Girona

L’ímpetu es gira en contra

El Girona va assumir riscos tot i el potencial per bandes de l’Athletic i ho va continuar fent amb l’1-0, un fet que li va costar encaixar l’1-1 definitiu

El punt serveix per compartir lideratge amb el Madrid i mantenir rendes amb els rivals

El Girona va empatar contra l’Athletic Club a Montilivi i va sumar un punt que a mesura que passen les hores cada vegada té un gust més bo. El conjunt basc, cinquè en la taula i el primer equip fora de la Champions League, va exhibir un potencial tàctic i físic que encara augmenta el mèrit que els gironins tinguin deu punts més que ell, i en podrien haver estat dotze si l’ímpetu habitual que mostren els de Míchel Sánchez no se’ls hagués girat en contra i Iñaki Williams hagués fet l’1-1 definitiu després d’una contra de llibre que va enganxar Miguel Gutiérrez, el lateral esquerre gironí i marcador del ghanès, en posició d’extrem dret combinant amb Tsygankov per buscar el 2-0. Res a reprovar, perquè el mateix ímpetu i caràcter guanyador i ambiciós és el que ha portat el Girona a comandar la classificació –ara compartida amb el Madrid–, a remuntar fins a cinc marcadors adversos aquest curs i a ser l’enveja futbolística de la majoria dels equips.

“Parla molt bé de l’equip que el porter contrari perdi temps per sacar amb 0-0 o 1-1. Volíem sí o sí els tres punts i assumim riscos, som així. La sensació que hem tingut és que amb l’1-0 hi ha hagut una mica de descontrol, l’acció del gol seu ens enganxa atacant i amb Miguel al davant. No s’han fet bé les cobertures defensives i, tot i que puguem sentir impotència, diu molt del nostre caràcter”, explicava Eric Garcia a la conclusió del matx en la zona mixta de Montilivi.

Marges intactes

Amb el segon empat del curs sumat contra l’Athletic –el primer va ser contra un altre conjunt basc com la Real Sociedad, en la jornada inaugural–, el Girona mantindrà una setmana més la distància de 27 punts respecte al descens, el sostre en la seva trajectòria en la màxima categoria, i els deu punts de marge amb el cinquè, el primer equip que no jugaria la Champions League, precisament l’Athletic amb 25 punts –la Real els ha atrapat en sisena posició amb els mateixos punts–: “Seguim mantenint la distància amb l’Athletic Club, que estarà a dalt segur. Ens hem trobat amb un rival molt seriós que en una acció que ens ha trobat més oberts del compte ens han pogut empatar. És un punt contra un rival complicat que hem de fer valuós. La millor manera és guanyar el València”, explicava un Eric Garcia que sempre que ha estat disponible ha comptat amb la confiança de Míchel Sánchez, que veu en ell el millor defensor juntament amb Blind per treure la pilota des del darrere, buscar la millor línia de passada i, si cal, fer algun canvi de joc precís per trencar línies: “Quan vaig arribar sabia que hi hauria competència però el tècnic sempre ha confiat en mi. Em sento bé però sabedor que haig de millorar coses. Míchel m’exigeix molt en el dia a dia i això em fa ser millor futbolista”, sentenciava.

LLUNYÍSSIM

El descens continua estant a 27 punts de distància, el sostre del club a primera divisió

GAIREBÉ TOT IGUAL

El Girona ara comparteix el lideratge però manté els 10 punts respecte al cinquè
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)