Girona

Poc avesats a les altures

Des que va aterrar a LaLiga, el Girona ha hagut de treballar primer per consolidar-se a segona i, més endavant, fer passos cap amunt fins a lluitar cada curs per l’ascens directe o, en segona instància, el play-off. De fet, la trajectòria dels gironins per plata no ha estat mai de domini com ho està sent aquest inici en la màxima categoria. I és que el Girona, en els dotze cursos que ha militat a segona A, només ha estat comandant la classificació en un total de sis jornades, dos de les quals, de manera circumstancial, quan només s’havien jugat dos enfrontaments del campionat (el primer curs, el 2008/09 i el 2013/14, en el qual es va acabar patint per mantenir la categoria i es va iniciar l’era Pablo Machín).

Ni en les dos campanyes en què es va aconseguir l’ascens a primera, els gironins van ser primers ni una sola jornada. En el curs 2016/17, el Llevant va ser el clar dominador de la competició i en l’últim ascens, el curs 2021/22, l’equip de Míchel va traçar una trajectòria clarament ascendent després de caure en descens –en les mateixes dotze jornades disputades que enguany, a segona A els blanc-i-vermells eren dinovens en descens a primera FEF.

En la primera gran temporada a segona amb Rubi com a tècnic, el Girona a tot estirar va ser segon en la classificació, mentre que la campanya 2014/15 va ser la que més jornades va comandar la taula, en la tercera, la vuitena, la novena i la desena. Aquell any va ser màgic, aconseguint al màxim de punts del club (82), però alhora amarg, quan l’ascens directe es va esmunyir de les mans en l’últim minut de l’última jornada amb l’empat del Lugo a Montilivi –a més de la posterior remuntada i eliminació a mans del Saragossa en les semifinals del play-off.

Enguany, els gironins ja han estat primers en solitari de primera en la setena i ara en la dotzena jornada de lliga.

NI LLAVORS

El Girona no va ser líder en cap jornada dels dos cursos en què va ascendir a primera

CURS DELS 82 PUNTS

El 2014/15, el club gironí va ser líder quatre jornades i el Lugo li va prendre l’ascens al final
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)