Girona

Míchel Sánchez

entrenador del girona

“No he percebut cap davallada de l’equip”

“L’equip està fent un curs increïble, tinc confiança en el grup per com s’entrena”

“No miro el resultat, per a mi no és el més important”

És estrany jugar només un partit en un mes però hem d’entrenar ja que hi ha conceptes que necessitem recordar
No estic preocupat. Si l’equip està bé al vestidor i en el dia a dia, penso que som capaços d’arribar a la Champions League
Quan guanyes no recordes si has patit o no, i quan no guanyes ens sembla que l’equip ja juga pitjor, però no és així
Si l’Arnau vol continuar al Girona, continuarà segur. El club té la voluntat i la responsabilitat de renovar-lo

Michel Sánchez (Madrid, 30/10/1975) manté l’ambició i la confiança intacta en el seu equip tot i que aquest no ha pogut aguantar el ritme brillant de resultats coincidint amb l’inici de la segona volta del campionat. A falta de nou jornades per a la conclusió de la lliga i amb un marge de set punts respecte al cinquè, l’Atlético, el de Vallecas veu possible aconseguir el gran objectiu d’accedir a la Champions League sempre que els seus jugadors mantinguin el gran dia a dia i mostrin la seva millor versió al camp. Així ho veu l’entrenador de moda de primera en una entrevista oferta a L’Esportiu.

