Girona

Unió de Pagesos també s’hi oposa

Girona El sindicat presentarà un recurs per anul·lar l’aprovació de la ciutat esportiva del Girona a la Massana

Unió de Pagesos (UP) va fer una crida amb un comunicat a través d’un recurs presentat a la consellera territorial de la Generalitat, Ester Capella, perquè bloquegi l’aprovació definitiva de la ciutat esportiva del Girona, que està previst que es construeixi als terrenys de la Massana, dintre del municipi de Vilablareix (Gironès). El sindicat considera que, a més de vulnerar la llei d’espais agraris, hi ha faltes formals i una vulneració del dret a la participació. També entre les acusacions d’UP hi ha el fet que el projecte presentat a la ciutadania difereixi molt de l’explicació de l’Ajuntament de Vilablareix. Segons el sindicat, això suposa una mala praxi en un macroprojecte que originàriament tenia un abast molt més ampli i s’ha anat “trossejant”. A més, UP també va argumentar que aquests projectes eren incompatibles amb les restriccions per la sequera al territori.

En un comunicat publicat ahir pel sindicat de pagesos, UP recordava tot el que es va denunciar en les al·legacions l’abril del 2023: l’apropiació de l’espai de reg agrari del règim de la Massana i el que suposa construir a sobre de l’última plana agrícola del municipi, la qualificació del terreny com a sòl d’especial valor agrícola i també la reducció de la capacitat del territori per produir pinsos de les granges de la zona i les explotacions dels voltants amb les mateixes condicions. Finalment, en el comunicat també s’hi recull que la ciutat esportiva del club blanc-i-vermell no és ’“un projecte d’interès públic ni estratègic, sinó que és privat i especulatiu”. Tot sota els interessos d’empreses privades.

La sequera ho agreuja

A més, Unió de Pagesos també creu que aprovar el projecte en el context de la sequera actual és “improcedent” perquè es preveu que el projecte consumeixi 200 metres cúbics d’aigua al dia. UP considera que el projecte s’ha d’incloure en la suspensió temporal de noves activitats en virtut de les mateixes mesures d’emergència establertes per fer front a la sequera.

El novembre del 2023, la comissió d’Urbanisme va aprovar la construcció de dos camps d’entrenament, oficines per al cos tècnic i direcció esportiva, vestidors i gimnàs, la primera fase del macroprojecte del Girona.

OPOSICIÓ FERMA

El sindicat torna a comunicar el seu profund rebuig cap a les obres del macroprojecte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)