Girona

Un mur argentí fins al 2025

Gazzaniga signa amb el Girona fins al 2025

El porter de Murphy ha estat fiable en el joc aeri i sota els pals

L’argentí ha trobat la continuïtat que no va tenir a Anglaterra en el Girona i amb Míchel

Ja és oficial. Paulo Gazzaniga serà jugador del Girona per les pròximes dues temporades. El club ho va fer oficial ahir en un comunicat en què explicava que el porter argentí arribava lliure, després de concloure el seu contracte amb el Fulham. Des que Gazzaniga es va situar al capdavant de la porteria del Girona, l’argentí ha tingut un gran rendiment i ha esvaït tots els debats possibles sobre la seva titularitat amb Juan Carlos a la rereguarda. El club blanc-i-vermell, que feia temps que negociava amb el jugador per a la seva incorporació en propietat, ha arribat a un acord amb el futbolista nascut a Murphy fins al 2025.

La reaparició de Gazza

Gazzaniga va aterrar a Girona l’últim dia del mercat d’estiu. L’argentí amb nacionalitat italiana va arribar en qualitat de cedit del conjunt anglès, que va aconseguir, de nou, ascendir a la Premier League. El futbolista no va tenir continuïtat en l’equip dirigit per Marco Silva i liderat pel davanter serbi Aleksander Mitrovic. De fet, Gazzaniga va disputar 13 partits de la Championship i dos de la FA Cup anglesa. La reaparició de Gazzaniga, després d’uns anys sense protagonisme als terrenys de joc, ha estat a Girona. No li va ser fàcil l’entrada en l’onze titular, ja que Juan Carlos havia fet una temporada d’excel·lent amb el conjunt gironí i Míchel al capdavant. Era previsible que el madrileny donés continuïtat a un futbolista cabdal per aconseguir l’ascens de categoria.

L’equip arrossegava una mala dinàmica de resultats i Juan Carlos no va deixar bones sensacions contra el Betis, Atlético de Madrid o la Real Sociedad. L’equip necessitava un canvi, i Míchel va creure oportú donar la gran oportunitat a Gazzaniga. Coses del destí, va ser a casa contra l’Osasuna, igual que el darrer matx del curs. Des d’aleshores, el Girona va poder millorar les sensacions i va encadenar cinc partits sense perdre –Osasuna, Madrid, Athletic, Elx i Quintanar– per impulsar el conjunt gironí un pèl més amunt de la taula. El joc aeri, de peus i la prestació en les aturades també van ser factors importants per segellar la seva titularitat.

Sense continuïtat

Si ens remuntem als seus inicis com a professional, el de Murphy va debutar en la quarta divisió anglesa amb el Gillingham. L’estiu del 2012 va fer el salt a la Premier League, on va fitxar pel Southampton, en què va estar quatre cursos. Entre altres jugadors, va coincidir amb Oriol Romeu amb els the saints. Això no obstant, en quatre temporades tan sols va jugar 23 partits. En la segona etapa en la màxima categoria d’Anglaterra, Gazzaniga va fitxar pel Tottenham i va jugar a White Hart Lane tres anys, del 2017 al 2020, i tampoc va tenir gaire participació (37 partits). La temporada en què va tenir més continuïtat amb els spurs va ser la 19/20 amb 25 enfrontaments disputats.

A la lliga, més i millor

En la lliga espanyola, el jugador argentí hi ha trobat més oportunitats. El primer destí va ser Vallecas, i allà va coincidir amb Míchel Sánchez en el Rayo Vallecano. El curs 2016/2017 els madrilenys jugaven a segona divisió i el porter titular va ser Gazzaniga, amb 32 enfrontaments. Aleshores l’argentí tenia vint-i-quatre anys i va guanyar la titularitat a un Toño amb trenta-set.

Abans de tornar al conjunt del Craven Cottage a Anglaterra, el jugador va tenir una etapa en l’Elx amb Escribà a la banqueta. Només va poder jugar 8 partits en el tram final de lliga, després d’una lesió del porter català d’Edgar Badía, titular indiscutible. Quan va fer les maletes, va tornar a viure un any desastrós sent el segon, i a vegades tercer, porter en el Fulham i sense poder demostrar les seves virtuts per les lesions i l’alt rendiment de l’eslovac Marek Rodák.

L’estiu de l’any passat, el Girona va arribar a l’últim dia de mercat amb un porter, Juan Carlos, i va incorporar en l’últim moment Fuidias, provinent del Madrid, i Gazzaniga, que venia cedit per intentar reactivar la seva carrera i aprofitar un últim any de contracte en la lliga espanyola. A Girona finalment va poder trobar tots aquells minuts que feia tant de temps que perseguia.

JUGADOR ALLIBERAT

L’argentí fitxa pel Girona fins al juny del 25; després de venir cedit, arriba lliure del Fulham

LES REACCIONS

Els minuts que no vaig tenir en altres clubs i tornar-me a sentir protagonista han estat factors molt importants per prendre la decisió
Hem de valorar tot el que hem fet en el curs, llàstima del final amarg; l’any que ve hi tornarem, segur
Paulo Gazzaniga
jugador del girona
Des del primer dia que vaig arribar a Girona m’hi he sentit com a casa; tot el que representa el Girona també em representa a mi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)