primeres jornades; en les dues darreres la mitjana s’ha enfilat fins als 2 per enfrontament. “[En partits anteriors] hem tingut bons moments però quan ho acompanyes amb gols la sensació és millor”, explica el tècnic. El reforç de les àrees ha provocat també alguns canvis en la faceta defensiva en què l’equip s’està acostumant, a poc a poc, a jugar amb tres centrals i dos carrilers. “Assegurem presència a l’àrea amb tres centrals i per les bandes podem sortir en velocitat amb Pere i Ignasi. No és una qüestió de ser més defensiu o menys ja que amb quatre defenses es pot ser molt defensiu, i amb cinc, molt ofensiu”, diu Calm. Ara, el calendari fa pujada amb un mes en què el Cornellà s’ha d’enfrontar al Barça B, vuitè; l’Atlètic Balears, quart; i el Vila-real B, segon; amb una visita a El Clariano pel mig: “L’important era aconseguir una victòria com fos. Un cop hem desbloquejat mentalment l’equip, l’objectiu és guanyar”.

LES REACCIONS

Hem canviat la manera d’arribar. Ho fem més directe i estem aportant més perill. Els puntes estan treballant molt bé i l’equip ho nota
[En partits anteriors] hem tingut bons moments però quan ho acompanyes amb gols la sensació és que hem jugat millor
L’important era aconseguir una victòria com fos per desbloquejar mentalment l’equip
Xavi Calm
entrenador del cornellà

L’elecció per a la porteria és l’alternança

La competitivitat és gran al Cornellà i fins i tot s’ha traslladat a la porteria on cap dels dos porters té assegurada la titularitat. Ramon Juan, producte de la pedrera verda, està aglutinant més minuts darrerament ja que ha disputat vuit partits de lliga (amb nou gols encaixats). Sergio Pérez, en canvi, fitxat aquesta temporada, ha disputat quatre partits de lliga havent encaixat tres dianes. “Ara està jugant Ramon però cada setmana decidim en funció del rival, com entrenen i com els veiem. Continuarem d’aquesta manera”, reconeix Xavi Calm.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)