Girona

Creixement a mitges

L’argentí és l’únic dels cedits pel City Football Group que s’ha consolidat i suma més de dos mil minuts

Yangel Herrera i Yan Couto han tingut bons moments, però els problemes físics minven la seva aportació

Només queden dotze jornades per acabar la lliga i el moment de fer balanç s’acosta, tot i que lògicament dependrà moltíssim de quin sigui el desenllaç de la temporada per al Girona. El que sí que s’ha de fer, però, és començar a planificar la temporada que ve i en aquest sentit els jugadors cedits hi tenen un pes important, sobretot en el cas dels tres jugadors que el Girona té cedits procedents d’equips del City Football Group, bàsicament perquè són els tres en què l’opció de repetir cessió i veure’ls de blanc-i-vermells el curs que ve és més fàcil. Són Taty Castellanos, del New York City, i els jugadors del Manchester City Yangel Herrera i Yan Couto.

De tots tres, qui ha tingut un paper més transcendental durant la temporada ha estat Taty Castellanos. El davanter argentí va arribar al Girona després de ser el màxim golejador de l’MLS i s’esperava d’ell que fos la gran referència golejadora de l’equip. Aquest paper no l’ha complert del tot, ja que suma només set gols en els 27 partits que ha disputat entre totes les competicions, però el que no ha aportat davant de porta ho ha ofert en altres aspectes. Per això, tot i compartir l’etiqueta de màxim golejador de l’equip amb Stuani, Taty Castellanos s’ha convertit en el davanter centre indiscutible de l’equip, titular en 24 dels 26 partits de lliga disputats fins ara. Amb les aparicions puntuals en la copa, l’argentí ja acumula 2.074 minuts aquesta temporada i és un dels futbolistes més utilitzats per Míchel, només superat per Aleix Garcia i Santi Bueno. És indiscutible, però, que en la seva primera temporada a Europa no ha fet l’eclosió que s’esperava i no sembla impossible que la temporada que ve pogués repetir cessió per continuar el seu creixement.

A diferència de Taty, l’aportació de Yangel Herrera i Yan Couto ha estat inferior a la que es podia esperar. No perquè el seu rendiment hagi estat dolent quan han tingut oportunitats, sinó perquè són dos dels jugadors de la plantilla que més afectats s’han vist per les lesions –actualment estan de baixa–. Això ha fet que el migcampista veneçolà només hagi disputat 16 partits, mentre que el lateral brasiler n’ha jugat 15. Quan han pogut sumar ho han fet, com Yangel Herrera, que va tenir el seu millor moment amb els gols decisius al camp de l’Espanyol (2-2) i a Montilivi contra el Sevilla (2-1), mentre que Yan Couto ha tingut la dificultat afegida d’haver de competir per la posició de lateral dret amb un Arnau que ha estat pletòric bona part de la temporada, però que ha resolt adaptant-se a la posició d’extrem dret quan ha estat necessari. Un rol, això sí, que quan es recuperi ara tindrà més complicat d’assumir per la presència de Tsygankov. En aquests dos casos també es fa impossible pensar veure’ls al Manchester City el curs que ve i podrien tornar.

Més aviat complements

Taty Castellanos es convertirà, un cop acabi la temporada, en un dels jugadors cedits pel City Football Group que més minuts hauran disputat amb el Girona en una sola temporada. I és que fins ara només Yan Couto, en la seva primera etapa a Montilivi la temporada 2020/21, Pablo Maffeo, en la seva tercera cessió al Girona la temporada 2017/18 a primera divisió i Florian Lejeune, la temporada 2015/16 després que el Manchester el fitxés del Girona i el tornés cedit, havien superat els dos mil minuts entre totes les competicions –Lejeune fins i tot es va enfilar als 3.565 minuts.

Altres jugadors com Aleix Garcia, Douglas Luiz o Nahuel Bustos s’havien acostat a aquesta xifra en les segones etapes com a cedits al Girona, però en línies generals els jugadors que el Manchester City ha cedit a Montilivi han acabat tenint un rol més de complement dins la plantilla que no pas un paper important per ser considerats uns pilars dins la plantilla. Aquest fet s’ha traduït a la vegada que la projecció dels futbolistes que han vingut cedits al Girona no ha estat l’esperada i jugadors com Kayode, Marlos Moreno, Patrick Roberts o Pablo Moreno no s’han fet un lloc en equips de primer nivell. De fet, de tots els jugadors cedits pel City al Girona només Lejeune, un cas amb trampa, Maffeo, Douglas Luiz i Aleix Garcia –un cop desvinculat del City i fitxat pel Girona– s’han consolidat a la primera divisió d’una gran lliga.

Curs 2022/23
Taty Castellanos
27 partits (2.074 minuts) 7 gols
Yangel Herrera
16 partits (778 minuts) 2 gols
Yan Couto
15 partits (735 minuts) 0 gols
Curs 2021/22
Nahuel Bustos
45 partits (1.726 minuts) 11 gols
Pablo Moreno
18 partits (356 minuts) 1 gol
Darío Sarmiento
9 partits (233 minuts) 0 gols
Curs 2020/21
Nahuel Bustos
37 partits (1.347 minuts) 4 gols
Yan Couto
30 partits (2.237 minuts) 2 gols
Pablo Moreno
29 partits (983 minuts) 2 gols
Arijanet Muric
6 partits (570 minuts) 5 gols encaixats
Curs 2018/19
Aleix Garcia
34 partits (1.937 minuts) 2 gols
Douglas Luiz
29 partits (1.981 minuts) 0 gols
Patrick Roberts
21 partits (651 minuts) 0 gols
Curs 2017/18
Pablo Maffeo
34 partits (2.721 minuts) 0 gols
Aleix Garcia
21 partits (941 minuts) 1 gol
Douglas Luiz
17 partits (461 minuts) 0 gols
Larry Kayode
13 partits (414 minuts) 0 gols
Marlos Moreno
4 partits (211 minuts) 0 gols
Curs 2016/17
Pablo Maffeo
14 partits (1.106 minuts) 1 gol
Pablo Marí
9 partits (595 minuts) 0 gols
Angeliño
0 partits
Curs 2015/16
Florian Lejeune
41 partits (3.565 minuts) 3 gols
Pablo Maffeo
13 partits (542 minuts) 0 gols
Rubén Sobrino
14 partits (885 minuts) 2 gols
Chidiebere Nwakali
0 partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)