Girona

Un reconeixement global

El Girona ha rebut els elogis de molts entrenadors, jugadors i aficionats de primera divisió pel lideratge històric de l’equip

El valor que els tècnics ressalten més són les altes capacitats dels de Míchel per guanyar

Aquest curs el Girona s’està acostumant als aplaudiments i als elogis. Uns actes que es produeixen tant a les graderies dels estadis que visita el club com a les sales de premsa, amb les declaracions dels rivals. Les darreres van ser a Vallecas, on Francisco Rodríguez, exentrenador del Girona i actual tècnic del Rayo, va comentar: “Pel que fa als números, el Girona està cridat a ser un equip de Champions la temporada que ve.” L’andalús també va fer èmfasi dient que era el millor rival a què s’havia enfrontat mai, paraules majors tenint en compte que Francisco ha dirigit més de 250 enfrontaments en el futbol professional.

Per mèrits propis

Una de les claus d’aquest Girona és que sap a què juga i s’ho creu. Tant ha estat aquesta creença en una idea de joc que els resultats l’han catapultat a liderar la primera divisió amb uns números històrics. No només per al club, com és evident, sinó també per a la lliga, que mai havia tingut un cas semblant al del Girona. Per mèrits propis, després de lluitar-hi moltes temporades, el conjunt blanc-i-vermell pot dir que el mètode i els resultats han arribat a bon port. “El Girona està en un moment dolç perquè fa les coses bé; estan ben situats merescudament”, va dir García Pimienta després de perdre per la mínima contra Las Palmas a Montilivi. El tècnic barceloní va ser una de les grans víctimes d’aquesta creença. En un matx on el seu equip va fer mèrits per anotar, almenys, un gol, els noranta minuts van concloure amb un gol in extremis de Portu. “El més just era un empat”, també va dir Pimienta tot i rendir-se al model Míchel. El català no ha estat l’únic entrenador de primera divisió que ha elogiat els gironins per aquest inici: “És l’equip que més gols ha fet i no és anecdòtic que vagi líder. Fins i tot quan hem retocat les coses han estat capaços de fer-nos mal”, hi va afegir Yagoba Arrasate després de veure com els catalans els remuntaven el partit a El Sadar (2-4). Si hi ha gent que compren la competició i l’esport –el futbol– aquests són els directors d’orquestra de cada equip. Arrasate no va tenir cap dubte a llegir el gran moment del Girona per tot el que s’havia guanyat dins del terreny de joc.

Elogis al projecte

Fa quatre dies, aprofitant la seva visita a Montjuïc amb l’Alavés, Luis García Plaza va respondre una pregunta respecte al lideratge gironí: “Míchel a la jornada 10 estava situat en posicions de descens a segona divisió quan va aconseguir l’ascens. El club el va mantenir, això és un fet poc usual a la lliga espanyola”, va dir Plaza després de la derrota contra el Barça. Un dels valors que més atrau l’entrenador és la confiança de la direcció del club en la direcció tècnica. “Míchel ho està fent d’una manera espectacular. És un projecte a llarg termini i calmat, té molt de mèrit. No és sorpresa, són molts anys fent les coses bé”, va dir Xavi Hernández, tècnic culer, que va remarcar la gran tasca del club gironí per donar un projecte a mida per al madrileny. No passa desapercebuda la feina de Quique Cárcel i el seu equip per posar els fonaments del projecte i, sobretot, donar tranquil·litat quan les coses van mal dades. Pocs clubs disposen d’aquesta perseverança en situacions límit com conviure amb el descens. És el cas del Girona que va decidir, juntament amb la propietat, que Míchel continués i, fins i tot, renovés abans d’un play-off d’ascens que acabaria sent històric amb el retorn a primera.

Impuls per al City Group

Són bons moments per a la xarxa de clubs de futbol més gran del món. Després que el City aconseguís la seva primera Champions, el Girona està consolidat com la nova joia del grup després d’un any en què quasi es classifica per a la Conference League i amb l’inici històric d’aquesta temporada que no deixa indiferent ningú. Pep Guardiola, tècnic citizen, ho va valorar d’aquesta manera: “En cada partit són millors que els seus rivals, creen més joc, l’estil és molt atractiu i les incorporacions que han fet han estat increïbles. L’entrenador és de primera classe. Estem més que encantats i tant de bo es quedin allà”, en referència al nivell d’excel·lència que ha portat els catalans ser el millor líder del moment a Europa.

LES REACCIONS

El rendiment del Girona no passa desapercebut per a molts tècnics de primera divisió
És un gran equip, amb un gran tècnic, Míchel. Tenen molta confiança i s’atreveix a fer moltes coses
Paco López
entrenador del granada
Ha estat una hora contra l’equip que millor està de la lliga. Hi van, hi van, hi van. Són admirables
Pacheta
exentrenador del vila-real
El Girona té ritme [de marató] de menys de dues hores; cal aplaudir-los i nosaltres hem de treballar
Imanol Alguacil
entrenador de la real Sociedad
Els bons jugadors quan tenen una bona ratxa s’animen a fer més. No tenen por sinó ambició
Rafa Benítez
entrenador del celta
Míchel ho està fent espectacularment. És un projecte a llarg termini i calmat; té molt de mèrit
Xavi Hernández
entrenador del barça
El Girona pot lluitar. Té un avantatge molt gran: no juga a Europa i pot preparar bé els partits
Carlo Ancelotti
entrenador del real madrid
El Girona està cridat a ser de Champions. Fa un futbol fantàstic, és un conjunt molt bo i està ben treballat defensivament

OPINIÓ GLOBAL

Els clubs valoren el lideratge dels gironins com a molt meritori en posició i en gols
El Girona té molta mobilitat i molt de dinamisme; ho controla tot a la perfecció
Sergio González
entrenador del CADIS
El Girona està en un moment dolç perquè fa les coses bé; estan ben situats merescudament
Xavier García Pimienta
Entrenador DEL las palmas
Cada partit són millors que els seus rivals, creen més joc, l’estil és molt atractiu i les incorporacions que han fet han estat increïbles
És un equip molt llunyà de nosaltres que lluitarà fins al final per estar a dalt; té grans jugadors
Francisco Rodríguez
entrenador del rayo vallecano
No els esperarem a baix, en aquest sentit també haurem de prendre riscos; juguen molt bé
José Luis Mendilibar
exentrenador del sevilla
Míchel a la jornada 10 estava en descens a 2a l’any de l’ascens. El van mantenir i és molt estrany aquí
Luís García Plaza
entrenador de l’alavés
L’entrenador és de primera classe. Estem més que encantats i tant de bo es quedin allà
Pep Guardiola
entrenador manchester city
El potencial ofensiu del Girona és molt superior. Ens han remuntat fàcilment, com fan amb altres
Gaizka Garitano
entrenador de l’Almeria
Seria bonic que un equip modest donés la campanada. El nivell de confiança és brutal; els felicito
Javier Aguirre
entrenador del mallorca
És l’equip que més gols ha fet i no és anecdòtic que vagi líder. Fins i tot tocant coses creen perill
Yagoba Arrasate
entrenador de l’osasuna

PER MÈRITS PROPIS

Els dos últims cursos han estat un gran impuls per al Girona dins del City Group
Ho estan fent molt bé i no només aquest curs. Míchel és un gran tècnic i tots estan amb ell
Andoni Iraola
entrenador DEL bournemouth
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.