Territorial
JUANJO ROVIRA
DIRECTOR DEL MIC (MEDITERRANEAN INTERNATIONAL CUP)
“No serà gens fàcil tornar a aixecar el cap”
“És un daltabaix important. Molt del que havíem invertit no es pot recuperar i hem perdut els patrocinis”
“Treballem perquè no perilli la continuïtat i poder seguir a la Costa Brava”
Retornarem tot el que puguem, però el que no… Si no, estem obligats a fer un concurs de creditors i tancar l’empresa
Juanjo Rovira, director del MIC, està acostumat a viure la Setmana Santa de la manera més intensa possible. Feia 19 anys que dedicava les 24 hores del dia a fer possible que un dels tornejos de futbol de base més prestigiosos en l’àmbit internacional funcionés a la perfecció, però aquest any li toca treballar des de casa per intentar resoldre tots els maldecaps que ha comportat la suspensió per culpa de la pandèmia de la Covid-19.
Una Setmana Santa sense MIC deu costar de viure.
Imagina’t. Després de 19 anys és la primera vegada, però ara el primer en què cal pensar és en la salut. Són unes circumstàncies especials que ens ha tocat viure i el més important és pensar a sortir d’aquí i tirar endavant.
Era l’edició número 20. Li feia una il·lusió especial?
Totes ens han fet molta il·lusió sempre, però complir i mantenir un projecte 20 anys no es fa sovint i ens feia més il·lusió. Però les circumstàncies són les que són i ara hem de ser molt prudents. Hem d’anar treballant des de casa i mirar de salvar les empreses. Nosaltres hem hagut de fer un ERTO perquè, a part del MIC, ens han caigut tots els altres esdeveniments que teníem al davant. Ara cal, des de casa, intentar arreglar de la millor manera possible les coses i mirar el futur amb il·lusió.
Econòmicament i organitzativament, el daltabaix de quines dimensions és?
És un daltabaix molt important perquè nosaltres, amb molta gent i molts recursos invertits, feia onze mesos que treballàvem en l’organització del MIC20. Hi ha moltes despeses que no són recuperables i ens han quedat pel camí. És un daltabaix però intentarem portar-lo de la millor manera possible i l’intentarem arreglar tan bé com es pugui. Però també demanem que la gent comprengui la situació.
El fet que l’aturada sigui total ha ajudat a evitar algunes despeses, com per exemple els hotels?
Algunes coses sí que ens les hem pogut estalviar, però moltes altres no. Hi ha una sèrie de despeses, com ara l’estructura de personal i tots els proveïdors, que s’han perdut i no es podran recuperar. Per al MIC, perquè la gent pugui vindre a un preu més econòmic, una part molt important del finançament són les empreses patrocinadores i les ajudes, i si no es fa el MIC, com és el cas, es perd tot.
Les inscripcions es poden retornar?
Hi estem treballant. Hem demanat una auditoria interna per auditar tot el tema de les despeses i ara estem mirant què es podrà fer. Retornarem tot el que puguem retornar, però el que no tenim… Si no, estem obligats a fer un concurs de creditors i tancar l’empresa.
Què centra l’atenció de la feina aquests dies?
Estem treballant al màxim amb els proveïdors i amb tothom. Fent l’auditoria que deia abans, buscant si hi ha coses que es poden recuperar. Tot per intentar parlar amb els clubs i retornar el màxim possible del que ells han pagat o mirar si alguns ens fan confiança i diuen que guarden els diners per a l’edició del 2021.
Hi ha alguna possible alternativa per fer una edició, encara que sigui diferent, del MIC20?
Hi ha una possibilitat que es va valorar, que és fer el torneig al setembre, però és molt complicada. Estem parlant que ja és una nova temporada i tampoc sabem si al setembre les coses estaran prou bé perquè la gent comenci a viatjar i tingui ganes de passar uns dies en un hotel i tot plegat. Ara tot és una incògnita. És una de les opcions que nosaltres tenim sobre la taula, però en aquests moments hem d’esperar i ser prudents per veure com evolucionen les coses.
En quin moment va tenir clar que no es podia disputar el MIC20?
Quan la secretaria general de l’Esport, la federació catalana i la federació espanyola ens van enviar una carta en què es deia que s’havien de cancel·lar tots els esdeveniments esportius. Va ser quan va començar el confinament i, a partir d’aquí, vam pensar que el primer és la salut i les persones i que s’havia de deixar estar.
Es podria haver fet alguna cosa diferent que hagués ajudat a superar la situació actual?
La que vivim és una situació que ens ha vingut de sobte i tothom està fent tot el que pot amb la màxima voluntat possible. No hi ha més història. No serveix de res mirar enrere perquè tothom fa el millor possible per sortir d’aquesta situació, així que donem tot el suport a qui ha de prendre les decisions perquè no és gens fàcil.
La situació econòmica posa en perill la continuïtat del MIC?
Esperem que no perilli. No serà gens fàcil tornar a aixecar el cap, però l’única cosa que en aquesta vida no es pot solucionar és la mort. La resta, amb il·lusió, ganes, esforç, sacrifici i confiança, es pot resoldre. Altres coses pitjors s’han aixecat. Nosaltres seguirem treballant per intentar seguir fent el MIC molts anys i que sigui a la Costa Brava.
Fer el MIC al setembre, encara que fos diferent, ajudaria a salvar el cop?
Per això és una de les possibilitats que hi ha sobre la taula.
Sempre, quan acaba un MIC, es diu que ja es mira el següent. Aquest any costarà centrar-se en el MIC21?
Primer hem de superar el temps necessari perquè tot això passi, que tots tinguem salut i no visquem cap desgràcia. A partir d’aquí és molt difícil pensar en un futur. Hem de resoldre-ho tot com puguem i ens hem de centrar en la liquidació del MIC20 que hem hagut d’ajornar.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.