Un gran Girona manté viu el somni de la copa

Un doblet de Stuani i un gol de Blind donen la classificació als de Míchel pels quarts de final contra el Rayo (3-1)

El Girona vol somiar amb la copa. Els de Míchel igualen el seu sostre en la competició i estaran divendres al sorteig dels quarts de final després d’aconseguir una grandíssima victòria contra el Rayo Vallecano (3-1) en un partit molt ben encarrilat amb tres gols en la primera mitja hora. Portu, que ha participat en els tres gols, i Stuani, amb un doblet, han estat els grans protagonistes juntament amb el jove central Antal, que ha debutat en la segona part fent una grandíssima actuació.

El Girona s’ha endut un ensurt important en els primers minuts, i és que en una pilotada llarga Blind ha estat tou en el salt amb Isi i després Juanpe s’ha adormit, facilitant que Nteka es plantés sol davant Juan Carlos, però s’ha adormit i Miguel ha estat providencial per evitar el xut (4’). La reacció gironina, però, ha estat fulminant, i és que ràpidament s’ha fet amb el control del partit amb una molt bona pressió. Tsygankov (11’) i Juanpe (13’) han avisat, i Stuani ja no ha perdonat. En una molt bona jugada iniciada per Solís, Tsygankov ha assistit a Portu dins l’àrea i el murià ha fet la passada enrere per a Stuani, que ha marcat gairebé a plaer (1-0,15’). Sense temps per a que el Rayo reaccionés, Portu s’ha anticipat a Mumin amb la pressió dins l’àrea i el defensa l’ha fet caure cometent un clar penal que Stuani ha transformat, a l’estil Panenka, en el 2-0 (19’). El Girona volava, monopolitzant el partit, i en el 26’ ha arribat el 3-0 després que, en una segona jugada després d’un córner, Portu centrés a l’àrea petita i Blind, amb l’esquerra, superés Cárdenas des de la frontal de la petita. El domini del Girona ha continuat fins que en el minut 35’ el Rayo ha tornat a trepitjar àrea i De Frutos ha estat a punt de marcar amb un remat de cap que s’ha estavellat al pal. Un minut després, en un error de Solís en la sortida de pilota, Nteka ha marcat el 3-1 que tornava a posar emoció al partit, sobretot perquè abans del descans Tsygankov i Portu no han pogut aprofitar dues bones ocasions per fer el quart del Girona.

En l’inici de la segona part el Girona ha intentat tranquil·litzar el partit amb possessions més llargues, però el Rayo ha tingut bones arribades. De Frutos, amb una volea per sobre el travesser (50’) i un xut desviat per poc (59’); RDT, amb un xut tou (54’); i Nteka (64’), amb un xut a boca de canó que Juan Carlos ha desviat a córner, han avisat al Girona que no tenia el partit sentenciat. Els gironins, que també han tingut algunes arribades amb perill amb Antal, Stuani i Savinho de protagonistes, han aconseguit a poc a poc calmar els ànims del Rayo Vallecano i tornar a dominar a través de la possessió, deixant que els minuts anessin passant sense que passés gran cosa sobre la gespa per assegurar la classificació, que podria haver sigut encara més dolça si en els minuts finals Savinho hagués fet el quart primer en un xut que ha picat al travesser (89’) i després amb un altre xut que ha aturat Cárdenas amb una gran aturada.