3a divisió FEF

El Reus, exclòs per tercera vegada seguida

3a divisió. Els roig-i-negres tampoc competiran al grup cinquè després de baixar dues categories

El malson a Reus continua: expulsats de la segona A a mitja temporada passada, descendits de segona B pels impagaments durant l’estiu i ara exclosos de la tercera divisió. No hi haurà futbol semiprofessional a la capital del Baix Camp de manera definitiva perquè la federació catalana va comunicar al conjunt roig-i-negre la seva expulsió del grup cinquè de la tercera divisió. Després de les dues incompareixences contra el Castelldefels i el Vilafranca, el jutge únic de tercera divisió ha decidit que el grup cinquè tindrà 19 equips i dos descendits esportivament a primera catalana. Tothom sumarà els sis punts corresponents als partits contra el Reus.

La raó per la qual el Reus no competirà a la tercera divisió és perquè no s’ha presentat a les dues primeres jornades de lliga perquè no disposava de cap jugador per fer-ho. La federació espanyola ha bloquejat les altes dels jugadors perquè el conjunt roig-i-negre no ha saldat el deute reconegut per la comissió mixta de 221.000 euros als jugadors del filial del curs passat. En les últimes setmanes, el deute semblava que es podia liquidar perquè, segons assegurava l’advocat David Peña, un grup d’empresaris locals estava disposat a comprar el club i fer-se càrrec del deute, però les desavinences amb l’actual propietari, el nord-americà Clifton Onolfo –que va comprar el club el curs passat a Joan Oliver–, han encallat la situació.

La guerra entre el nord-americà i el seu exadvocat continua latent perquè Onolfo s’ha sentit agreujat per Peña ja que, segons ell, ha utilitzat informació privilegiada per presentar una oferta d’un altre grup. Peña, que va dir que Onolfo es volia lucrar desmesuradament amb la venda, assegura que el fet que el club no pugui competir a tercera no significa que hagi de desaparèixer, i manté l’esperança sobre agafar el control del club –juntament amb els seus nous clients– i evitar la liquidació. La desaparició del club és l’escenari més plausible però depèn de l’administrador concursal, que ha de veure en una entitat fantasma viabilitat.

La primera catalana

El filial del Reus es troba en una situació molt similar a la del primer equip perquè, per culpa del deute, tampoc ha pogut inscriure cap jugador. De moment, però, en la primera catalana només s’ha disputat una jornada, de manera que l’equip continua viu però no hi ha cap esperança que la situació es desencalli, i menys per salvar el filial. Així doncs, el Reus B també quedarà exclòs i el grup 1 de la primera catalana tindrà un equip menys.

AL FILIAL

El Reus no ha pogut inscriure cap jugador pels 221.000 euros de deute

GUERRA

Només hi ha una oferta per comprar el club, però ara Onolfo no en vol saber res

Avui, la primera jornada sense el Reus

Amb l’eliminació del Reus de la lliga, avui es disputaran nou partits en la jornada intersetmanal tradicional per la Diada, de manera que la Pobla de Mafumet descansarà i sumarà els tres punts que li corresponen per la seva visita al municipal de l’equip roig-i-negre. En sumarà nou i deixarà el líder, el Santfeliuenc, amb l’obligació de guanyar per atrapar el filial del Nàstic en la taula. Els d’Andrés González reben la visita del San Cristóbal (19 h), en el partit que tancarà la jornada. El Cerdanyola, en canvi, tindrà una bona pedra de toc contra l’Hospitalet (18.30 h), dos equips separats per una posició i dos punts ja que els vallesans han guanyat els dos partits disputats. En la zona baixa hi ha quatre equips que no han sumat encara. El Peralada, el Banyoles, el Figueres i l’Igualada tenen l’ocasió de canviar la dinàmica contra l’Horta (12 h) al Feliu i Codina, el Vilassar (18 h) al Xevi Ramon, el Sant Andreu (18 h) a Vilatenim i el Castelldefels (18.30 h) als Canyars, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)