Girona

Stuani, de penal, lidera (1-0) el Girona contra l’Almeria

Girona. Un gol de l’uruguaià que ha transformat una pena màxima provocada per Valery en el tram final de partit dona la victòria al conjunt blanc-i-vermell que es manté en zona de play-off

Fonamental victòria del Girona que ha tornat al camí del triomf aquesta nit a Montilivi (1-0) davant de l’Almeria. Una diana de penal de Stuani (77’), que en porta 26 en la lliga, ha donat els tres punts al conjunt blanc-i-vermell, que es manté en cinquena posició, en llocs de play-off, a 4 punts del setè, i que continua a 5 punts de l’ascens directe, quan resten 9 per jugar-se.

Com a Gijón dilluns, el Girona ha tornat a protagonitzar una notable primera part. El conjunt orientat per Francisco ha estat superior a l’Almeria, ha jugat a camp rival i ha acumulat arribades, sobretot per banda esquerra liderat per un inspirat Samu i per un actiu Mojica. Ha estat Samu, comandant un contraatac qui ha generat la primera ocasió blanc-i-vermella, acabada per Stuani a les mans del porter Fernando. Han tingut dues jugades més finalitzades sense punteria els locals en aquest primer acte; una d’Aday creuada i l’altra de Borja bloquejada per un defensa.

Amb prous feines ha trepitjat l’àrea gironina l’Almeria, malgrat tot, en un innocent córner cedit per Calavera, ha tingut l’ocasió més clara, amb un remat de cap de Darwin Nuñez que ha marxat fregant el pal. El davanter uruguaià, de fet, ha estat l’encarregat després del descans, de canviar l’escenari pràcticament sol. Primer ha posat la por al pos de la defensa blanc-i-vermella, acabant una ràpida transició en què s’ha topat amb Riesgo. Verinós amb espais, després ha retratat Juanpe, amb un retall i ha tornat a trobar-se amb el porter. El pas endavant del grup dirigit per Mario Silva era un fet, ja jugava a camp rival, sabia com connectar amb Darwin i el Girona s’havia perdut. L’últim ensurt de Darwin ha estat un gol, anul·lat per fora de joc.

Corria el minut 60 quan Francisco ha optat per canviar les bandes per sacsejar alguna cosa, han entrat Valery i Jairo entren per Aday i Borja, i el de L’Escala s’ha fet notar. Primer amb una gran jugada individual que ha xutat fora; i, després provocant un penal, després de rebre un cop de colze al cap de David Costas. Stuani, una garantia, no ha perdonat des dels onze metres per avançar als blanc-i-vermells. A partir d’aquí, el Girona ha intentat amb èxit que passés poca cosa; s’ha tancat, amb l’entrada d’Alcalá ha posat tres centrals, i ha acabat lligant tres punts transcendentals.