1a femenina

El Barça venç i ajusta la lliga (0-2)

1a divisió femenina. El conjunt blaugrana supera l’Atlético amb gols d’Oshoala i Toni Duggan i se situa a tan sols tres punts del seu rival a falta de sis jornades per acabar

El Barça es nega a llençar la lliga i després de vèncer l’Atlético al Wanda Metropolitano se situa a tan sols tres punts del lideratge amb el goal average a favor. Les blaugrana han fet un gran partit i s’han mostrat netament superiors en la segona meitat i, ara, amb sis jornades encara per disputar-se, necessiten una derrota de l’Atlético, que el proper partit visita el complicat camp del Llevant, per assaltar la primera posició.

Només començar, Ludmila s’ha encarregat de recordar a la defensa blaugrana la seva perillositat, però Paños ha conjurat el perill per evitar mals majors. Passat el quart d’hora, la portera blaugrana ha tornat a intervenir per aturar, en dos temps, una magnífica rematada de cap d’Aleixandri en una falta lateral, però el cert és que el Barça ha aconseguit contenir l’inici animat de l’Atlético. Al 13’, Martens ja havia amenaçat amb un desmarcatge de ruptura a l’esquena de la defensa que ha salvat Gallardo en una sortida arriscada, i a prop de complir-se la mitja hora, les visitants han gaudit del tram de més domini en aquest primer temps. Si la velocitat de Ludmila havia fet mal al Barça en els últims duels contra el conjunt madrileny, Lluís Cortés ho ha contrarestat situant la nigeriana Oshoala en punta, una decisió que ha donat profunditat al seu equip. Al 27’, l’atacant africana ha trencat el fora de joc, però ha xutat massa creuat, mentre que dos minuts després ho ha provat amb un xut de rosca, que ha aturat la sentinella local.

Just abans del descans, Ángela Sosa ha estat a punt de sorprendre Paños amb un gran xut, però a la represa el conjunt blaugrana ha sortit millor i ha aconseguit traslladar el joc a camp rival. Una jugada embolicada en un servei de cantonada i un parell de xuts llunyans serien aleshores el preludi del gol visitant. En un nou córner, Oshoala, una especialista en el joc aeri, s’ha imposat en el segon pal i ha enviat la pilota al fons de la xarxa.

El gol ha obligat al conjunt de Sánchez Vera a obrir-se i, amb espais, el Barça ha seguit més a prop de sentenciar el duel que no pas l’Atlético d’empatar-lo. Oshoala s’ha trencat muscularment en una acció en què s’havia plantat sola dins l’àrea, mentre que després d’una errada defensiva local, Andressa Alves s’ha quedat, de manera incomprensible, sense xutar. Però finalment, al 80’, Toni Duggan ha fet el 0-2 definitiu en recollir el rebuig del pal després d’una rematada en pròpia d’una jugadora visitant en una centrada de Leila.