Girona

Connexió ucraïnesa

La parella d’Ucraïna formada per Tsygankov i Dovbyk està donant un rendiment excel·lent al joc ofensiu del Girona

L’extrem ha estat clau en la integració i l’adaptació al club i l’estil de joc de l’ariet, arribat aquest estiu

El Girona demostra en cada partit que el seu joc és coral. Els onze protagonistes al terreny de joc tenen el seu pes en l’atac i també en defensa. En l’aspecte ofensiu, la clara demostració són els onze golejadors diferents en la lliga, i en la vessant defensiva, la bona pressió després de pèrdua i l’ordre i rigor són indispensables per obtenir bons resultats. Sí que és cert, però, que en el joc ofensiu hi ha tres jugadors que excel·leixen per sobre de la resta, que són el trident format per Savinho i els ucraïnesos Viktor Tsygankov i Artem Dovbyk. Els dos últims formen la connexió de l’est, una relació que han sabut traslladat des de fora dels terrenys fins als entrenaments i als partits amb un rendiment més que notable.

Dovbyk va arribar aquest estiu al Girona procedent del Dnipro-1 en la que va ser la inversió més gran de la història del club –uns 7,5 milions pel 50% dels drets de l’ariet–. I l’aposta de risc està sortint de meravella. El davanter ha participat ja en onze gols en aquest curs gràcies a les set dianes –és el quart màxim golejador de tota la lliga– i a les quatre assistències que ha repartit. Artem participa en els metres finals del joc ofensiu de l’equip de Míchel, però també aporta joc d’esquena a porteria, associació amb els companys fora de l’àrea i criteri amb la pilota als peus per conduir, si fa falta, i sense, per buscar les ruptures a les esquenes dels centrals rivals.

El bon nivell mostrat per Dovbyk en el primer terç de la lliga i l’adaptació al club i l’estil de l’equip gironí han estat possibles gràcies, evidentment, a les qualitats del mateix futbolista, però també al seu inseparable Tsygankov, que el va acollir amb els braços oberts per oferir-li un aterratge còmode. L’idioma i topar amb una cultura nova i un futbol diferent han estat els primers i principals obstacles per a un Dovbyk que els ha superat amb el seu company fent de traductor i amfitrió. El bon joc de l’equip i l’arrencada brutal en la lliga també ha estat una facilitat per a l’ariet, una de les sensacions del primer terç.

Decisiu sense brillar

Ni abans, ni encara després ja que tot just fa tres partits que ha tornar a jugar, Tsygankov no ha pogut mostrar la seva millor versió aquesta temporada. Tot i això, l’ucraïnès ha estat i és decisiu en els esquemes del tècnic de Vallecas, que el veu com una peça bàsica en l’engranatge gràcies a la seva visió tàctica i qualitat a l’hora d’arribar a la rematada, de buscar profunditat i de trobar l’última assistència. L’ex del Dinamo de Kíiv, que aviat farà un any que és al Girona, ha fet dues dianes –en les dues victòries a domicili per 2-4, contra el Granada i l’Osasuna–, i ha repartit dues assistències, l’última precisament al seu compatriota per establir l’1-1 momentani a l’estadi de Vallecas contra el Rayo.

Els dos futbolistes ucraïnesos, que han hagut de fer les maletes i abandonar el seu país, immers en una guerra amb Rússia, per continuar amb la seva carrera, ja tots dos amb 26 anys, anhelen ara fer història amb un Girona que no té sostre i que no es vol aturar. Amb Savinho a la banda esquerra per desbordar i donar encara més amplitud, i la millor versió de la resta de companys que els secunden com Iván Martín, Aleix García i Yangel Herrera, el binomi d’Ucraïna vol continuar portant part de la batuta de l’atac d’un equip blanc-i-vermell temible, el màxim realitzador de primera amb 31 gols en total.

BRILLANT

Dovbyk ja ha participat en onze gols del Girona -set dianes i quatre assistències

AMB MARGE

La lesió va aturar la progressió d’un Tsygankov que suma dos gols i dues assistències

INCIDÈNCIA

Els dos ucraïnesos són fixos en un trident ofensiu de luxe que culmina Sávio Moreira
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.