Un repte per a tots
El Peralada, el Figueres i el Banyoles afronten un curs il·lusionant marcat pels canvis que han viscut aquest estiu
Els xampanyers recuperen la identitat, la Unió estrena projecte i els banyolins tornen a 3a 11 anys després
Diumenge arrencarà la temporada per als tres equips de 3a divisió de la demarcació. I no serà un curs qualsevol, i és que per tots suposarà un repte que hauran d’assumir amb valentia per complir els objectius del curs. El Peralada, després de tocar la glòria a 2a B i del trencament de la filiació amb el Girona, torna a recuperar la identitat amb un equip nou de trinca; el Figueres, després d’uns anys amb un bloc consolidat i de viure sempre a mitja taula, provarà sort amb un nou projecte marcat per l’aposta pels joves; i el Banyoles, després d’un estiu convuls per la incertesa de saber si pujava o no, tornarà a competir en una categoria que no tastava des de la temporada 2008/09 amb un dels projectes més baixos de la lliga.
Retorn a l’essència
La temporada 2015/16 sembla molt lluny, però ha de ser la referència per als xampanyers aquesta temporada. I és que després de tres anys de filiació amb el Girona el Peralada torna a tenir un projecte propi que entre el director esportiu Nitus Santos i el tècnic Albert Carbó –viurà la seva primera experiència en un primer equip– han hagut de confeccionar des de zero. Una part va desembarcar des de Figueres i s’espera que aporti l’experiència a la categoria necessària, mentre que l’altra és una clara aposta per la joventut. “Tenim una plantilla bastant compensada en totes les línies i podem estar molt satisfets de com ha quedat, i és que hem de tenir la mentalitat de competir contra tothom per complir l’objectiu de tenir un final de temporada tranquil acabant a mitja taula”, valora el tècnic Albert Carbó, que comptarà amb una plantilla molt curta que necessitarà l’ajuda del juvenil.
Aire fresc
El principal afectat pels moviments del Peralada va ser el Figueres, que va veure com li marxaven tots els jugadors importants i es veia obligat a reconstruir el projecte. “La idea era fer només alguns retocs però al final s’ha hagut de fer gairebé tot de nou i no és fàcil. Hem decidit donar l’oportunitat a jugadors amb molta projecció que es poden consolidar a la categoria”, valora el tècnic Xavi Agustí, que després de salvar l’equip el curs passat ara dirigeix l’equip des del primer dia. Els canvis també han anat acompanyats d’ambició, i és que després de quatre cursos convivint a mitja taula la Unió vol fer un pas endavant. “El primer pas ha de ser el d’aconseguir la salvació i la intenció és fer-ho amb prou marge per poder-nos plantejar al tram final de temporada competir en la zona alta. Som ambiciosos, però anant pas a pas”, assegura Agustí.
L’aventura desitjada
Si per a un equip es preveu que la temporada sigui especial és per al Banyoles. Els d’Adam Fontes fa un any ni somiaven veure’s a tercera divisió, però després d’una temporada brillant i un estiu ple d’incerteses hi han anat a parar. “Sobretot hem de tenir clar que és una temporada per disfrutar, és una categoria preciosa, i per fer-ho l’única manera és competir, perquè si estàs a baix des del primer dia més aviat pateixes”, valora Fontes, conscient de les limitacions dels banyolins: “Partim amb desavantatge respecte a la resta d’equips però hem de seguir igual que hem arribat fins aquí, sabent com hem de jugar i ser un bloc unit.” Precisament, un dels valors del Banyoles en el seu retorn serà el bloc, i és que el club ha mantingut 15 jugadors de la plantilla que va aconseguir l’ascens i només ha fet sis fitxatges. “Tenir automatismes creats ens ha d’ajudar a competir contra equips amb més pressupost”, creu Fontes