El líder de les remuntades

Els gols de Stuani i Mosquera en pròpia porteria capgiren el gol inicial del València i donen tres punts d’or i el lideratge al Girona (2-1)

El Girona serà líder fins que jugui el Madrid aquesta tarda contra el Granada (18.30h) després d’una altra remuntada èpica a Montilivi, i és que els gironins han hagut de suar de valent després d’una primera part sense grans ocasions i d’un gol d’Hugo Duro després de la represa que ha complicat moltíssim les coses. En els minuts finals, però, Stuani ha aparegut per empatar el partit en el 81’ i per després, en el 88’, fer el definitiu 2-1 amb l’ajuda de Mosquera, que s’ha acabat marcant en pròpia porteria. Amb el d’avui, ja són sis els partits que el Girona ha acabat guanyant després de començar perdent.

El partit ha començat amb bones sensacions pels gironins, generant perill per la banda dreta amb el triangle format per Tsygankov, Iván Martín i Dovbyk, que tornava a l’onze després de la lesió. En el minut 9, però, Yangel Herrerra s’ha lesionat –ha aguantat fins al minut 13 per intentar forçar la cinquena groga, cosa que no ha aconseguit– i el partit s’ha refredat. A partir de llavors l’entremat defensiu del València s’ha imposat al Girona, que tot i tenir el partit controlat en tot moment i dominar completament la possessió no ha pogut generar ocasions clares més enllà d’un remat tou de Dovbyk a una centrada d’Aleix Garcia (20’). El València, sense fer un pas endavant en cap moment, també ha tingut un parell d’arribades a l’àrea gironina, però sense gaire perill.

Després de la represa el Girona ha intentat posar ena marxa més al davant amb Savinho, desaparegut fins llavors, passant a la banda dreta i Tsygankov de mitjapunta, amb Pablo Torre a l’esquerra. Aleix Garcia és qui més s’ha acostat al gol amb dos grans xuts des del balcó de l’àrea (51’ i 55’) posant en molts problemes a Mamardashvili, que ha hagut de treure una ma bestial per evitar el gol en el segon xut del d’Ulldecona. Quan millor estava el Girona ha arribat un cop duríssim, i és que en el minut 56 Hugo Duro ha fet el 0-1. Eric Garcia ha fet la passada enrere per David López, que s’ha equivocat volent deixar-la córrer i el davanter ho ha aprofitat per robar l’esfèrica, plantar-se sol davant Gazzaniga i definir picant la pilota per sobre de manera perfecta. Els gironins no han abaixat el cap i han continuat buscant el gol de l’empat, però han deixat més espais al darrere que el València podia aprofitar en qualsevol moment, com ha estat a punt de fer Foulquier en dues ocasions consecutives (75’). Als gironins, tot i sumar efectius al davant, els hi ha costat generar ocasions clares fins que ha aparegut Stuani. L’uruguaià primer l’ha tingut en el minut 81 en un remat de cap forçat a l’àrea petita que Mamardashvili ha refusat amb problemes, i un minut després ja no ha perdonat. Yan Couto ha posat una centrada des de la dreta amb l’esquerra que s’ha anat tancant i Stuani, al segon pal, ha empès al fons de la porteria (1-1, 82’). L’acció s’ha repetit en el minut 88’, quan Yan Couto ha arribat a la línia de fons i ha fet la centrada rasa i potent perquè Stuani, a l’interior de l’àrea petita, marqués el 2-1, tot i que finalment qui ha marcat el gol ha estat Mosquera en pròpia porteria. Montilivi ha embogit, i també el Girna, que s’ha tret de sobre la frustració de vuitanta minuts. La bogeria podria haver estat màxima, i és que en el 91’ Savinho ha tornat a marcar, però després d’una llarga revisió el VAR ha anul·lat el gol per fora de joc.