Girona

Fam, humilitat i paciència

El director esportiu argumenta la reconstrucció de l’equip, marcat pel context econòmic i per la pèrdua de jugadors amb molt vincle al club

“No ens avorrirem. Serem un equip competitiu que ho lluitarà tot”, diu Quique Cárcel, que veu un equip compensat

Les dues victòries seguides, encara sense Stuani, han injectat energia i autoestima a un Girona en plena construcció que ha tret rendiment immediat a futbolistes com Monchu, Mamadou Sylla o fins i tot Nahel Bustos, l’últim de debutar. “Estem contents i sorpresos. Se’ls ha vist molt implicats i en forma”, admetia el director esportiu, Quique Cárcel, que va fer balanç de la plantilla que li ha quedat després d’un mercat delicat, marcat per una rebaixa brusca del pressupost i amb una plantilla que havia de refer. “Ha costat molt trencar el vincle amb jugadors que feia anys que hi eren i que han donat molt al club. Creia que havíem de canviar la dinàmica”, va apuntar Cárcel. “Hem volgut dur gent amb fam, jove, amb ganes i il·lusió. I penso que hi haurà un equip que almenys no ens avorrirem. Serem un equip competitiu que ho lluitarà tot. I serà diferent al de l’any passat, amb les coses positives i negatives. Estem contents”, exposava l’arquitecte d’un equip que veu “compensat i competitiu”.

Cárcel considera “de sentit comú” haver hagut d’anar tard en el mercat. “Hi havia un pressupost i, per quadrar-lo, havien de marxar jugadors. I sabíem que era un mercat en què no manàvem. És la realitat. Quan no pots anar a lluitar ambels grans, has de tenir paciència”. El màxim responsable de la parcel·la esportiva reconeix les dificultats amb què ha hagut de treballar Francisco des de la pretemporada. “Li vaig dir de seguida, que si volíem arribar a un nivell de jugador hauríem d’esperar fins al final. Ho sabia, però això no treu que fos molt dur haver de treballar així; han fet una feina excepcional”. El Girona 2020/21 està pensat a partir de les idees de Francisco que Cárcel –ja havia volgut l’andalús a Montilivi amb anterioritat– comparteix. “Hem creat la idea que el cos tècnic tenia i que el club com a direcció esportiva també teníem ganes i il·lusió de fer”. Pel camí, és clar, fitxatges frustrats, tal com va explicar Francisco en una entrevista la setmana passada i com hi va afegir Cárcel ahir: “L’any passat podia anar a buscar primeres opcions, i aquest any, no. Se’ns han escapat molts jugadors que volíem, alguns perquè s’han quedat al seu club i altres perquè han anat a equips amb el pressupost més alt. Però estem molt contents perquè hi havia una sèrie d’idees molt clares que hem aconseguit. I molts fitxatges d’última hora estaven parlats i, encara que alguns no fossin la primera opció, estan demostrant que tenen nivell”.

El canvi de cicle es reflecteix en els noms que han marxat i, de manera relacionada, en la idea a l’hora de confeccionar l’equip: “Jo diria que hem canviat els registres de l’equip. Teníem una manera de jugar molt condicionada per jugadors com Borja, Samu, Stuani. Hem buscat perfils més joves, més verticals. A partir de mantenir un gruix de jugadors més veterans, hem intentat construir un equip competitiu, dinàmic i ambiciós”. Tot, però, amb un discurs molt prudent, res a veure amb el de l’estiu del 2020. “Nosaltres ara no som els favorits i hem de pensar amb molta humilitat. Recordo el Deportivo. Nova pujar per un minut i el curs següent va baixar amb un bon equip. L’objectiu ha de ser fer primer els 50-52 punts. I després, intentar lluitar pel màxim. Soc el més ambiciós del club i tinc moltes ganes d’assolir reptes, però s’ha de tenir humilitat perquè si no poden venir males jugades.”

EL DIRECTOR ESPORTIU

Havíem de canviar la dinàmica i dur gent jove, amb fam i ganes que reflecteixin la idea del tècnic. Hem canviat els registres de l’equip
Ara no manem en el mercat. S’han escapat jugadors, però estem contents perquè hi havia unes idees molt clares que s’han aconseguit
Ara no som els favorits. Soc el més ambiciós, però s’ha de ser humil. Si no, poden venir males jugades
Quique Cárcel

Francisco, el pal de paller

J.S. / X.M.

Cárcel es va referir diverses vegades a les idees i la identitat amb què Francisco impregna els seus equips a l’hora de valorar la construcció de la plantilla 2020/21. El president del consell d’administració, Pere Guardiola, ja va explicar en una entrevista a aquest diari que la continuïtat del tècnic era capital després de la garrotada contra l’Elx. “Va tenir dubtes, perquè és un entrenador reflexiu, però vam tenir diverses xerrades, sap quin club som, com treballem i la identitat que volem, i s’hi sent molt reflectit. I tenim la sort de tenir una propietat que són gent de futbol, que pensen només en la pilota. Hi van parlar per convèncer-lo, i això també va ser important”, relatava Cárcel. “Ara el veig molt convençut, feliç i il·lusionat”. I va sentenciar: “Amb humilitat, hem d’anar treballant per aconseguir resultats i lluitant com ho estem fent, amb les idees de joc que té el mister”.

Els cedits pel City, un luxe per al club

J.S. / X.M.

Després d’un curs sense rebre cap futbolista en qualitat de cedit per part del club anglès, el Girona disposa enguany de Muric, Yan Couto i Pablo Moreno per la via directe citizen, per a Cárcel, una sort poder accedir-hi: “Tenen molt de potencial i són reconeguts a nivell internacional però són joves i no vénen per ser de seguida titulars indiscutibles. Han de treballar, els hem d’ajudar en la seva evolució i creixement”, comentava el director esportiu, que va respondre a algunes crítiques pel tipus de cessió posant com a exemple Douglas Luiz: “Són joves que han de tenir paciència. Tothom critica amb facilitat, com en el seu dia a Douglas Luiz i ara està a la selecció absoluta del Brasil”, deia Cárcel, que afegia: “No crec que s’estiguin fent les coses tan malament. Hem d’estar orgullosos de tenir jugadors com aquests a l’equip que ens permeten seguir creixent com a club”.

Stuani, amb renegociació?

J.S. / X.M.

Amb un límit salarial molt rebaixat, el Girona ha destinat entre 8 i 9 milions menys a la confecció de la plantilla, però ha mantingut Cristhian Stuani. “Hi ha hagut ofertes, però ell està molt implicat amb el projecte”, va explicar Quique Cárcel. “Té un contracte per tres anys i està molt bé aquí. És una exquisidesa poder tenir un futbolista així a segona. Esportivament, estem molt i molt feliços”, va comentar. És innegable, però, que el sou de l’uruguaià condiciona molt el club en un context molt més auster, i Cárcel deixa entreveure la possibilitat d’una renegociació de les xifres del contracte firmat l’any passat: “Els pressupostos són els que són i els límits salarials, també. Tothom té la idea de continuar competint, en Cristhian és el primer que entén la situació del Girona, i entre tots haurem de fer l’esforç perquè pugui continuar ajudant-nos a assolir els reptes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)