Girona

Arguments en augment

El Girona fa la feina a Albacete i enllaça la segona victòria sense rebre gols

L’equip no pot allargar un inici pletòric i té una fase fosca, però fa valer amb un gol en pròpia porta i el primer de Pablo Moreno la superioritat contra l’Albacete, que destitueix López Garai

ALBACETE 0 GIRONA 2

GOLS:0-1 (66’) Kecojevic, en pròpia porta. 0-2 (79’) Pablo Moreno.ÀRBITRE:Gálvez Rascón (col·legi madrileny).Targetes grogues:Zozulia (33’), Álvaro Arroyo (52’), Gumbau (68’), Carlos Isaac (87’).Targetes vermelles:Cap. VISITANT: Juan Carlos Calavera Santi Bueno Bernardo Luna Gumbau
Cristóforo (77’) Monchu Yoel Bárcenas Samu Saiz
P. Moreno (77’)
Sylla Nahuel Bustos
Stuani (62’)
RESTA DE CONVOCATS: Suárez i Muric (p.), Ramalho, Franquesa, Yan Couto, Ibrahima, Pachón i Suli.
LOCAL: Tomeu Nadal Carlos Isaac
Boyomo Kecojevic Diego Caballo Eddy Silvestre
Ortuño (69’) Azamoum
Álvaro Peña (69’) Mvondo Álvaro Jiménez Liberto
Manu Fuster (78’) Zozulia
Emiliano (82’)
RESTA DE CONVOCATS: Bernabé (p.), Arroyo, Fran, Del Pozo, Nahuel i Chema.

De mica en mica, el Girona va trobant la llum. Les absències, que tant l’havien masegat, es van reduint. Futbolistes que han de ser fonamentals i que pràcticament no se’ls havia vist, com Stuani, van augmentant l’aportació. I l’equip, que ha viscut moments de dubtes i dificultats, va guanyant arguments per al creixement. Res és més agraït per progressar i agafar seguretat, confiança i convicció que les victòries. I després de la victòria raquítica contra el Mirandés, va arribar un altre triomf tan benvingut com necessari, perquè sense regularitat serà impossible accelerar. El Girona va saber fer la feina al camp d’un Albacete enfonsat, va fer força coses més bé que en versions anteriors i va acabar resolent un partit en què va tenir també alguna fase fosca però que va acabar amb placidesa, sense el neguit habitual, que ja tocava. Tot plegat, per celebrar la primera victòria per més d’un gol amb Francisco i la quarta a camp contrari de la temporada –ja són més que totes les del curs anterior– i, de retruc, provocar la destitució d’Aritz López Garai.

Amb continuïtat

Amb l’excepció de Cristhian Stuani, que va començar a la banqueta (havia tingut algunes molèsties) i va cedir el lloc a Nahuel Bustos, Francisco va sortir amb la mateixa alineació que va presentar contra el Mirandés, tot i que la victòria de dimarts va ser d’un neguit extrem. L’argentí va començar amb molta activitat, tanta com el conjunt gironí, que en el primer quart d’hora va fabricar més perill que en algun partit sencer. Nahuel, Mamadou i Luna van tenir a prop el 0-1, però no van acabar de definir bé. Feia la sensació que l’Albacete era un sac de nervis i permetia als gironins entrar per on volien. Luna va trepitjar àrea dos cops de seguida. I en ple monòleg visitant, Samu Saiz se sentia en el seu àmbit, movent-se amb llibertat. Però la superioritat aclaparadora no va durar gaire més d’un quart d’hora. Els manxecs, de mica en mica, es van treure de sobre el domini del rival. A l’àrea de Juan Carlos, no hi va haver res de l’altre món, més enllà d’aparicions d’Álvaro Jiménez pel costat dret i de Zozulia, en rematades en fora de joc. Els de López Garai, però, com a mínim van igualar forces i van aconseguir que el Girona no tornés a trepitjar àrea amb facilitat. Els gironins feien circular més la pilota que en la majoria de partits anteriors, però es van precipitar a l’hora de voler buscar els davanters. Els va passar a Luna i a Samu Saiz. I en l’estratègia, l’execució continuava sense funcionar gens bé, ho provés qui ho provés. La primera meitat va acabar sense incidència a les àrees i amb un escenari que tenia ben poca cosa a veure amb l’arrencada pletòrica dels gironins.

