Aleix Garcia debuta amb la selecció estatal

El primer. El migcampista d’Ulldecona és el primer jugador del Girona a tenir minuts –45 en total– en un partit oficial amb la selecció absoluta

Aleix Garcia va entrar ahir en la història del Girona perquè es va convertir en el primer jugador del club a gaudir de minuts en un partit oficial amb la selecció absoluta espanyola. Concretament, en va disputar 45, ja que va jugar tota la segona part en substitució de Mikel Merino. El migcampista d’Ulldecona es va situar al davant de Zubimendi, formant un triangle amb Gavi i projectant-se molt més en atac com fa amb el Girona.

Aleix Garcia va sortir al terreny de joc amb el marcador ja de 0-3 a favor del combinat estatal, que va acabar guanyant 1-3 i es va situar en la primera posició del grup A de classificació per a l’Eurocopa del 2024 que es disputarà a Alemanya. L’empat d’Escòcia contra Geòrgia (2-2) permet als de De la Fuente superar la selecció escocesa, que rebrà Noruega en l’última jornada, diumenge, mentre que Espanya jugarà contra Geòrgia (20.45 h).

Els golejadors del duel van ser el blaugrana Lamine Yamal (5’); Mikel Oyarzabal (22’), que es va fer una lesió muscular en el minut 40 i va ser substituït per l’exjugador del Girona i també debutant Riquelme, i Joselu (28’). També va debutar com a internacional l’exblaugrana Grimaldo, que va jugar els 90 minuts al lateral esquerre.