Girona

El Girona, a Girona

Debat tancat. El club anuncia que viurà la històrica estrena en la Champions a Montilivi, un cop rebuda l’autorització de la UEFA i malgrat la reducció dràstica de l’aforament

Montilivi és de Champions. Hores abans del partit a Vitòria que afrontava per primera vegada com a equip amb bitllet per a la màxima competició continental, el club va tancar el debat que s’havia generat feia setmanes i que, arran de la remuntada contra el Barça que certificava l’èxit, s’havia accentuat. El club, un cop rebuda l’autorització de la UEFA, ha decidit quedar-se a Montilivi. De moment, amb quatre partits de Champions assegurats, perquè l’arribada del Girona a l’elit europea coincideix amb un canvi de format, amb una lliga i vuit partits per a cada equip entre els de local i els de visitant. L’himne de la Champions va sonar a Montilivi després del 4-2 en el duel català, i hi tornarà a partir del setembre.

El Girona ha pres la decisió de viure el debut continental a casa, tot i que havia buscat una alternativa –l’estadi olímpic Lluís Companys de Montjuïc– que li hauria permès no tenir limitacions d’aforament i també uns ingressos potencials molt superiors. Però, com Míchel ha defensat sempre i de manera contundent –els jugadors i el director esportiu, Quique Cárcel, també s’han expressat en el mateix sentit–, els propietaris entenen que l’equip mereix jugar la Champions a Girona i l’afició també. El gran hàndicap és l’aforament, perquè sense grades retràctils es redueix de 14.500 a 9.400 seients, però entre els espais que s’han d’habilitar per a l’afició visitant i compromisos, no s’arribarà ni als 7.000 seients –un mínim de 6.500– per als aficionats blanc-i-vermells. Hi ha uns 9.500 abonats, llista d’espera i uns 16.000 socis. El Girona ha de detallar la fórmula per la qual apostarà. “El club informarà properament del procés de compra de les entrades per gaudir dels partits de Champions”, deia en un comunicat. Aquestes entrades estaran al marge dels abonaments de la lliga, en què pot continuar utilitzant les graderies retràctils.

El Girona haurà d’invertir entre 600.000 i un milió d’euros per complir els requisits de la UEFA. S’han d’adequar més espais per als mitjans de comunicació, per als tècnics de la UEFA, cabines per a televisions amb drets i necessitats de la mateixa organitzadora de la competició. Aquesta inversió és puntual perquè Montilivi sigui apte per a la propera Champions, però desmarcada del projecte d’ampliació de l’estadi que el club preveu assumir més endavant, un cop ha conclòs que li era impossible fer una obra d’estructura aquest mateix estiu.

NO HI CABEN TOTS

7.000
seients
com a màxim, dels 9.400 que hi haurà en Champions, seran per als aficionats del Girona

SEPARAT DE LA LLIGA

El club informarà del procés de compra de les entrades, al marge de l’abonament

L’ADEQUACIÓ

La inversió per complir els requisits serà de 600.000 euros com a mínim

Demanarà la col·laboració de l’Ajuntament

X.M.

Un dels que han expressat la idoneïtat que el Girona jugui els partits de Champions és l’alcalde de Girona, Lluc Salellas. El club manté la idea –de moment sense data– de remodelar a fons l’estadi i fer-hi graderies d’obra. Ara, però, assumirà la inversió per adaptar l’estadi als requisits de la UEFA. Assegurar la Champions a Girona generarà més volum de visites, però també de logística i afectacions a l’entorn, com el pàrquing, en dies de partit. El Girona demanarà la col·laboració de l’Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.