Girona

Una lluita mà a mà

Les quatre dianes de Sorloth contra el Madrid dificulten a Dovbyk ser el Pitxitxi de la categoria

L’ariet ucraïnès, amb 21 gols, n’ha de fer com a mínim dos més que el noruec, que en suma un total de 23

El Girona, dit pel mateix Míchel Sánchez, encara té petits objectius per complir en l’última jornada del campionat de lliga. Si bé l’equip ja sap que serà tercer, una posició històrica, a la plantilla blanc-i-vermella li queda el repte de superar la vuitantena de punts, que ho acoseguirà si és capaç de vèncer un Granada ja descendit a Montilivi –això li permetria arribar a les 25 victòries–, i, tot i que sembla més complicat, fer que Artem Dovbyk sigui el màxim golejador de la categoria. En la darrera jornada, l’ucraïnès va veure porteria a Mestalla contra el València però, tot i això, a l’ariet gironí se li va complicar la lluita que té amb Sorloth, que com ja va fer Taty Castellanos amb la samarreta del Girona el curs passat, va fer un pòquer de gols al Madrid en l’empat a quatre entre el Vila-real i els blancs a l’estadi de la Ceràmica. Les quatre dianes van permetre a Sorloth superar el seu excompany al Midtjylland danès i distanciar-se a dos gols de l’ariet blanc-i-vermell, que n’haurà de marcar com a mínim dos més per igualar-lo i compartir el trofeu –l’última vegada que va passar va ser el curs 1983/84.

Artem Dovbyk ha marcat set gols en els últims vuit partits que ha disputat en la lliga, unes xifres boníssimes que han ajudat el Girona a segellar la Champions League, i a ell mateix a situar-se en la part més alta de la lluita pel Pitxitxi. L’exjugador del Dnipró-1 només s’ha quedat sense marcar contra l’Alavés i el Vila-real en aquestes últimes vuit jornades, en què ha deixat enrere una sequera de set partits sense veure porteria que el va perseguir i pertorbar –vuit jornades de lliga–, just després del hat-trick en la golejada al Sevilla (5-1), un triplet que li serviria per ser el màxim golejador en solitari si Sorloth no mulla en el duel que el conjunt groguet juga dissabte a El Sadar contra l’Osasuna; per tant, ja sabrà si és Pitxitxi o no, o quants gols ha de fer per pispar-li l’honor a Dovbyk si és que l’ucraïnès es destapa divendres a Montilivi –el gegant noruec també està en plena ratxa positiva després de fer 15 dianes en les últimes 12 jornades del campionat.

L’honor de Dovbyk

Si bé la lluita per acabar com el jugador amb més gols de primera està complicada, Artem Dovbyk podria veure porteria –els companys segur que el buscaran i l’ajudaran– i aconseguir superar el màxim de gols d’un jugador del Girona en una temporada en la màxima categoria. De fet, amb la diana a Mestalla, l’ariet titular d’aquest curs ha igualat el sostre que Cristhian Stuani –qui si no– va establir en la primera campanya del club a primera, quan el de Tala es va enfilar fins als 21 gols en 33 partits de lliga, unes xifres que no li van permetre lluitar pel Pitxitxi ja que l’extraterrestre Messi va lligar el guardó amb 34 dianes –en els anys de lluita amb Cristiano tots dos passaven de la trentena fàcilment, o la quarantena; fins i tot l’argentí va establir el rècord amb 50 gols en la lliga 2011/12.

Dovbyk s’ha convertit en un dels protagonistes de la gran temporada del Girona i ha rebut elogis de tots els aficionats. La mateixa lliga l’ha guardonat amb el premi al millor jugador del desembre i l’ha fet finalista als dels millors jugadors del curs. El de Txerkassi farà el possible per perforar la porteria del Granada el màxim de vegades possible –en l’únic hat-trick contra el Sevilla els tres gols els va fer en sis minuts de joc, entre el 13 i el 19 de la primera part–; per tant, res és impossible per a Dovbyk, ni per a un Girona que, independentment de la lluita del seu company, vol acabar una campanya històrica en tots els aspectes oferint una victòria a la seva fidel afició.

El duel contra el Granada serà festiu i el primer dels dos grans actes per tancar el curs. El segon serà diumenge amb la rua dels futbolistes pels carrers de Girona, la visita a l’ajuntament i els parlaments des del balcó, i el final de festa a la Copa amb actuacions musicals.

COMPARTIT?

Si Dovbyk i Sorloth acaben amb els mateixos gols es donarien dos trofeus Pitxitxi

EN RATXA

L’ariet noruec del Vila-real ha fet 15 gols en les últimes 12 jornades de lliga

L’ALTRE REPTE, 22

Tan sols que en faci un, Dovbyk superarà Stuani en el sostre de gols en un curs a primera

ELS DEU MÀXIMS GOLEJADORS

Alexander Sorloth 23 gols
Vila-real
Artem Dovbyk 21
Girona
Jude Bellingham 19
Madrid
Robert Lewandowski 18
Barça
Ante Budimir 16
Osasuna
Antoine Griezmann 16
Atlético
Youssef En-Nesyri 15
Sevilla
Vinícius Júnior 15
Madrid
Borja Mayoral 15
Getafe
Álvaro Morata 15
Atlético
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.