Girona

El quart català a tastar la glòria

El Girona s’estrenarà en competició europea la temporada que ve. Els gironins es convertiran en el quart equip català de tota la història que disputi una competició internacional de manera oficial, seguint la petja del Barça, l’Espanyol i el Sabadell, que també són els tres únics clubs amb més història que els gironins a primera divisió un cop el curs que ve, amb cinc participacions, els blanc-i-vermells superin les quatre del Nàstic de Tarragona.

La fita és del tot històrica, i és que fa 55 anys que no es produeix el debut d’un equip català en competició europea. L’últim cas va ser el del Sabadell, que després d’acabar la temporada 1968/69 en la quarta posició –una fita que els gironins també poden superar si mantenen a ratlla l’Atlético i conserven la tercera posició– es va classificar per a la copa de Fires del curs 1969/70, que en aquell moment era la segona competició continental, però amb una repercussió menor que la recopa d’Europa, a banda de la lliga de campions. Els arlequinats van perdre contra el Bruges en la primera eliminatòria (2-0 a casa i 5-1 a Bèlgica) i van posar, per la via ràpida, el punt final a la seva única participació en competició europea.

Jugui el que jugui, el Girona s’ha garantit disputar un mínim de vuit partits en la fase de lligueta europea de la temporada que ve, de manera que superarà els registres del Sabadell. Lluny, això sí, quedaran els números de l’Espanyol, que ha participat en dotze competicions europees diferents entre l’Europa League (abans copa de la UEFA), la copa de Fires i la Intertoto, sumant un total de 89 partits. Del Barça no cal ni dir-ho.

El Girona, però, sí que té a l’abast de la mà superar els blanc-i-blaus a l’hora de ser el segon equip català de tota la història que disputi la Champions League, la màxima competició europea. Només nou punts els separen de la glòria absoluta.

MÉS DE MIG SEGLE

L’últim debut europeu el va fer el Sabadell el 1969 en la copa de Fires
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)