Girona

A setzens contra l’Elx

La copa. L’Elx, de segona divisió, serà el rival del conjunt gironí, a partit únic; el matx es jugarà a l’estadi Martínez Valero el dia 6 de gener a les 18 h

El Girona ja sap quin serà el seu rival de setens de final de la copa. En un sorteig celebrat a Las Rozas, seu de la Federació Espanyola de Futbol, el conjunt de Míchel va quedar emparellat amb l’Elx, que actualment juga a segona divisió. L’enfrontament serà el dia de Reis, 6 de gener, a les sis de la tarda, i es disputarà al Martínez Valero a partit únic. Després de fer la feina i superar el San Roque de Lepe (1-2), in extremis, i l’Oriola (2-5), tots dos de segona divisió FEF, el Girona vol passar de la primera ronda contra un equip professional i històric de primera divisió.

Un dels objectius de Míchel i la plantilla en la copa és agafar rodatge amb els menys habituals i així anar sumant rotació en la lliga. Això no obstant, també hi ha l’ambició de superar els quarts de final del curs 2018/19 amb Eusebio a la banqueta, una fita històrica del club blanc-i-vermell en la competició. Si algun any hi ha possibilitat d’arribar lluny en la copa, és aquest curs, en què el Girona respira en la lliga, necessita sumar efectius i és superior a la major part dels rivals a què s’enfronta. Fins a semifinals, totes les eliminatòries seran a partir únic i això encara fa més imprevisible aquesta competició. Ara bé, si algú està disposat a trencar barreres és aquest Girona de Míchel.

Un rival conegut

L’Elx va perdre la categoria el curs passat, en què va quedar cuer de primera divisió, i ho va fer amb l’ entrenador actual, l’argentí Sebastían Beccacece, que va entrar en un projecte esportiu que mirava més al pròxim curs a segona que no pas a les deu jornades que li restaven. Actualment, els il·licitans van novens en la taula –29 punts– i tenen el play-off a tocar, ja que 2 punts els separen del Racing Ferrol, que va sisè. Malgrat el descens, en la plantilla de l’Elx hi ha jugadors que fa bastants anys que estan en el club, com ara Fidel, Edgar Badia, Bigas i Morente. També l’exjugador del Girona Carlos Clerc.

Catalans i il·licitans s’han vist les cares més de vint vegades al llarg de la història dels dos clubs. Això no obstant, mai en aquest context en què el Girona competia en una categoria superior que l’Elx. El curs anterior, els dos conjunts es van enfrontar a primera divisió i els blanc-i-vermells van ser capaços d’endur-se els sis punts. El partit al Martínez Valero, on els de Míchel van guanyar amb els gols de Castellanos i Iván Martín, va ser l’últim dels gironins abans de l’aturada pel mundial en la segona setmana de novembre (1-2). En aquell context, l’Elx, era cuer amb quatre punts i el Girona en sumava tretze, era la jornada 13.

Si ens fixem en l’últim play-off contra l’Elx, els gironins recordaran un partit en què el feu il·licità presentava un estat de la gespa deplorable i en què la pràctica del futbol era complicada. L’empat a zero de l’anada va concloure amb el gol de Pere Milla en l’últim moment a Montilivi per esvair, una vegada més, el somni de l’ascens. Ara, però, tot ha canviat i el Girona fa història.

El Barça, a Barbastre

El conjunt blaugrana, exempt en les dues primeres eliminatòries, iniciarà el camí en aquesta competició contra un dels equips de la segona federació, el Barbastre, que va sorprendre l’Almeria. L’Espanyol tornarà a jugar a casa, contra el Getafe.

AL DIA DE REIS

Girona i Elx es veuran les cares el dia 6 de gener, jornada festiva, a les sis de la tarda
Lugo - Atlético
6/1, 16 h (Movistar+)
ESPANYOL - Getafe
6/1, 17 h (Movistar+)
Elx - GIRONA
6/1, 18 h (Movistar+)
Osca - Rayo
6/1, 19 h (Movistar+)
Alavés - Betis
6/1, 20 h (Movistar+)
Arandina - Madrid
6/1, 21.30 h (La1)
Burgos - Mallorca
7/1, 12 h (Movistar+)
Amorebieta - Celta
7/1, 12 h (Movistar+)
Racing de Ferrol - Sevilla
7/1, 16 h (Movistar+)
Castelló - Osasuna
7/1, 16 h (Movistar+)
U. de Salamanca - Vila-real
7/1, 18 h (Movistar+)
Cartagena - València
7/1, 19 h (Movistar+)
Eibar - Athletic
7/1, 19 h (Movistar+)
Màlaga - Real Sociedad
7/1, 21 h (La2/Teledeporte)
Barbastre - BARÇA
7/1, 21 h (Movistar+)
Tenerife - Las Palmas
7/1, 21 h (Movistar+)

EL CONJUNT IL·LICITÀ

Els de Beccacece ocupen la novena posició de 2a, a només dos punts del ‘play-off’

MARTÍNEZ VALERO

L’Estadi de l’Elx és un dels que tenen un terreny de joc més gran (105x70)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)