Costa tornar-hi

La segona part va començar a l’àrea de Juan Carlos. El primer ensurt va ser una agafada de samarreta innecessària i arriscada de Gumbau a Azamoum, que ni Gálvez Rascón al camp ni Ocón Arráiz des del VAR van castigar. Lluny de com havien començat el partit, els gironins van veure perillar el 0-0 en una rematada de Zozulia que Monchu va treure des de sota els pals (59’). A l’altre costat, Mamadou Sylla arribava davant del porter, però no estava fi en la rematada. Francisco va fer entrar Stuani, i els dos davanters es van buscar sovint. Però la llauna no es va obrir amb l’olfacte de cap punta, sinó amb l’infortuni del central Kecojevic, que va voler treure una centrada de Luna i es va fer el 0-1 (66’). Tot són pegues per a l’Albacete.

El conjunt local hauria pogut reactivar-se amb un xut d’Álvaro Peña que va rebotar al travesser (72’). Els gironins, però, tenien més fluïdesa amb la pilota que en molts partits anteriors i trobaven la manera de connectar amb els puntes. Stuani va estar fi en les assistències, primer despenjant una pilota que es va traduir en una doble ocasió d’or de Mamadou –primer al pal i després als núvols– i després per associar-se amb Yoel Bárcenas en l’acció del 0-2. Va ser l’estrena golejadora, ara sí –després del que li van anul·lar contra el Mallorca–, de Pablo Moreno com a professional. El gol de l’exblaugrana va acabar de desactivar l’Albacete, fos i abatut. El Girona va tenir la tranquil·litat que havia trobat a faltar dies enrere i va saber gestionar la recta final, en què va estar a punt de marcar el tercer i tot. No li va fer falta, de fet, per tenir un final plàcid.

L’ARRENCADA

El Girona comença molt fort i Nahuel Bustos i Luna tenen a prop el 0-1 en el primer quart

L’ALLEUJAMENT

L’equip juga amb més serenor amb la pilota i té per fi un final de partit tranquil

ELS ENSURTS

Monchu evita l’1-0 de l’Albacete i, just després del 0-1, els locals envien un xut al travesser

BENVINGUTS

Stuani fa bona feina d’assistent i Pablo Moreno acaba trobant la recompensa

MINUT A MINUT

5’ Nahuel Bustos prova un xut des de lluny que surt massa alt. 8’ Nahuel Bustos rep dins l’àrea, supera dos rivals i, caient a terra, fa un xut ras que es perd fregant el pal curt.
12’ Centrada de Gumbau cap a Mamadou, que queda sol davant Tomeu però fa una rematada de cap massa tova que el porter atura.
14’ Luna rep dins l’àrea, retalla i fa un xut amb la dreta que Tomeu Nadal rebutja com pot. 16’ Nahuel, amb diversos companys a prop, torna a xutar des de fora l’àrea, desviat.
21’ Azamoum fa el primer xut a porteria dels locals, aturat per Juan Carlos. 33’ Álvaro Jiménez prova un xut amb l’esquerra que es perd per poc. 59’ Monchu treu de sota els pals la rematada de Zozulia, amb Juan Carlos superat. 60’ Mamadou remata al lateral de la xarxa i li marquen fora de joc, però no ho era.
66’ Luna arriba per l’esquerra, fa la centrada i Kecojevic s’estira i bat el seu porter. 73’ Xut de lluny d’Álvaro Peña al travesser. 75’ Mamadou, habilitat per Stuani, arriba a l’àrea i xuta al pal. Ell mateix recull el refús i l’envia als núvols.
79’ Connexió dins l’àrea entre Stuani, Yoel Bárcenas i Pablo Moreno, que marca a pler. 92’ Stuani té el tercer, però Tomeu Nadal l’hi treu i l’assistent marca fora de joc, més que dubtós. Mamadou tampoc aprofita el refús.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)