2a divisió FEF

El futbol semiprofessional espera amb impaciència

2a divisió B. Els equips que han de jugar les fases d’ascens estan expectants per entrenar-se davant el conflicte que suposa que algunes zones de l’Estat permetin als equips exercitar-se i a Barcelona no

Encara queden dos mesos per disputar-se la promoció, però el premi és tan gros a tots els nivells –sobretot en l’institucional– que tothom hi vol arribar com més preparat millor. El Barça B, el Sabadell i el Cornellà estan esperant que la seva zona sanitària pugui escalar de fase per poder-se entrenar. Mentrestant, en altres parts de l’Estat, alguns equips semiprofessionals han començat les seves activitats amb els ulls posats en la promoció d’ascens.

El Sabadell ho tenia tot preparat per començar-se a entrenar. Els jugadors havien passat els tests i per la disposició legal a les regions sanitàries en fase 0 –com ara Barcelona i la seva àrea metropolitana– semblava que el conjunt arlequinat tenia llum verd. Però aquesta disposició només atén els equips professionals i, a efectes legals, la segona B no ho és. D’aquesta manera, el Sabadell, així com el Cornellà i el Barça B (tot i que la situació dels blaugrana és especial perquè formen part de l’estructura d’un equip professional i esperen tornar dilluns), no pot tornar als entrenaments fins que la seva regió canviï de fase o fins que el CSD formalitzi una excepció.

L’Eivissa, per exemple, fa una setmana que s’entrena. Fa deu dies que la seva regió sanitària va entrar en fase 1 i això ha permès a l’equip retornar a l’activitat amb entrenaments individuals. Amb la inclusió de diverses regions de l’Estat en aquesta fase des de dissabte passat, alguns equips, com ara el Badajoz, han tornat a la feina. La gran majoria, però, encara no ho han fet, principalment perquè la promoció d’ascens encara queda lluny i no tenen encara l’estructura per adoptar les mesures sanitàries que calen. El greuge comparatiu, però, existeix i és el que ha mogut els clubs catalans a demanar a les autoritats una excepció per al futbol semiprofessional.

El Lleida

Mentrestant, el Lleida ha anunciat que oferirà la renovació a tots els seus futbolistes que acaben contracte. Es tracta d’un gest que indica que el club blau no dona per acabada la temporada i té la intenció de tornar a jugar o bé obligar que la FEF anul·li el curs. Els blaus, a més, han presentat un recurs contra la decisió de la federació d’acabar el curs i si no obtenen resposta pot derivar en una demanda.

LA LLEI

La disposició de llei de la fase 0 no permet l’activitat a esportistes no professionals

ALTERNATIVES

Els clubs catalans esperen que Barcelona entri en fase 1 o una excepció del CSD

COMPARACIONS

Malgrat tot, la majoria d’equips que ja ho poden fer encara no s’entrenen
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)