Girona

D’un altre planeta

En la història de la lliga, només el Barça, el Madrid i l’Atlético havien signat els números que duu un Girona que tanca el primer terç amb uns increïbles 34 punts

Ja no és un somni, és una realitat. El Girona lidera la lliga després de tretze jornades amb dos punts d’avantatge respecte del Madrid i quatre respecte del Barça. I no ho fa per demèrit dels rivals, sinó per mèrits propis. I més que merescuts, perquè els gironins són l’equip de la lliga que està jugant millor i que està demostrant tenir les coses més clares. “Està sent millor que la resta”, deia, dissabte, Carlo Ancelotti sobre el Girona. Perquè els de Míchel s’han guanyat l’honor que el Barça, el Madrid i l’Atlético comencin a dir el seu nom quan parlen de l’objectiu de guanyar la lliga. Cosa de gran cas, i segurament una utopia, però de moment és el que toca, perquè, un cop superat el primer terç de competició, la classificació així ho diu.

Les xifres que ha signat el Girona el primer terç de lliga són d’un altre planeta: 34 punts de 39 possibles, 11 victòries, un empat i una derrota. I 31 gols a favor en 13 jornades, amb una mitjana de gairebé 2 gols i mig per partit. Una barbaritat a l’abast de poquíssims equips. De fet, en tota la història de la lliga, només s’havia vist 15 vegades que un equip guanyés 11 de les primeres 13 jornades. I només ho havien fet el Madrid, el Barça i l’Atlético; 7 vegades els blancs, 6 els blaugrana i 2 els colchoneros.

Ara, el Girona es col·loca entre aquests noms de la manera més inesperada possible. I això no vol dir res més que passar a ser un aspirant a tot, per molt sorprenent que sembli. Bàsicament, perquè són números de campió, ja que, de les 15 vegades que s’han signat les xifres del Girona actual, en 10 s’ha acabat guanyant la lliga. Se li va escapar 3 vegades al Madrid, acabant en la 2a posició; una al Barça, també acabant 2n en la lliga, i una a l’Atlético, que va acabar 3r. L’últim precedent és ben recent, ja que el Barça la temporada passada va arrencar la lliga amb els mateixos números i va acabar guanyant la lliga amb solvència.

Ni un sol dubte

Més enllà dels números, que són fabulosos, el que està meravellant d’aquest Girona és la seva convicció. Els de Míchel van empatar en la primera jornada al camp de la Real Sociedad en un partit en què els gironins encara estaven una mica verds i en espera dels últims fitxatges, i des de llavors només s’ha perdut contra el Madrid a Montilivi. Va ser un 0-3 contundent, més pel resultat que per les sensacions, però el que semblava que podia provocar una lleugera davallada de l’equip ha estat el contrari. La reacció dels blanc-i-vermells a la derrota contra el Madrid ha estat fantàstica, encadenant cinc victòries en la lliga, guanyant als difícils camps del Cadis, l’Osasuna i el Rayo i superant a casa l’Almeria i el Celta. I sempre sent victòries merescudes, malgrat que algun partit lleugerament més gris com el del Celta.

La ratxa és indescriptible i cada xifra que va assolint l’equip és més espectacular que l’anterior. Sense anar més lluny, l’últim mes, el Girona ha aconseguit guanyar primer dos partits a Montilivi en dues jornades consecutives i fer-ho després a domicili als camps de l’Osasuna i el Rayo Vallecano. Dues sèries amb els sis punts possibles que el Girona no havia aconseguit fer mai fins ara en primera divisió, i que ara han arribat una darrere l’altra, gairebé sense deixar temps per assimilar el que s’està fent.

On és espectacular el rendiment del Girona és a domicili. I és que els de Míchel encara no coneixen la derrota lluny de Montilivi i encadenen sis victòries com a visitants, una fita que, en tota la història de la lliga, només havien aconseguit el Barça i el Madrid. Aquestes ratxes han permès als gironins sumar en només 13 jornades els mateixos 34 punts que tenien, la temporada passada, després de la 27a jornada de lliga. I, mirant més enrere, el Girona està a només 3 punts dels 37 que va sumar l’any del descens amb Eusebio.

Quinze dies per pair

Després de la victòria al camp del Rayo, arriba el moment de posar una petita pausa. Arriba la tercera aturada de la temporada pels compromisos internacionals, i els gironins tindran uns dies per anar assimilant tot el que s’ha fet fins ara.

Potser, per allò de mantenir les dinàmiques, no és el millor moment, però el Girona ja ha demostrat en les dues aturades anteriors que no té problema a tornar després de quinze dies sense competició amb la mateixa mentalitat guanyadora i les bones sensacions.

Tocarà tornar-ho a demostrar el dilluns 27 de novembre a Montilivi contra l’Athletic, la propera cita dels de Míchel, una data que no és del tot dolenta, perquè permetrà als vuit internacionals del Girona tenir més marge per preparar el partit.

ESCOLLITS

Guanyar 11 dels primers 13 partits només s’havia aconseguit 15 vegades en la lliga

DE CAMPIÓ

En 10 de les 15 precedents, l’equip que ho va fer va acabar guanyant la lliga

UNA ALTRA FITA

Fins ara, només el Barça i el Madrid havien guanyat sis partits seguits a domicili

MÉS DEL DOBLE

El curs passat, el Girona va necessitar 27 jornades per sumar 34 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)