Exhibició de mà neta

El Girona comença perdent, però capgira ràpidament el marcador amb un triplet de Dovbyk i acaba golejant el Sevilla amb els gols de Tsygankov i Stuani (5-1)

Els de Míchel mantenen el lideratge tot i la més que polèmica victòria del Madrid contra l’Almeria

Girona 5 Sevilla 1

GIRONA:Gazzaniga; Yan Couto, Juanpe (Antal, 30’), Blind, Miguel; Yangel Herrera (Solís, 66’), Iván Martín; Tsygankov (Valery, 66’), Portu, Savinho (Pablo Torre, 73’); i Dovbyk (Stuani, 73).SEVILLA:Dmitrovic; Nianzou, Sergio Ramos, Badé (Marcão, 46’); Jesús Navas, Sow (Agoumé, 77’), Joan Jordán, Pedrosa; Suso (Lamela, 62’); Ocampos (Mariano, 77’) i Isaac Romero (Hannibal, 62’).GOLS:0-1 (10’) Isaac Romero. 1-1 (13’) Dovbyk. 2-1 (15’) Dovbyk. 3-1 (19’) Dovbyk. 4-1 (56’) Tsygankov. 5-1 (89’) Stuani.ÀRBITRE:González Fuertes, del comitè asturià.VAR:Prieto Iglesias (navarrès).T.G.:a Sow (61’) i Hannibal (63’), del Sevilla.PÚBLIC:13.092 espectadors a l’estadi de Montilivi.

Freguin-se els ulls, que això no ho tornaran a veure. O sí, però això voldria dir que Montilivi s’hauria convertit en una referència mundial del món del futbol. I és que el Girona s’ha abonat a convertir cada partit en un espectacle meravellós. I per mèrits propis. Perquè ahir, unes hores després que el VAR protagonitzés un dels escàndols més grans que es recorden amb les ajudes al Madrid en la victòria contra l’Almeria, el Girona es va exhibir amb una golejada contra el Sevilla, remuntant el gol inicial d’Isaac Romero amb una maneta brillant (5-1). Un guió sublim per mantenir el lideratge gràcies al bon joc i sense ajudes, evitant que el Madrid, que podrà ser líder si guanya en el partit ajornat, acabés líder en un dia tan fosc.

Aquest Girona només sap gaudir sobre la gespa. I sembla que si el piquen encara respon millor. Per això, si no en tenia prou després del que havia passat al Bernabéu, que el Sevilla marqués el 0-1 inicial va acabar sent l’inici del festival dels gironins. En els primers minuts els visitants van ser millors, amb una pressió alta que va dificultar les coses al Girona. Així, després d’una mala pressió de Tsygankov i d’una bona combinació per la banda esquerra de l’atac andalús, Pedrosa va fer una centrada rasa al punt de penal que Isaac Romero, amb un xut ajustat al pal, va aprofitar per obrir la llauna (10’).

Veure’s amb el marcador en contra afegia una dificultat més al Girona, que afrontava el partit amb baixes importants i amb un Juanpe tocat a l’eix de la defensa –va demanar el canvi al 30’–. Però el Girona és molt Girona, Savinho és molt Savinho i Dovbyk és molt Dovbyk. I ni el Sevilla pot parar això. El brasiler va decidir que volia gresca i va començar a fer el que va voler a la banda esquerra, mentre l’ucraïnès feina una exhibició de cara a porteria. El resultat, tres gols en sis minuts i mig per remuntar el partit per la porta gran. En l’1-1 Savinho va amagar la centrada davant Nianzou, es va guanyar l’espai i va posar la centrada a l’àrea petita, on Dovbyk es va elevar per sobre Badé i va marcar de cap (13’). En el 2-1 Savinho va deixar asseguts dos defenses a la banda, va filtrar l’esfèrica per a Portu i el murcià, llançant-se a terra com dimecres amb Stuani, la va cedir per Dovbyk, que al primer toc no va fallar des del punt de penal (15’). I en el 3-1, classe magistral de l’ucraïnès, que va rebre la passada en llarg de Yan Couto, va marejar Sergio Ramos per poder entrar a l’àrea i va superar Dmitrovic amb un xut sec al pal curt (19’).

No és la primera vegada que el Girona capgira el marcador i deixa el partit resolt en qüestió de minuts. En un vist i no vist els de Míchel van destrossar el Sevilla i el que quedava de primera part va ser un recital, amb un Savinho inspiradíssim per l’esquerra i un rendiment col·lectiu, ja amb el debutant a primera Antal de central, excel·lent. La llàstima va ser no fer el quart gol. El va tenir primer Tsygankov, amb un remat que no es va acabar de creure i que va acabar per sobre el travesser (32’), i després Portu, en una altra jugada entre Savinho i Dovbyk que va acabar rematant el murcià al travesser (37’).

Per gaudir i gestionar

El partit estava molt encarrilat en la mitja part, tot i que el 3-1 encara no permetia gaires distraccions. Però aquest Girona no es distreu, tot al contrari. Els de Míchel no van abaixar el ritme i de nou el pal va evitar el quart en una rematada de cap de Yangel Herrera a la sortida d’un córner (54’). Però era qüestió de temps, i només dos minuts després Miguel va trobar Savinho a l’espai i el brasiler va fer la centrada rasa al primer toc per a Tsygankov, que va fer el 4-1 que deixava el partit sentenciat (56’).

Gazzaniga, amb una primera aturada, i Portu, en una gran acció defensiva, van evitar el 4-2 poc després, però va ser l’únic ensurt que va tenir un Girona que en l’última mitja hora va jugar a plaer. Míchel va poder donar descans als qui més minuts acumulen i els gironins van continuar dominant i generant ocasions, fins que Stuani, després d’una gran triangulació amb Pablo Torre i Miguel, va fer el 5-1 (89’). Exhibició bestial per enfilar l’equip fins als històrics 52 punts, rècord de l’equip a primera.

DUBTES INICIALS

La pressió del Sevilla en els primers minuts acaba amb el 0-1 d’Isaac Romero

REACCIÓ BESTIAL

Amb un Savinho excels i un Dovbyk letal, el Girona situa el 3-1 entre el 13’ i el 19’

DE RÈCORD

Tsygankov i Stuani rematen el triomf i enfilen el Girona fins a uns 52 punts històrics