Girona

Jugar contra els orígens

Míchel visitarà per primer cop com a tècnic del Girona el Rayo Vallecano, el club i el barri en què ha crescut com a persona, jugador i entrenador

“És un partit que no m’agrada jugar, però és el que toca”, reconeix

Dissabte el Girona visita el Rayo Vallecano (16.15 h) en un partit transcendental per als gironins per evitar la tercera derrota consecutiva i no haver d’afrontar l’aturada de partits internacionals amb menys dels quatre punts de coixí respecte de la zona de descens que tenen ara. Aquest és el missatge que ben segur té al cap el tècnic blanc-i-vermell, Míchel Sánchez, que per una vegada a la vida s’haurà de desprendre d’un dels sentiments més arrelats que té: l’orgull de Vallecas. I és que Míchel, enamorat del Girona des que hi va arribar, s’haurà d’enfrontar a l’únic club que supera aquest sentiment. Perquè Vallecas i el Rayo Vallecano són casa seva i sempre ho seran.

Serà la primera vegada que el tècnic visitarà el Rayo Vallecano des que va arribar al Girona. De fet, abans només havia afrontat un partit a Vallecas com a visitant quan era entrenador de l’Osca el curs 2019/20 a 2a divisió A (2-0). Per això, és lògic que els sentiments estiguin a flor de pell. “És un partit molt especial per a mi i sempre ho serà, perquè he nascut a Vallecas i la meva trajectòria com a jugador i entrenador sempre estarà lligada al Rayo Vallecano. Soc de Vallecas i la meva educació està lligada al barri. Anar a jugar allà és especial perquè tinc molta relació amb gent del club i del barri”, va comentar Míchel ahir en la roda de premsa prèvia del partit, en què ho va resumir tot amb una frase: “És un partit que no m’agrada jugar, però és el que toca.”

Amb tots aquests sentiments presents, no és d’estranyar que per a Míchel el partit de demà a la tarda no tindrà res a veure amb les dues vegades anteriors en què el tècnic del Girona s’ha enfrontat al Rayo Vallecano en les dues temporades que fa que és a la banqueta de Montilivi. I és que aquests dos partits anteriors van ser a l’estadi gironí, primer la temporada passada, en els vuitens de final de la copa, en què els gironins van caure eliminats, i després aquesta temporada en la primera volta, quan el Rayo va visitar Montilivi en el primer partit de lliga després de l’aturada del mundial, que va acabar amb empat a dos. Míchel ja va qualificar els dos partits com a especials per a ell, però el de demà serà una història completament diferent.

Míchel I de Vallecas

L’estima de Míchel cap a Vallecas i el Rayo Vallecano és mútua, i és que l’entrenador del Girona és una llegenda per al conjunt madrileny, a més de no haver amagat mai els seus orígens al barri, sinó tot al contrari. De fet, des que va trepitjar Montilivi mai ha parlat de ser de la ciutat de Madrid, sinó del barri de Vallecas. Mostra d’això és el sobrenom que molts li han posat de Míchel I de Vallecas.

Com a jugador, la figura de Míchel al Rayo Vallecano és indiscutible, i és que durant 17 temporades va defensar la samarreta del primer equip de la franja exhibint el seu rol de migcampista ofensiu, amb un futbol vistós i un olfacte golejador més digne d’un davanter que d’un migcampista.

Més enllà del que va fer gaudir els aficionats sobre la gespa, el més impressionant de Míchel com a jugador del Rayo Vallecano, club que només va deixar per anar cedit a l’Almeria, el Múrcia i el Màlaga, són les xifres i els registres històrics que hi va deixar. Cap jugador en la història del club de la franja ha jugat al primer equip les 17 temporades que ho va fer ell –algunes amb una presència testimonial, però compten–. En nombre de partits, Míchel en va disputar 425 defensant l’escut del Rayo Vallecano, sent el tercer jugador de la història del club que més n’ha jugat. Tot i ser migcampista, Míchel és el màxim golejador de la historia del club de Vallecas, amb 67 dianes entre totes les competicions, i va aconseguir quatre ascensos, tres a primera divisió i un de 2a divisió B a 2a divisió A, a més del que va aconseguir com a tècnic. A més, Míchel va disputar els 12 partits que el Rayo Vallecano ha jugat en competició europea en tota la seva història, un objectiu que també persegueix ara.

EL PROTAGONISTA

És un partit que no m’agrada jugar, però és el que toca. És un partit molt especial per a mi i sempre ho serà, perquè soc de Vallecas
La meva trajectòria com a jugador i com a entrenador sempre estarà lligada al Rayo Vallecano. Tinc molta relació amb gent del club i del barri
La meva educació està lligada al barri. Les sensacions quan hi vaig anar amb l’Osca van ser especials.
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)