Com es viu un cap de setmana sense partit? Ha estat una setmana diferent de treball?
És veritat que tenim vuit jugadors amb les seves seleccions i gent que s’està recuperant de lesions. Tenim poca gent per treballar, però estem fent entrenaments més o menys normals amb la càrrega habitual amb el cap de setmana lliure. L’equip també necessitava una aturada i penso que ens ha arribat en un bon moment.
Un bon moment per recuperar-se mentalment i recuperar jugadors? Les altres aturades havien arribat en una bona ratxa.
Més que per recuperar el cap, que l’altre dia l’equip va fer coses bé i es mereixia més. Ja portem molts partits i l’equip ha arribat a un moment en què necessita recuperar-se i que la gent que està lesionada i té possibilitats d’arribar al partit contra el Betis tingui temps per fer-ho. És un bon moment perquè la gent ho necessitava.
És un calendari estrany, amb un partit només en un mes entre les seleccions i la final de la copa. Com s’ha de preparar aquest mes?
Des del punt de vista físic només ens servirà per recuperar la gent que està lesionada. La resta només necessita recuperar les cames, que ja porten molts partits, i poder tenir descans. És veritat que en les properes tres setmanes només tenim un partit i és una mica estrany. Hem d’entrenar ja que hi ha conceptes que l’equip necessita recordar.
Ha dit moltes vegades que no el preocupa la ratxa a fora, però com explica aquesta diferència amb els resultats a casa?
Jo només miro partit a partit i penso que en l’últim a Getafe l’equip es mereixia més. A Mallorca també. Vam tenir poques ocasions, però ells també. Si en el partit de Mallorca haguéssim empatat i l’altre dia a Getafe haguéssim guanyat, a tot arreu dirien que estem molt bé. No miro el resultat. Per a mi no és el més important. He de mirar partit a partit i el que ha passat. He vist dues vegades el matx de l’altre dia i penso que ens mereixíem més. En la segona part vam tenir tres o quatre ocasions molt clares i no vam marcar. Ja està. Abans l’equip feia gol i ara, en un moment important del partit, no. En tots els partits tens moments de joc en què estàs per sobre del rival i altres en què pateixes. Si quan estàs per sobre marques, llavors tot canvia.
En aquest sentit el preocupa la sequera de Dovbyk?
No, el que és important és que l’equip tingui ocasions. Dovbyk no ha fet gol en els últims partits, però segur que en farà. Que l’equip tingui ocasions és, per a mi, el que importa. Hem de millorar coses en l’arribada a la porteria rival, amb més gent, i tenir més ocasions. És veritat que en els últims partits hem dominat, però en l’últim terç de camp ens ha faltat una mica d’agressivitat i profunditat i són coses que hem de millorar.
L’objectiu de la Champions s’ha complicat una mica. La confiança es manté intacta?
Penso que l’equip està fent una temporada increïble. Jo no estic preocupat. Tinc molta confiança en l’equip i en el grup, per com s’entrena, i en el vestidor perquè són gent d’una qualitat espectacular en el dia a dia des del punt de vista personal. Si l’equip està bé al vestidor i en el dia a dia, som capaços d’arribar a la Champions.
Tem que es pugui produir certa ansietat per voler sumar els deu punts, més o menys, que falten per tancar l’objectiu?
No. Nosaltres hem de mirar partit a partit. Cada temporada és així, tant si estàs a dalt com a baix. Cada partit és diferent i l’hem de mirar per ser capaços de guanyar. Jo estic molt tranquil i l’equip també. És normal que el Barça, l’Athletic o l’Atlético guanyin partits perquè són molt bons, però nosaltres hem demostrat que som capaços de lluitar amb ells. Veurem al final què passa, però estic tranquil.
En aquesta segona volta han arribat més lesions, quan en la primera volta els havien respectat. Hi ha alguna explicació?
Hem mirat les lesions en tots els equips i som dels equips que menys lesions tenen, però és veritat que, sobretot en la posició de central, hem vist que hem tingut dues o tres baixes en el mateix moment, i per això sembla que l’equip hagi tingut problemes, però no.
Una d’aquestes és la de Blind. És la que més ha afectat per la transcendència que té en l’origen del seu joc?
Havíem de mirar com superar aquesta baixa i ja està. I ho hem fet. És veritat que és diferent, perquè té un timing molt bo i que no jugui és diferent per a Miguel en algun moment, però l’equip té recursos per suplir qualsevol jugador. És veritat que les derrotes han arribat quan no ha estat al camp, però per a mi no és una conseqüència directa.
També hi ha hagut baixes al mig. Aquesta i la de central són les posicions que es volien reforçar al gener. Troba a faltar no haver fet algun fitxatge?
Hem fet el que havíem de fer, perquè l’equip està bé, està fent una temporada increïble i tenim jugadors per fer moltes coses des del punt de vista tàctic i canviant jugadors de posició. Jo volia un jugador més, que fos millor dels que tinc ara mateix, sinó era preferible esperar.
Mantenir els números era impossible, però pel que fa a joc la segona volta també els està costant. El fet que els rivals ja els coneguin ho complica tot?
Nosaltres també hem canviat coses cada partit. Els detalls sempre varien segons el rival que tenim al davant. L’altre dia a Getafe, en la segona part, l’equip va jugar bé. El dia del Rayo i de l’Osasuna, també vam fer les coses molt bé. No he percebut una baixada de nivell en l’equip, tots els conjunts es juguen molt en aquest moment, com nosaltres. El que passa és que quan tu guanyes no recordes si has patit o no. En la meva memòria tinc els partits i sé què ha passat en cada un, però la gent es queda amb el resultat, i és normal. A Aleix Garcia li han fet marcatge a l’home en molts partits de la primera volta, no és nou. També dic que hem fet coses diferents perquè Aleix no surti amb la pilota i tinguem altres opcions i solucions moltes vegades. El rival s’hi juga molt, com nosaltres, però ara és veritat que quan no arribes a un resultat bo ens sembla que l’equip ja juga pitjor, però no és així.
Arnau fa quatre partits que no juga. Semblava que havia de renovar de seguida però no s’anuncia res. Aquests partits sense jugar han fet congelar alguna operació?
No és una pregunta per a mi, és per a la direcció esportiva o per al mateix Arnau. És un jugador clau i molt important, per al club estic segur que també. Si l’Arnau vol continuar amb nosaltres, continuarà segur. El Girona té la responsabilitat i la voluntat de renovar el jugador.
Sempre diu que el dia a dia marca les seves decisions el cap de setmana. No té res a veure això amb Arnau, Valery o d’altres, no?
Res. El que passa és que per a mi són jugadors importants però la solució des de la banqueta sempre parteix de la sensació que jo tinc o el cos tècnic té en el moment del partit i és veritat que han jugat menys que altres vegades. Tot és per un moment puntual del matx, no perquè estiguin malament. Al contrari, estic content amb l’entrenament i el dia a dia d’Arnau, de Valery, de Pablo Torre, d’Aleix Garcia, Juan Carlos, etc. Tothom és important i està preparat per entrar a competir. És cert que Arnau era molt important el curs passat, però ara mateix, en un rol diferent, ha d’entendre que l’equip necessita unes altres coses. Quan ell ha de jugar, està més a prop de jugar de central que no pas per fora, això ha canviat.
S’acabi o no jugant la Champions, hi haurà el repte de les tres competicions, tenir profunditat de plantilla… Una preocupació a tenir en compte?
És el més important. Primer des del punt de vista personal i professional, ja que no he tingut mai aquesta responsabilitat d’entrenar per jugar tres competicions i competir cada tres dies. Necessitem més jugadors i això el club ja ho sap.
El fet que el curs vinent no es parli de permanència com a primer objectiu preocupa?
Al principi d’aquesta temporada ja vaig establir com a repte arribar als 53 punts i això ja està per sobre de la permanència. Sempre miro a dalt i crec que sempre hem de mirar partit a partit però amb confiança en el nostre treball i la nostra manera de fer les coses. Segur que l’any vinent l’entorn pensarà que som un equip d’Europa, però nosaltres hem de mirar sempre el nostre objectiu primer, que és entrenar bé cada dia. Els objectius només s’aconsegueixen quan som capaços de donar la nostra millor versió. Al 100% i amb una plantilla semblant a la d’aquest any segur que som un equip que pot lluitar per estar a primera tot i jugar dues competicions més.
Té contracte fins al 2026, queda molt, però estan parlant d’anar més enllà? Els contractes s’adapten a les competicions que un juga.
Soc molt feliç aquí. Veurem què passa, però ara mateix em preocupa molt arribar a Europa i a la Champions. Si som capaços d’aconseguir aquest objectiu parlarem, o no, no ho sé. Ara mateix necessito estar al 100% amb l’equip i el dia a dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)