Girona

Stuani convida a ronda

El Girona supera l’Oriola i jugarà els setzens de final de la copa gràcies a una segona part eficaç en atac

Els gironins esmicolen el rival a partir de l’entrada d’un bon grapat de jugadors habituals en la lliga

Oriola 2 Girona 5

GIRONA:Fuidias, Arnau (Yan Couto, 58’), Bernardo, Juanpe, Valery, Ibra Kebé (Savinho, 58’), Solís (Enric Garcia, 88’), Pablo Torre, Almena (Miguel, 58’), Portu (Tsygankov, 84’) i Stuani. ORIOLA:Aitor Arias, Jaime (Revilla, 78’), Mendi (Mpie, 85’), Booker, Ortiz, Damián, Camacho (Jawed, 69’), Aschalew, Armando, Nacho Muñoz (Callejón, 69’) i Salinas (Marc Sirera, 78’). GOLS:0-1 (7’) Pablo Torre. 1-1 (27’) Mendi. 2-1 (45+3’) Booker. 2-2 (66’) Stuani. 2-3 (74’) Stuani. 2-4 (82’) Portu. 2-5 (87’) Valery.ÀRBITRE:Busquets Ferrer (comitè balear).T.G.:a Nacho Muñoz (49’), de l’Oriola i a Stuani (70’), del Girona.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 7.000 espectadors a l’estadi municipal Los Arcos.

El Girona serà un dels equips presents en el sorteig dels setzens de final de copa que es farà dimarts a Las Rozas, després de superar amb contundència, però també amb més patiments dels esperats, l’Oriola, de segona FEF (2-5). Pablo Torre va avançar els gironins, però Mendi i Booker van remuntar pels locals al llindar del descans. L’entrada de l’artilleria pesant va permetre als gironins carburar i generar molt joc ofensiu, tant com per remuntar i golejar amb doblet de Stuani amb el cap i dues dianes més de Portu i Valery a les acaballes.

El partit va començar bé per als interessos del Girona, i és que Almena, molt actiu des de la banda dreta, va fer una passada amb l’exterior a la frontal que Pablo Torre va caçar per batre Aitor Arias amb una rematada al pal curt (7’). Tot es posava de cara per als de Míchel, que a còpia de possessió, a poc a poc trobaven forats en l’entramat defensiu del conjunt local, que, això sí, va expulsar-se la son de les orelles amb un primer avís de Camacho amb un xutàs des de la frontal que Fuidias va enviar a córner amb una estirada brutal (24’). Tres minuts després, en la jugada a pilota aturada, on tot s’iguala independentment de la categoria dels equips, Mendi va rematar creuat amb el cap una falta lateral servida per Armando. El Girona va digerir bé l’empat local i va aproximar-se a l’àrea local amb una rematada de Solís regirant-se amb el defensor a l’esquena (30’) o una centrada d’Almena que es va passejar per l’àrea d’Arias. A prop del descans, Salinas gairebé fa el segon per a l’Oriola després d’un contraatac, però Fuidias va refusar el perill amb una nova bona estirada (41’), en el preludi del 2-1, de nou amb el cap ara a la sortida d’un córner que Booker va rematar de manera impecable.

L’artilleria ho decanta

Després d’uns primers compassos del segon acte espessos, Míchel va decidir fer entrar Yan Couto, Miguel Gutiérrez i Savinho d’una tacada, i el missatge al rival i al Girona mateix va ser d’impacte. De les primeres accions, Savinho va trencar línies en diagonal per assistir Pablo Torre, i aquest, fent una picadeta molt bona, va veure Valery al segon pal, que amb el cap va acomodar la rematada amb la testa de Stuani (66’). L’uruguaià no en va tenir prou, i vuit minuts després va ser l’artífex de culminar la remuntada, aquesta vegada assistit des de l’esquerra per Miguel, que es va desfer del seu marcador i va fer una centrada al cap del de Tala, que va guanyar el cos a cos al seu defensor com el que és, un depredador de l’àrea (74’).

Amb la setena capgirada de marcador al sac, l’Oriola va fer evident una baixada física i mental de braços que el Girona no va desaprofitar i, a les acaballes, els de Míchel van golejar el rival amb dues dianes més. La primera de Portu, que després que Pablo Torre filtrés una pilota cap a Stuani i Mendi li fes penal, Miguel, molt murri, va seguir la jugada per fer la seva segona assistència i permetre al de Beniel fer el 2-4 gairebé a plaer. La segona, obra de Valery, que ja va veure porteria en la primera eliminatòria contra el San Roque de Lepe per tancar el marcador. El de l’Escala va estar atent a un refús lateral del porter, que havia desviat una primera rematada de Tsygankov al punt de penal després d’una jugada marca de la casa de Savinho per la dreta (87’).

Amb patiments, però també amb la serenor d’equip gran, el Girona va saber accedir als setzens, Enric Garcia va arribar a debutar i ja espera rival en una eliminatòria que es disputarà el cap de setmana del 6 i 7 de gener, un mes que farà pujada.

PILOTA ATURADA

En l’acció del joc en què tot s’iguala, el Girona va veure com l’Oriola li feia l’1-1 i el 2-1 de cap

PER AIXAFAMENT

Yan Couto, Miguel i Savinho van donar un altre aire a l’equip i Stuani ho va aprofitar

LA SEGONA ELIMINATÒRIA

Zamora - Vila-real
1-2
Atzeneta- Getafe
1-2
ESPANYOL- Valladolid
3-1
Arosa- València
0-1
Castelló-Oviedo
2-1
Ieclà-Rayo
0-2
Alcorcón-Cartagena
0-0 (4-5)
Barbastre- Almeria
1-0
Deportivo- Tenerife
2-3
Antequera-Osca
0-2
TERRASSA-Alavés
0-1
Unionistas-Sporting
2-0
Andratx - R. Sociedad
0-1
Arenteiro- Burgos
1-3
Màlaga-Eldenc
1-0
Lugo-Mirandés
2-0
Llevant- Amorebieta
0-1
Villanovense- Betis
1-2
Valle Egüés -Mallorca
0-3
Atl. Astorga - Sevilla
0-2
Tudelano- Las Palmas
1-2
Arandina-Cadis
2-1
Linares-Elx
1-3
Racing-Leganés
1-0
Melilla-Eibar
1-1 (1-4)
Oriola-GIRONA
2-5
Sestao-Celta
1-2
Cayón-Athletic
0-3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.