Beneficiats pel canvi
Fase d’ascens a 2a divisió A. Sis dels vuit equips que queden vius en la lluita per pujar són dels Països Catalans. La fugida dels equips balears al grup 1 ha estat profitosa per a tothom
En la clàssica repartició territorial hauria estat impossible que dos equips balears, un de valencià i tres de catalans estiguessin vius en les semifinals de la promoció d’ascens a segona divisió A. La històrica distribució que agrupava els equips dels Països Catalans, més algun d’afegit, va quedar desintegrada aquest curs quan les matemàtiques van obligar a fer que els balears emigressin al grup 1. El resultat ha estat immaculat per a tots ells ja que el Balears, l’Eivissa i la Peña Deportiva es van classificar per a la promoció d’ascens ocupant la primera, segona i quarta posició, respectivament. I en el grup tercer, set equips catalans (sis més l’Andorra) han ocupat les nou primeres places de la classificació.
“És un rival duríssim, ja ens hem enfrontat en anteriors temporades. Un equip molt dur i que costarà molt”, diu el capità del Cornellà, Eloy Gila, sobre l’Atlètic Balears, rival amb el qual s’enfrontarà avui (20 h) en el partit que pot donar el bitllet al conjunt verd per a les finals de la promoció d’ascens. El Cornellà coneix el Balears d’haver-lo patit el curs anterior, en què va quedar líder del grup tercer de la segona B, tot i que no va poder pujar. L’equip de Mandiola va sotmetre una lliga que més tard va abandonar per ordre de la federació, ja que els catalans, els balears, els aragonesos i els valencians sumaven massa efectius en un grup que ha de ser forçosament de 20 equips. De manera que els tres balears, juntament amb un equip canari, van ser enviats al grup 1, que normalment pertany a Madrid i el nord de l’Estat espanyol.
Ningú hi vol ser
La decisió va ser celebrada per tothom ja que els integrants del grup 3 s’estalviaven jugar contra dos dels equips que més han invertit en la plantilla (Balears i Eivissa) de tota la categoria. De fet, més enllà de proximitats geogràfiques, qui més qui menys ha intentat alguna vegada evitar el grup tercer per la seva competitivitat –enguany ha tornat a ser la lliga amb més empats registrats– i per la gran varietat de superfícies de terreny de joc. “Pensem que el grup 2 és el que millor ens va per aconseguir millors resultats i veure bon futbol”, ha manifestat alguna vegada el director esportiu del Lleida, Jordi Esteve, que s’ha inclinat sempre per abandonar el grup tercer, tal com va fer en el curs 2012/13, en què, a més, va assolir la promoció d’ascens.
El Barça B, amb Araujo
A Garcia Pimienta li hauria agradat comptar amb Riqui Puig i Ansu per al partit que avui l’enfrontarà amb el Badajoz (20 h) però s’haurà de conformar amb la presència de Ronald Araujo, alliberat per Setién, per apuntalar la defensa del filial. “És un jugador que marca la línia en la defensa. Un exemple per als companys en el dia a dia i també en el terreny de joc”, ha explicat el tècnic del filial, que hi ha afegit: “Ha volgut venir amb totes les conseqüències, només puc agrair-li-ho.”
El Sabadell també disposarà de tots els efectius per al partit contra la Cultural (22 h), en què els arlequinats se les hauran amb un equip al qual ja van eliminar en una fase d’ascens a segona A l’any 2009. “Hem de donar-nos més valor del que ens donem. Hem d’anar per la vida amb alegria, creient, sabem que som el Sabadell”, afirma el tècnic, Antonio Hidalgo.